Om Telias mobilabonnemang

Telia är en av telekommarknadens giganter och erbjuder mobilabonnemang med många olika surfalternativ och tilläggstjänster. Tre av abonnemangen kommer med obegränsad surf. Oavsett vilket abonnemang du väljer får du tillgång till operatörens 5G-nät, vilket är en klar fördel.

Mobilnätet är i dagsläget Sveriges vassaste, och du bör få god täckning i stort sett var du än befinner dig. Du kan teckna abonnemangen utan bindningstid, och du har även möjlighet att spara oanvänd surf.

Telias mobilabonnemang må vara i dyraste laget, men med tanke på vad du får på köpet kan det faktiskt vara värt de extra kronorna.

Fördelar

  • Sveriges bästa mobilnät
  • 5G ingår oavsett surfnivå
  • Erbjuder obegränsad surf

Nackdelar

  • Höga priser
  • Bara rabatter för unga mellan 18 och 27 år

Omdömen om Telia

PlattformBetygOmdömenUppdaterat
RECO
1.9
422022-06-17
Trustpilot
1.2
2 8282022-06-17

Telias erbjudanden för specifika målgrupper

Hos Telia får unga vuxna mellan 18 och 27 rabatt på mobilabonnemangen, och den rabatten gäller alltså oavsett om du är student eller inte. Telia erbjuder även familjeabonnemang och företagsabonnemang.

Telia företag

Telia logo
surf
10 GB
bindning
24 mån
samtal
Fria
sms
Fria
299 kr/mån
Telia logo
surf
10 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
349 kr/mån
Telia logo
surf
50 GB
bindning
24 mån
samtal
Fria
sms
Fria
349 kr/mån
Telia logo
surf
50 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
399 kr/mån
Telia logo
surf
Fri
bindning
24 mån
samtal
Fria
sms
Fria
449 kr/mån
Telia logo
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
499 kr/mån

Visa fler

Telias täckning

Flera oberoende tester har visat att Telia har Sveriges bästa mobilnät, med höga både ned- och uppladdningshastigheter i landet som helhet. Men det kan finnas både regionala och lokala variationer, så för att vara på den säkra sidan bör du kolla Telias täckningskarta innan du beställer mobilabonnemang.

Har Telias mobilabonnemang stöd för 5G?

Ja, Telias mobilabonnemang har stöd för 5G. Och till skillnad från många andra operatörer så får du tillgång till 5G oavsett vilken surfmängd du väljer. I Telias tre obegränsade abonnemang ingår till och med 5G+ som ger de riktigt höga 5G-hastigheterna.

Mobilnät
Telia
2G
3G
4G
5G

Visa fler

Använda Telias mobilabonnemang utomlands

Med Telias mobilabonnemang kan du surfa för samma pris som hemma inom EU och EES. Du behöver med andra ord inte oroa dig för höga mobilräkningar när du kommer hem från utlandssemestern. Du får ta med dig högst 50 GB surf på resan, men jämfört med många andra operatörer är det faktiskt rätt generöst.

Vill du använda Telias mobilabonnemang utanför Europa gäller olika priser beroende på vilket land du åker till. Du hittar Telias utlandspriser på hemsidan.

Telias kundtjänst

Telias erbjuder support via telefon, chatt och mejl, men vilka kontaktvägar du kan välja mellan beror på ditt ärende. Tanken är helt enkelt att du ska komma i kontakt med företaget snabbare.

Chatt
Vardagar
08.00-21.00
Lördagar
10.00-21.00
Söndagar
Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
10.00-18.00
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
08.00-21.00
Lördagar
10.00-21.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Telias mobilabonnemang

Vilket mobilnät använder Telia?

Telia använder sitt eget mobilnät.

Kan man spara surf hos Telia?

Ja, du kan spara upp till 50 GB oanvänd surf hos Telia.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Telia?

Det kan variera något beroende på var i landet du bor, men Telias surfhastigheter ligger normalt på mellan 10 och 60 Mbit/s. Normalhastigheterna i 5G är högre.

Hur kollar jag surfen hos Telia?

Genom att logga in på Mitt Telia på hemsidan eller via appen med samma namn kan du enkelt få koll på hur mycket surf du har kvar.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Telia?

Ja, hos Telia har du som privatperson rätt att ångra ett köp som du gjort via hemsidan, telefon eller utanför operatörens affärslokaler inom 14 dagar efter det att du fått en första bekräftelse. 

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Telia?

Om du vill avsluta ditt abonnemang hos Telia  kan du antingen gå via Mitt Telia eller så kontaktar du kundtjänsten via telefon, chatt eller mejl. Tänk på att du kan behöva lösenord, bank-id eller mobilt bank-id.