Telia är operatören för dig som är ute efter stort utbud och marknadens bästa mobilnät

Telia står helt klart starka i konkurrensen på mobilabonnemangsmarknaden. Täckningen är bäst i Sverige och du kan både spara surf och surfa fritt i sociala medier. Dessutom har Telia schyssta erbjudanden till sina mobilabonnemang för unga vuxna och familjer. Även utbudet av olika abonnemang är marknadsledande, och som kund kan du välja själv om du vill ha bindningstid eller inte. 

Abonnemangsutbudet är riktigt bra men det betyder också att priset är högre än hos konkurrenterna. Även när du köper en mobiltelefon med tillhörande abonnemang är priserna i regel högre än hos konkurrenterna.

Fördelar

 • Fri surf på sociala medier
 • Sveriges bästa mobilnät

Nackdelar

 • En månads uppsägningstid
 • Dyra mobilabonnemang

Du bestämmer om du vill ha bindningstid eller inte med Telias mobilabonnemang

Telia erbjuder mobilabonnemang som du själv formar efter det som passar dig. Förutom att det finns flera olika mobilabonnemang att välja mellan bestämmer du själv om du vill ha någon bindningstid eller inte. Oavsett bindningstid kan du uppgradera till en högre surfmängd när du vill.

Om du väljer ett mobilabonnemang utan bindningstid kan du byta abonnemang när du vill, antingen till ett annat Telia-abonnemang eller till en annan operatör. Däremot har du alltid en uppsägningstid på en månad.

Genomför du köpet över nätet har du en ångerrätt på 14 dagar om du är missnöjd. Ångrar du dig måste du ändå betala för den del av tjänsten som du har utnyttjat.

Surfa fritt på sociala medier och spara oanvänd surf hos Telia

Telia har många olika abonnemang att välja mellan. Alla kommer med fria samtal och sms så det är egentligen bara surfmängderna du behöver fundera på. I dagsläget kan du välja mellan 3, 15, 40 GB eller obegränsad surf. Faktum är att det finns två paket med obegränsad surf, där det ena inkluderar både C More, Netflix och 5G+ och det andra ”bara” C More och 5G+.

Du som har mobilabonnemang med 3, 15 eller 40 GB surfar alltid fritt på sociala medier. I slutet av varje månad får du dessutom behålla surfen du inte använt i din pott. Surfpotten används sedan när månadssurfen tar slut. Du kan som mest spara 50 GB surf.

Telia har Sveriges bästa nät

Telias mobilnät är marknadens starkaste, och täckningen ska vara god över i princip hela landet. Samtidigt som Telia nu bygger ut sitt 5G-nät så passar operatören på att modernisera det befintliga 4G-nätet på flera platser i landet, och kapaciteten ska enligt uppgift mer än fördubblas.

Trots detta kan det finnas faktorer som påverkar din täckning, bland annat träd, berg, dalar och andra som surfar mot samma mobilmast. Är du osäker kan du se hur täckningen är där du bor genom att titta på Telias täckningskarta.

Har Telias mobilabonnemang stöd för 5G?

Ja, Telias mobilabonnemang har stöd för 5G. Och till skillnad från de andra 5G-operatörerna så ingår 5G oavsett vilken surfmängd du väljer. Telia har två alternativ för obegränsad surf, det är antalet inkluderade streamingtjänster som skiljer dem åt, och i dessa ingår till och med 5G+ som ska ge högsta tillgängliga surfhastighet.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Stort utbud av Iphones och Android-mobiler med tillhörande mobilabonnemang

Telia har precis som de flesta mobiloperatörerna ett brett utbud av de senaste modellerna. Operatören säljer bland annat de senaste Apple-, Samsung- och Huawei-mobilerna med abonnemang. Priserna är dock rätt höga jämfört med många av konkurrenternas.

Telia har särskilda erbjudanden för unga vuxna, familjer och företag

Telia erbjuder rabatterade priser för unga vuxna mellan 18 och 27 år, och de har även särskilda famileabonnemang.

Som så många andra större mobiloperatörer har Telia även mobilabonnemang för företag. Här kan ni välja mellan 50 GB surf, obegränsad surf eller obegränsad surf Plus som även ger er surf i hastigheter på upp till 1 500 Mbit/s, ett extra data-simkort och Microsoft 365 Business Basic-licens. Alla företagsabonnemang kommer redo för 5G. Telias företagsabonnemang må vara bland de dyrare alternativen på marknaden, men med tanke på vad ni får på köpet kan det kanske vara värt några extra kronor.

Behöver ni med Telia Företag köpa mer surf? Inga problem. Ni kan välja mellan 3, 10 och 50 GB extra surf och fyller på genom att sms:a 4466. Surfen gäller i 31 dagar från köptillfället.

Köp Telias företagsabonnemang med e-sim

Hos Telia kan du beställa e-sim till företagsabonnemanget, som alternativ till det traditionella, fysiska, simkortet. E-sim innehåller precis som ett vanligt simkort information om abonnemanget och knyter dig som användare till operatören, men fördelen är att det redan är integrerat i enheten. Med e-sim kommer ni snabbt och lätt igång med abonnemanget och det är dessutom ett snällare alternativ ur miljösynpunkt eftersom det varken behöver produceras eller transporteras. För att aktivera e-sim på enheten behövs endast en QR-kod som operatören, i detta fall Telia, skickar efter att ni lagt beställningen.

Ni beställer e-sim till Telias företagsbonnemang via MyBusiness, och på Telias sida om e-sim till företag finns utförliga instruktioner om hur ni går till väga. Där finns även information om hur man aktiverar e-sim på Iphone och Android.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Du kan använda alla Telias mobilabonnemang inom EU

Med alla Telias mobilabonnemang kan du surfa för samma pris som hemma inom EU och EES. Du behöver med andra ord inte oroa dig för höga mobilräkningar när du kommer hem från utlandssemestern.

Vanligtvis brukar operatörerna begränsa datamängden du får använda när du reser utomlands inom EU eller EES, men Telia är så generösa att du får surfa för lika mycket som hemma, men inte mer än 50 GB.

Vill du använda Telias mobilabonnemang utanför Europa gäller olika priser beroende på vilket land du åker till. Du hittar Telias utlandspriser på deras hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Telias kundtjänst har många kontaktvägar

Telia har en väldigt bra kundtjänst där du som kund först får välja vad ditt ärende handlar om innan du får fram några kontaktvägar till företaget. Vilka kontaktvägar som är tillgängliga skiljer sig åt beroende på vad ditt ärende handlar om. Frågor som många kunder ställer har i regel fler kontaktvägar. På så sätt kan du komma i kontakt med företaget snabbare.

Öppettiderna är helt klart godkända. I vissa fall har kundtjänsten öppet på både vardagar och helger, men även det beror på vad vad ditt ärende handlar om.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Telias mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Telia?

Ja, du kan spara din surf i vad Telia kallar för en surfpott. Där kan du spara upp till 50 GB surf som du inte använt under en eller flera månader.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Telia?

Det kan såklart variera något beroende på var i landet du bor, med Telias surfhastigheter ligger normalt på mellan 10 och 60 Mbit/s.

Vilka erbjudanden har Telia på mobilabonnemang?

Telia har flera aktuella erbjudanden på mobilabonnemang som du ser på den här sidan.

Har Telia rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, Telia ger tyvärr inga rabatter för seniorer.

Har Telia rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Du som är under 28 år får rabatt på Telias mobilabonnemang oavsett om du är student eller inte. 

Kan man använda Telia utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du använda ditt mobilabonnemang som vanligt. Extra kostnader kan tillkomma i andra länder; kolla alltid detta innan du åker.

Hur kollar jag surfen hos Telia?

Genom att logga in på Mitt Telia på hemsidan eller via appen med samma namn kan du enkelt få koll på hur mycket surf du har kvar på ditt mobilabonnemang.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Telia?

Ja, hos Telia har du som privatperson möjlighet att ångra ett köp som gjorts via Telias hemsida, via telefon eller utanför operatörens affärslokaler inom 14 dagar efter det att du mottagit en första bekräftelse. Ångerrätten gäller även för firmatecknare för enskild firma.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Telia?

Om du vill avsluta ditt abonnemang hos Telia ska du först kolla upp om du har någon bindningstid, och hur lång uppsägningstiden är. Sedan kan du antingen avsluta tjänsten via Mitt Telia eller genom att du kontaktar kundtjänsten via telefon, chatt eller mejl. Tänk på att du kan behöva lösenord, bank-id eller mobilt bank-id.