Fello är operatören med bra täckning och låga priser

Fello, och inte fellow som operatören ofta kallas, satsar på enkla mobilabonnemang där du som kund får mycket för pengarna. Du får bland annat ett abonnemang helt utan bindnings- och uppsägningstid samtidigt som du kan spara surf som du inte använder under en månad. Priserna är genomgående låga.

Som kund hos Fello behöver du heller aldrig oroa dig för dålig täckning eftersom de använder Telias nät som enligt flertalet oberoende tester är bäst på marknaden.

Vid eventuella frågor om ditt mobilabonnemang ska du inte tveka på att höra av dig till kundtjänsten. Du kan välja mellan att chatta eller ringa till operatören, och du kommer troligtvis att få ett gott bemötande. De allra flesta Fellokunderna har gett operatörens kundtjänst bra betyg.

Fördelar

 • Du kan spara oanvänd surf
 • Ingen uppsägningstid eller bindningstid

Nackdelar

 • De säljer inga telefoner

Fello har ingen uppsägningstid eller bindningstid på sina mobilabonnemang

Fello vill erbjuda flexibla abonnemang och har därför valt att slopa både bindningstid och uppsägningstid. Det gör det lätt för dig som kund att både uppgradera och nedgradera surfnivån eller byta operatör om du inte är nöjd. Du byter abonnemang genom att logga in på Mina sidor eller kontakta kundservicen. Vill du byta operatör räcker det med att teckna ett nytt abonnemang så får du hjälp att avsluta ditt Fello-abonnemang.

Hos Fello kan du även pausa ditt mobilabonnemang. Under den tiden betalar du inte någonting för abonnemanget. Du kan pausa abonnemanget kostnadsfritt i ett år, men efter det får du betala en mindre kostnad för att hålla det pausat.

Spara surf hos Fello och använd den när du behöver den

Hos Fello kan du välja mellan fyra olika mobilabonnemang, där den enda skillnaden är surfmängden. Det kan vara bra att veta är att Fello inte erbjuder någon riktigt hög surf till sina mobilabonnemang, utan alla håller sig på relativt låga nivåer. Du kan i dagsläget välja mellan 2, 14 och 28 och 44 GB surf.

Om du använder olika mycket data från månad till månad kan det även vara bra att veta att du hos Fello kan spara oanvänd surf. Som mest kan du spara 25 GB och använda den när du behöver den.

Fello använder sig av Telias nät som är bäst i Sverige

Fello använder sig av Telias nät vilket ger dig höga hastigheter i samtliga aktiva nätverk. Telias nät är sammantaget det bästa på marknaden, så med Fello kan du få täckning var du än befinner dig i landet. 

Hur bra täckning du får beror på en mängd olika faktorer. Exempelvis kan väggar, träd och hur många som är uppkopplade mot samma mobilmast påverka täckningen. Ett tips är därför att titta på Fellos täckningskarta föra att få en bild av hur bra täckningen är där just du bor. Det är dock viktigt att tänka på att täckningskartan bara är en indikation på hur bra täckningen är och ingen garanti för bra täckning.

Har Fellos mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, Fellos mobilabonnemang har tyvärr inte uppdaterats med 5G-stöd. Det finns inte heller någon information på hemsidan som antyder att en lansering är på gång inom kort. Men med tanke på att moderbolaget Telia nu har ett aktivt 5G-nät och erbjuder mobilabonnemang med stöd för tekniken, så borde det rimligtvis inte dröja alltför länge innan även Fello hoppar på 5G-tåget.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Prisvärda mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer

Fello har billigare mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer. Priserna är lägre än hos de större mobiloperatörerna, men det finns även operatörer som har billigare mobilabonnemang för dessa målgrupper.

Med tanke på hur mycket du faktiskt får på köpet när du tecknar något av Fellos mobilabonnemang, till exempel möjlighet att spara surf, tillgång till ett riktigt starkt nät och varken uppsägningstid eller bindningstid, så är mobilabonnemangen mycket prisvärda.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd ditt mobilabonnemang utan kostnad i EU och EES

Hos Fello kan du använda ditt mobilabonnemang inom hela EU och ESS utan extra kostnad. Det betyder att du inte behöver oroa dig för några höga räkningar efter att ha använt ditt mobilabonnemang utomlands.

Fello låter dig även använda hela din surf, oavsett vilken surfmängd du har. Det är mycket generöst med tanke på att många andra mobiloperatörer begränsar surfmängden utomlands. Skulle surfen ta slut på utlandsresan kan du köpa till extra precis som vanligt.

Reser du utomlands till ett land utanför Europa gäller inte fri roaming. Då tillämpas i stället separata prisplaner. Efter brexit ingår inte heller England, Nordirland, Skottland, Wales och Gibraltar i roaming-avtalet.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Fellos kundtjänst får bra betyg

Du kan kontakta Fello via både chatt, telefon och mejl. De flesta ärenden kan du dock lösa själv eftersom Fello besvarar en mängd vanliga frågor som kunderna har ställt på sin hemsida.

Kundtjänsten hos Fello skiljer sig inte nämnvärt från andra konkurrenter. Det är enkelt att hitta det man letar efter, och hittar du inte svaret på deras hemsida är det bara att ringa företaget för att få hjälp. Bemötandet du får från kundtjänsten är bra och kanske är det därför Fello får så bra omdömen på omdömessajten Trustpilot.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Fellos mobilabonnemang

Kan jag betala via autogiro?

Ja, du kan betala din räkning med autogiro. Du kan lägga till Fello som betalningsmottagare i din internetbank. Kontakta Fellos kundservice för att få hjälp att byta betalningsmetod.

Kan jag använda sparad surf utomlands?

Ja, du kan använda den sparade surfen utomlands inom EU och EES.

Följer den sparade surfen med om jag byter telefonnummer?

Nej, den sparade surfen följer inte med när du byter nummer.

Hur kollar jag surfen hos Fello?

Du kollar enkelt hur mycket surf du har kvar på ditt abonnemang genom att logga in på Mina sidor på Fellos hemsida.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Fello?

 Ja, hos Fello har du rätt att ångra dig upp till 14 dagar efter att du mottagit din beställning.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Fello?

Om du vill avsluta ditt Fello-abonnemang direkt och inte behålla numret kan du antingen gå via Mina sidor eller så kontaktar du supporten så får de registrera avslutet. Går du via Mina sidor avslutas abonnemanget direkt, men om du önskar att uppsägningen sker ett datum längre fram kan Fello-supporten hjälpa dig med det. Tänk på att avsluta abonnemanget i slutet av månaden för att utnyttja abonnemanget alla dagar du har betalat för.