Telia är operatören för dig som är ute efter stort utbud och marknadens bästa mobilnät

Telia står helt klart starka i konkurrensen på mobilabonnemangsmarknaden. Täckningen är bäst i Sverige och du kan både spara surf och surfa fritt i sociala medier. Dessutom har Telia schyssta erbjudanden till sina mobilabonnemang för unga vuxna och familjer. Även utbudet av olika abonnemang är marknadsledande, och som kund kan du välja själv om du vill ha bindningstid eller inte. 

Abonnemangsutbudet är riktigt bra men det betyder också att priset är högre än hos konkurrenterna. Även när du köper en mobiltelefon med tillhörande abonnemang är priserna i regel högre än hos konkurrenterna.

Fördelar

 • Fri surf på sociala medier
 • Sveriges bästa täckning

Nackdelar

 • En månads uppsägningstid
 • Dyra mobilabonnemang

Du bestämmer om du vill ha bindningstid eller inte med Telias mobilabonnemang

Telia erbjuder mobilabonnemang som du själv formar efter det som passar dig. Förutom att det finns flera olika mobilabonnemang att välja mellan bestämmer du själv om du vill ha någon bindningstid eller inte. Oavsett bindningstid kan du uppgradera till en högre surfmängd när du vill.

Om du väljer ett mobilabonnemang utan bindningstid kan du byta mobilabonnemang när du vill, antingen till ett annat Telia-abonnemang eller till en annan operatör. Däremot har du alltid en uppsägningstid på en månad.

Genomför du köpet över nätet har du en ångerrätt på 14 dagar om du är missnöjd. Ångrar du dig måste du ändå betala för den del av tjänsten som du har utnyttjat.

Surfa fritt på sociala medier och spara oanvänd surf hos Telia

Telia har många olika abonnemang att välja mellan. Alla kommer med fria samtal och sms så det är egentligen bara surfmängderna du behöver fundera på. I dagsläget kan du välja mellan 2, 12, 30 GB eller obegränsad surf. Faktum är att det finns två paket med obegränsad surf, där det ena inkluderar både C More, Netflix och 5G+ och det andra ”bara” C More och 5G+.

Du som har mobilabonnemang med 2 till 30 GB surfar alltid fritt på sociala medier. I slutet av varje månad får du dessutom behålla surfen du inte använt i din pott. Surfpotten används sedan när månadssurfen tar slut. Du kan som mest spara 50 GB surf.

Telia har Sveriges bästa nät

Telias mobilnät är marknadens starkaste, och täckningen ska vara god över i princip hela landet. Samtidigt som Telia nu bygger ut sitt 5G-nät så passar operatören på att modernisera det befintliga 4G-nätet på flera platser i landet, och kapaciteten ska enligt uppgift mer än fördubblas.

Trots detta kan det finnas faktorer som påverkar din täckning, bland annat träd, berg, dalar och andra som surfar mot samma mobilmast. Är du osäker kan du se hur täckningen är där du bor genom att titta på Telias täckningskarta.

Har Telias mobilabonnemang stöd för 5G?

Ja, Telias mobilabonnemang Telia Mobil har stöd för 5G. Och till skillnad från de andra 5G-operatörerna så ingår 5G oavsett vilken surfmängd du väljer. Telia har två alternativ för obegränsad surf, det är antalet inkluderade streamingtjänster som skiljer dem åt, och i dessa ingår till och med 5G+ som ska ge högsta tillgängliga surfhastighet.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Stort utbud av Iphones och Android-mobiler med tillhörande mobilabonnemang

Telia har precis som de flesta mobiloperatörerna ett brett utbud av de senaste modellerna. Operatören säljer bland annat de senaste Apple-, Samsung- och Huawei-mobilerna med abonnemang. Priserna är dock rätt höga jämfört med många av konkurrenternas.

Telia har förmånliga erbjudanden för unga vuxna och familjer

Telia erbjuder rabatterade priser för unga vuxna mellan 18 och 27 år, och de har även särskilda famileabonnemang.

Som så många andra större mobiloperatörer har Telia även mobilabonnemang för företag. Abonnemanget Telia Företag är dock bland de dyrare företagserbjudandena på marknaden.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Du kan använda alla Telias mobilabonnemang inom EU

Med alla Telias mobilabonnemang kan du surfa för samma pris som hemma inom EU och EES. Du behöver med andra ord inte oroa dig för höga mobilräkningar när du kommer hem från utlandssemestern.

Vanligtvis brukar operatörerna begränsa datamängden du får använda när du reser utomlands inom EU eller EES, men Telia är så generösa att du får surfa för lika mycket som hemma, men inte mer än 50 GB.

Vill du använda Telias mobilabonnemang utanför Europa gäller olika priser beroende på vilket land du åker till. Du hittar Telias utlandspriser på deras hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Telias kundtjänst har många kontaktvägar

Telia har en väldigt bra kundtjänst där du som kund först får välja vad ditt ärende handlar om innan du får fram några kontaktvägar till företaget. Vilka kontaktvägar som är tillgängliga skiljer sig åt beroende på vad ditt ärende handlar om. Frågor som många kunder ställer har i regel fler kontaktvägar. På så sätt kan du komma i kontakt med företaget snabbare.

Öppettiderna är helt klart godkända. I vissa fall har kundtjänsten öppet på både vardagar och helger, men även det beror på vad vad ditt ärende handlar om.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Telias mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Telia?

Ja, du kan spara din surf i vad Telia kallar för en surfpott. Där kan du spara upp till 50 GB surf som du inte använt under en eller flera månader.

Vilka erbjudanden har Telia på mobilabonnemang?

Telia har flera aktuella erbjudanden på mobilabonnemang som du ser på den här sidan.

Har Telia rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, Telia ger tyvärr inga rabatter för seniorer.

Har Telia rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Nej, tyvärr har Telia inga särskilda studentrabatter. Däremot får du som är under 28 år rabatt på några av Telias mobilabonnemang, oavsett om du är student eller inte. 

Kan man använda Telia utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du använda ditt mobilabonnemang som vanligt. Extra kostnader kan tillkomma i andra länder; kolla alltid detta innan du åker.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se