Telia är operatören för dig som vill ha det bästa

Telias mobilabonnemang är mycket bra i jämförelse med andra konkurrenter. Täckningen är bäst i Sverige och du kan både spara surf och surfa fritt i sociala medier. Dessutom har Telia schyssta erbjudanden till sina mobilabonnemang för unga vuxna och familjer. Även utbudet av olika abonnemang är marknadsledande, och som kund kan du välja själv om du vill ha bindningstid eller inte. 

Mobilabonnemangen i sig är allt man kan önska sig, men det betyder också att priset är högre än hos konkurrenterna. Även när du köper en mobiltelefon med tillhörande abonnemang är priset kraftigt högre än hos konkurrenterna. Mobilabonnemanget är i första hand till för dig som inte tycker att pengarna är ett problem och vill ha den bästa operatören på marknaden.

Fördelar

 • Fri surf på sociala medier
 • Sveriges bästa täckning

Nackdelar

 • En månads uppsägningstid
 • Dyra mobilabonnemang

Du bestämmer om du vill ha bindningstid eller inte med Telias mobilabonnemang

Telia erbjuder mobilabonnemang som du själv formar efter det som passar dig. Förutom att det finns flera olika mobilabonnemang att välja mellan bestämmer du själv om du vill ha någon bindningstid eller inte. Oavsett bindningstid kan du uppgradera till en högre surfmängd när du vill.

Om du väljer ett mobilabonnemang utan bindningstid kan du byta mobilabonnemang när du vill, antingen till ett annat Telia-abonnemang eller till en annan operatör. Däremot har du alltid en uppsägningstid på en månad.

Fördelen med att välja ett mobilabonnemang med bindningstid är att du kan få ner din månadskostnad. Du har även möjlighet att byta till ett större mobilabonnemang. Däremot kan du inte nedgradera mobilabonnemanget eller byta operatör så länge du har en bindningstid.

För specifika erbjudanden har Telia oftast en bindningstid på 24 månader.

Genomför du köpet över nätet har du en ångerrätt på 14 dagar om du är missnöjd. Ångrar du dig måste du ändå betala för den del av tjänsten som du har utnyttjat.

Surfa fritt på sociala medier och spara oanvänd surf hos Telia

Telia har många olika abonnemang att välja mellan. De allra flesta kommer med fria samtal och sms där det enda som skiljer är datamängden. Telia har även ett mobilabonnemang med rörliga kostnader för samtal och surf, medan du får sms:a fritt. Det är inte många operatörer som har så många surfnivåer att välja mellan som Telia. Telia erbjuder nu också mobilabonnemang med fri surf, men 30 GB brukar räcka för de allra flesta.

Nästan alla mobilabonnemang har en tjänst som Telia kallar Surfpott. Tjänsten Surfpott gör det möjligt att spara upp till 50 GB oanvänd surf. Telia har dessutom fri surf på sociala medier. De sociala medier du kan surfa fritt på är Facebook, Instagram, Snapchat, Messenger, Twitter, WhatsApp, Kik, Pinterest, LINE och Welcome App.

Telia har Sveriges bästa nät

Telia är den operatör i landet som sammantaget har den bästa täckningen. De erbjuder dessutom marknadens snabbaste mobilsurf. Täckningen är bra i både 3G och 4G-nätet. Telia arbetar dessutom med att bygga ut 4G-nätet för att göra det ännu bättre och stabilare.

Trots detta kan det finnas faktorer som påverkar din täckning, bland annat träd, berg, dalar och andra som surfar mot samma mobilmast. Överlag brukar dock inte Telia-kunder ha problem med täckningen. Är du ändå osäker kan du se hur täckningen är där du bor genom att titta på Telias täckningskarta.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Senaste iPhone-modellerna och Samsung-telefonerna med tillhörande mobilabonnemang

Telia har precis som de flesta mobiloperatörerna ett brett utbud av de senaste modellerna. Operatören säljer bland annat de senaste Apple-, Samsung- och Huawei-mobilerna med abonnemang. Alla nya mobiler finns att köpa till ett pris som är förhållandevis dyrt i jämförelse med de billigaste konkurrenterna.

Jämför man Telia med deras eget lågprisvarumärke Halebop skiljer det mycket i pris mellan samma telefon med likvärdigt mobilabonnemang. Samtidigt får man väldigt mycket mobilabonnemang för pengarna hos Telia vilket kan motivera ett högre pris.

Telia har förmånliga erbjudanden för unga vuxna och familjer

Telia har förmånliga rabatter för unga vuxna och familjer till olika mobilabonnemang. Det är inte alla operatörer som har sådana erbjudanden till olika grupper av människor. Rabatterna i sig är däremot inte särskilt märkvärdiga, speciellt inte med tanke på att Telia redan från början är ganska dyra.

Som så många andra större mobiloperatörer har Telia även mobilabonnemang för företag. Abonnemanget Telia Företag är dock även här klart dyrare än konkurrenterna.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Du kan använda alla Telias mobilabonnemang inom EU

Med alla Telias mobilabonnemang kan du surfa för samma pris som hemma inom EU och EES. Du behöver med andra ord inte oroa dig för höga mobilräkningar när du kommer hem från utlandssemestern.

Vanligtvis brukar operatörerna begränsa datamängden du får använda när du reser utomlands inom EU eller EES, men Telia är så generösa att du får surfa för lika mycket som hemma, men inte mer än 50 GB.

Vill du använda Telias mobilabonnemang utanför Europa gäller olika priser beroende på vilket land du åker till. Du hittar Telias utlandspriser på deras hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Telias kundtjänst har många kontaktvägar

Telia har en väldigt bra kundtjänst där du som kund först får välja vad ditt ärende handlar om innan du får fram några kontaktvägar till företaget. Vilka kontaktvägar som är tillgängliga skiljer sig åt beroende på vad ditt ärende handlar om. Frågor som många kunder ställer har i regel fler kontaktvägar. På så sätt kan du komma i kontakt med företaget snabbare.

Öppettiderna är helt klart godkända. I vissa fall har kundtjänsten öppet på både vardagar och helger, det beror på vad vad ditt ärende handlar om. I jämförelse med andra operatörer står sig kundtjänsten mycket bra.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Telia

Kan man spara surf hos Telia?

Ja, du kan spara din surf i vad Telia kallar för en surfpott. Där kan du spara upp till 50 GB surf som du inte använt under en eller flera månader.

Vilka erbjudanden har Telia på mobilabonnemang?

Telia har flera aktuella erbjudanden på mobilabonnemang. Du hittar vår fullständiga sammanställning av Telias mobilabonnemang på vår sida om Telia.

Har Telia rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, Telia ger tyvärr inga rabatter för dig som är 55+. De operatörer som ger dessa rabatter hittar du på vår sida om seniorabonnemang.

Har Telia rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Nej, tyvärr har Telia inga studentrabatter. Däremot får du som är under 28 år rabatt på några av Telias mobilabonnemang, oavsett om du är student eller inte. Kika på vår sida om studentabonnemang för att hitta operatörer som ger rabatt till studenter.

Kan man använda Telia utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du använda ditt mobilabonnemang som vanligt. Extra kostnader kan tillkomma i andra länder; kolla alltid detta innan du åker.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se