Tele2 är operatören för dig som vill surfa helt obegränsat

Tele2 är en av landets större mobiloperatörer och har ett av Sveriges vassaste mobilnät. Det gäller både 3G- och 4G-näten, och operatören bygger nu även ut sitt 5G-nät. Tele2 når ut till 99,9 procent av befolkningen och erbjuder flera olika surfnivåer, varav ett är obegränsad surf.

Det finns något som passar alla, och om du är osäker på vilken nivå du behöver kan du prova dig fram, eftersom Tele2 inte har någon bindningstid. Priserna är kanske i högsta laget, men då får du också väldigt mycket på köpet.

Visste du? Tele2 och Com Hem har gått ihop och heter tillsammans nu bara Tele2. Du som redan är kund behöver inte göra något, utan allt ska fungera som vanligt (förhoppningsvis till och med ännu bättre). Från och med nu kan du dock få mobiltjänster, bredband och tv från en och samma leverantör, och när du samlar olika tjänster hos Tele2 kan du få riktigt bra förmåner.

Kundtjänsten är en av operatörens stora styrkor. Den håller öppet veckans alla dagar, vilket inte alla konkurrenter gör. Dessutom erbjuder de många kontaktvägar, vilket gör att du som kund kan välja det som passar dig bäst. Kundernas omdömen på Trustpilot är av varierande karaktär, där vissa ger ris till supportens bemötande medan andra hävdar raka motsatsen.

Fördelar

 • Når 99,9 procent av befolkningen
 • Ingen bindningstid
 • Abonnemang med obegränsad surf

Nackdelar

 • Går inte att spara oanvänd surf
 • Relativt höga priser

Tele2:s mobilabonnemang kommer utan bindningstid

Tele2:s mobilabonnemang tecknas utan bindningstider, men med en månads uppsägningstid. Det innebär att om du bestämmer dig för att byta operatör är du betalningsskyldig i ytterligare en månad.

Om du bara vill uppgradera ditt mobilabonnemang till ett med högre surf kan du göra det när du vill. Vill du däremot nedgradera mobilabonnemanget till mindre surf kan du tidigast göra det 30 dagar efter ditt senaste byte.

Du kan välja ett abonnemang med obegränsad surf

Alla mobilabonnemang från Tele2 kommer med fria samtal och sms, så det enda du behöver fundera på är vilken surfmängd du ska ha. Det finns relativt många surfnivåer att välja mellan, och är du en storsurfare kan du till och med slå till på ett abonnemang med obegränsad surf.

Hos Tele2 finns det tyvärr ingen möjlighet att spara surf. I stället blir du tvungen att köpa till extra om du vill fortsätta surfa månaden ut.

Tele2 når 99,9 procent av befolkningen

Tele2s täckning är otroligt bra och de täcker 90 procent av Sveriges yta. Totalt når Tele2 99,9 procent av Sveriges befolkning. Vare sig du surfar i 3G eller 4G kan du räkna med bra täckning och snabba hastigheter. Och när det gäller 5G-nätet är det enligt operatören själv ett av världens modernaste.

Skulle du mot förmodan vara osäker på om Tele2 verkligen kan erbjuda bra täckning hos dig kan du alltid titta på Tele2:s täckningskarta. Där kan du se hur bra täckningen är i området där du bor.

Har Tele2:s mobilabonnemang stöd för 5G?

Tele2:s mobilabonnemang med 25 GB, 50 GB och obegränsad surf, det vill säga de tre största och dyraste, har stöd för 5G. Så om du även har en mobiltelefon med stöd för tekniken så kan du med ett av dessa tre abonnemang alltså koppla upp dig mot Tele2:s 5G-nät och njuta av fördelar som högre hastigheter och kortare svarstider.

Men som sagt, tänk på att även din mobil måste ha stöd för 5G för att du ska kunna använda det nya nätverket.

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Tele2 har ett brett utbud av Iphones och Android-mobiler

Precis som många andra operatörer säljer Tele2 mobiltelefoner med abonnemang till extra bra priser. Hos Tele2 hittar du till exempel de nyaste modellerna från Apple, Samsung och Huawei.

När du tecknar ett abonnemang och en mobiltelefon ihop kan du välja om du vill ha bindningstid eller inte. Valet du gör påverkar din månadskostnad och mobilabonnemangets flexibilitet. Med bindningstid blir du låst och kan inte byta mobilabonnemang hur du vill.

Tele2 är ju inte direkt den billigaste operatören på marknaden, men då ska du tänka på att du får en hel del på köpet. Några av de största fördelarna är utbudet, kundtjänsten omfattning och det både snabba och stabila mobilnätet.

Tele2 har mobilabonnemang för familjer, seniorer och företag

Tele2 erbjuder seniorabonnemang, där du som har fyllt 65 år får 20 procents rabatt på nästan alla mobilabonnemang hos Tele2, men även familjeabonnemang och riktigt prisvärda företagsabonnemang.

Däremot finns det inte längre några särskilda mobilbonnemang för studenter hos Tele2, så är du ute efter ett sådant alternativ får du kolla med en annan operatör.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Surfa för lika mycket som hemma när du reser inom EU eller EES

Du kan använda alla Tele2s mobilabonnemang till samma kostnad som i Sverige när du är i ett annat EU- eller EES-land. Något som skiljer Tele2 från andra operatörer är att de inte begränsar surfmängden utomlands. När du är i ett annat EU- eller EES-land kan du surfa för lika mycket data som ingår i ditt mobilabonnemang, helt utan extra kostnad. Det gäller för alla mobilabonnemang förutom alternativet med obegränsad surf som låter dig ta med upp till 50 GB surf på resor inom EU/EES.

Med Tele2:s mobilabonnemang Obegränsat kan du dessutom surfa i 25 länder utanför Europa, bland annat USA och Thailand.

Vill du använda mobilen utanför Europa med något annat mobilabonnemang tillämpas en prisplan för det specifika landet. Prisplanerna finns tillgängliga på Tele2:s hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Tele2s kundtjänst håller öppet både vardag och helg

Det är få operatörer som slår Tele2 på fingrarna när det gäller kundtjänstens omfattning, i alla fall på pappret. Kundtjänsten håller öppet under både vardagar och helger, vilket inte är fallet hos alla operatörer. Det går dessutom att komma i kontakt med kundtjänsten på flera sätt. Du kan ringa, mejla, chatta eller kontakta Tele2 via Facebook. Det är bara att välja det som passar dig bäst. Eftersom de har så många kontaktvägar kan du komma i kontakt med operatören väldigt snabbt.

Kundtjänstens bemötande får dock blandat betyg på omdömessajten Trustpilot. En del anser att Tele2 har dålig service medan andra tycker att servicen är fantastisk.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Tele2:s mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Tele2?

Nej, hos Teel2 kan du inte spara oanvänd surf.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Tele2?

Tele2 erbjuder surfhastigheter på mellan 10 och 40 Mbit/s, men tänk på att det är normalhastigheter och att det kan variera beroende på var i landet du bor.

Vilka erbjudanden har Tele2 på mobilabonnemang?

Tele2 har alltid flera erbjudanden på sina mobilabonnemang. Alla aktuella abonnemangspriser hittar du här på sidan om Tele2.

Har Tele2 rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Tele2 har mobilabonnemang till rabatterade priser för seniorer.

Har Tele2 rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Nej, tyvärr har Tele2 valt att sluta med rabatter för studenter. 

Kan man använda Tele2 utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du ringa, sms:a och surfa som vanligt (upp till 50 GB). I andra länder tillkommer det landsspecifika kostnader. Den fullständiga prislistan hittar du på Tele2:s hemsida.

Hur kollar jag surfen hos Tele2?

För att se hur mycket surf du har kvar loggar du in på Mitt Tele2 på hemsidan eller via appen Mitt Tele2. Du kan även sms:a DATA till 72661, så får du tillbaka ett sms med information om din dataförbrukning.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Tele2?

Ja, om du har ingått avtal med Tele2 på distans, det vill säga online eller via telefon, eller utanför affärslokal, har du enligt lagen om distansavtal rätt att ångra avtalet inom 14 dagar från att avtalet ingicks.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Tele2?

Om du vill avsluta ditt mobilabonnemang hos Tele2 ska du kontakta supporten så hjälper de dig med det. Har du bindningstid kvar kan du ändå välja att avsluta abonnemanget direkt och betala in de månadsavgifter du har kvar på abonnemanget.