Hur ser man hur mycket surf man har kvar?

Du kan se hur mycket surf du har kvar på ditt mobilabonnemang på flera olika sätt. Det enklaste är att logga in på Mitt konto/Mina sidor via operatörens hemsida, men i vissa fall kan du även ringa eller sms:a ett nummer till operatören för att kolla saldot. Ett tredje sätt är att gå in i mobilens inställningar och kolla hur mycket data du har förbrukat. Oavsett hur du väljer att kolla surfen så går det både snabbt och smidigt, och på den här sidan berättar vi hur du gör.

Så kollar du surfen på Mina sidor

Hos i princip alla mobiloperatörer kan du kolla surfen på ditt abonnemang genom att logga in på Mina sidor, Mitt Konto eller exempelvis Mitt Telenor eller Mitt3. Vissa operatörer har en egen app och då kan du logga in på den för att kolla surfen, men annars går det bra att gå via hemsidan. 

Tänk på! När du ska logga in på ditt konto på operatörens hemsida får du i de allra flesta fall identifiera dig med mobilt BankID. Hos vissa operatörer har du även möjlighet att skicka efter en kod eller ett särskilt ID om du inte har BankID, eller till och med logga in med mejladress och lösenord.

När du har kommit in på ditt konto får du i regel redan på första sidan en bra överblick över din tjänst, eller tjänster om du har flera hos samma operatör, och hur mycket surf du har kvar. På Mina sidor/Mitt konto har du ofta möjlighet att fylla på extra surf om den är på väg att ta slut.

Behöver du ett abonnemang med mer surf?
Välj surf
0 GB
3 GB 200 GB

Kolla surfen genom att ringa eller skicka sms

Hos vissa operatörer har du möjlighet att kolla surfen på mobilabonnemanget genom att ringa eller sms:a ett särskilt nummer. Här nedanför ser du vilka operatörer som erbjuder den möjligheten och vilka nummer du ska använda.

Operatörernas nummer för att kolla surf på mobilabonnemang

 • Fello: Skicka sms till nummer 2222.
 • Halebop: Tryck *101# och lur på mobilens knappsats.
 • Karma Mobil: Skicka sms till numret 076 514 63 59 med meddelandet Saldo.
 • Tele2: Skicka sms till numret 72661 med meddelandet DATA.
 • Telia: Skicka sms till numret 4466 med meddelandet surmängd.

Kolla hur mycket surf du förbrukat direkt i mobilen

Du kan även kolla hur mycket surf du har förbrukat direkt i din mobil och på så vis räkna ut hur mycket du har kvar på ditt mobilabonnemang. Det går även att se hur mycket surf varje app drar, vilket kan vara användbart om du försöker spara lite på surfen.

Hur du kollar surfförbrukningen varierar beroende på vilken slags mobil du har. Det skiljer sig till exempel mellan Iphone och Android, men även mellan olika typer av Android-mobiler. Här nedanför ser du hur det kan se ut på en Iphone respektive Samsung.

Kolla surfförbrukningen på Iphone

 1. Öppna Inställningar.
 2. Välj Mobilnät.
 3. Scrolla ner till Mobildata.

Under Mobildata ser du en sammanställning av den totala dataanvändningen. Du kan även se dataförbrukningen för varje enskild app. På vissa Iphone-modeller kan du välja att se hur mycket data du använder varje månad eller vecka, men det hör tyvärr inte till vanligheterna. För att ta reda på hur mycket surf du förbrukar under en viss period får du i stället själv räkna ut ett genomsnitt genom att dela den totala datamängden med antalet månader sedan mätningen nollställdes.

Kolla surfförbrukningen på Samsung

 1. Gå till huvudmenyn och öppna Inställningar.
 2. Välj Anslutning.
 3. Klicka på Dataanvändning.
 4. Välj Användning av mobildata.

Under Användning av mobildata kan du se hur mycket surf mobilen har använt den senaste månaden och hur mycket varje enskild app har förbrukat. Du ska även kunna välja att se hur din dataförbrukning har sett ut månaderna innan den senaste.