Fello är operatören med bra täckning och låga priser

Fello är en operatör som satsar på enkla, prisvärda mobilabonnemang. Priserna är mycket låga samtidigt som du som kund får mycket abonnemang för pengarna. Du får bland annat ett abonnemang helt utan uppsägningstid eller bindningstid samtidigt som du kan spara surf som du inte använder under en månad.

Som kund hos Fello behöver du heller aldrig oroa dig för dålig täckning eftersom de använder Telias nät, som är bäst på marknaden.

Vid eventuella frågor om ditt mobilabonnemang ska du inte tveka på att höra av dig till kundtjänsten. Du kan välja mellan att chatta eller ringa till operatören, och du kommer troligtvis att få ett gott bemötande. De allra flesta Fellokunderna har gett operatörens kundtjänst bra betyg.

Fördelar

 • Du kan spara oanvänd surf
 • Ingen uppsägningstid eller bindningstid

Nackdelar

 • De säljer inga telefoner

Fello har ingen uppsägningstid eller bindningstid på sina mobilabonnemang

Fello vill erbjuda ett fritt abonnemang och har därför valt att slopa både bindningstid och uppsägningstid. Det gör det lätt för dig att både uppgradera och nedgradera surfnivån eller byta operatör om du inte är nöjd. Du byter abonnemang genom att logga in på Mina sidor eller kontakta kundservicen. Vill du byta operatör räcker det med att teckna ett nytt abonnemang så får du hjälp att avsluta ditt Fello-abonnemang.

Hos Fello kan du även pausa ditt mobilabonnemang. Under den tiden betalar du inte någonting för abonnemanget. Du kan pausa abonnemanget kostnadsfritt i ett år, men efter det får du betala en mindre kostnad för att hålla det pausat.

Spara surf hos Fello och använd den när du behöver den

Hos Fello kan du välja mellan relativt många olika mobilabonnemang. De enda skillnaderna mellan abonnemangen är surfmängden. Fello är varken den operatör som har flest eller färst surfnivåer. Det finns tillräckligt många nivåer för att du ska kunna hitta något som passar dig. Dock har inget av abonnemangen alltför höga surfmängder.

Om du använder olika mycket data från månad till månad kan det även vara bra att veta att du hos Fello kan spara oanvänd surf. Som mest kan du spara 25 GB och använda den när du behöver den.

Fello använder sig av Telias nät som är bäst i Sverige

Fello använder sig av Telias nät vilket ger dig höga hastigheter i såväl 2G- som 3G- och 4G-nätet. Telias nät är sammantaget det bästa på marknaden, så med Fello kan du få täckning var du än befinner dig i landet. 

Hur bra täckning du får beror på en mängd olika faktorer. Exempelvis kan väggar, träd och hur många som är uppkopplade mot samma mobilmast påverka täckningen. Ett tips är därför att titta på Fellos täckningskarta föra att få en bild av hur bra täckningen är där just du bor. Det är dock viktigt att tänka på att täckningskartan bara är en indikation på hur bra täckningen är och ingen garanti för bra täckning.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Prisvärda mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer

Fello har billigare mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer. Priserna är lägre än hos de större mobiloperatörerna, men det finns även operatörer som har billigare mobilabonnemang för dessa grupper.

Med tanke på hur bra Fellos mobilabonnemang är, med möjlighet att spara surf och ingen uppsägningstid eller bindningstid, så är mobilabonnemangen mycket prisvärda. Det finns dessutom många surfnivåer att välja mellan, så oavsett om du surfar en hel del eller lite mindre bör det finnas något som passar dig.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd ditt mobilabonnemang utan kostnad i EU och EES

Hos Fello kan du använda ditt mobilabonnemang inom hela EU och ESS utan extra kostnad. Det betyder att du inte behöver oroa dig för några höga räkningar efter att ha använt ditt mobilabonnemang utomlands.

Fello låter dig även använda hela din surf, oavsett vilken surfmängd du har. Det är mycket generöst med tanke på att många andra mobiloperatörer begränsar surfmängden utomlands.

Skulle surfen ta slut på utlandsresan kan du köpa till extra precis som vanligt.

Reser du utomlands till ett land utanför Europa gäller inte fri roaming. Då tillämpas i stället separata prisplaner.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Fellos kundtjänst får bra betyg

Du kan kontakta Fello via både chatt, telefon och mejl. De flesta ärenden kan du dock lösa själv eftersom Fello besvarar en mängd vanliga frågor som kunderna har ställt på sin hemsida.

Kundtjänsten hos Fello skiljer sig inte nämnvärt från andra konkurrenter. Det är enkelt att hitta det man letar efter, och hittar du inte svaret på deras hemsida är det bara att ringa företaget för att få hjälp. Bemötandet du får från kundtjänsten är bra och kanske är det därför Fello får så bra omdömen på omdömessajten Trustpilot.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Fello

Kan jag betala via autogiro?

Ja, du kan betala din räkning med autogiro. Du kan lägga till Fello som betalningsmottagare i din internetbank. Kontakta Fellos kundservice för att få hjälp att byta betalningsmetod.

Kan jag använda sparad surf utomlands?

Ja, du kan använda den sparade surfen utomlands inom EU och EES.

Följer den sparade surfen med om jag byter telefonnummer?

Nej, den sparade surfen följer inte med när du byter nummer.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se