Tele2 är operatören för dig som vill surfa helt obegränsat

Tele2 är en av landets större mobiloperatörer, och de erbjuder otroligt bra täckning som är svår att slå. Det gäller både 3G- och 4G-näten, och operatören bygger nu även ut sitt 5G-nät. Tele2 når ut till 99,9 procent av befolkningen och erbjuder flera olika surfnivåer, och för den riktiga storsurfaren finns till och med ett abonnemang med obegränsad surf.

Det finns något som passar alla, och om du är osäker på vilken nivå du behöver kan du prova dig fram, eftersom Tele2 inte har någon bindningstid. Priserna är kanske i högsta laget, men då får du också väldigt mycket på köpet.

Tele2 erbjuder framförallt bra mobilabonnemang för dig som reser mycket inom EU och EES. Den datamängd du har tillgång till under utlandsresan är högre än hos de flesta andra mobiloperatörer i landet.

Visste du? Tele2 och Com Hem har gått ihop och heter tillsammans nu bara Tele2. Du som redan är kund behöver inte göra något, utan allt ska fungera som vanligt (förhoppningsvis till och med ännu bättre). Från och med nu kan du dock få mobiltjänster, bredband och tv från en och samma leverantör, och när du samlar olika tjänster hos Tele2 kan du få riktigt bra förmåner.

Kundtjänsten hos Tele2 är en av operatörens stora styrkor. Den håller öppet veckans alla dagar, vilket inte alla konkurrenter gör. Dessutom erbjuder de många kontaktvägar, vilket gör att du som kund kan välja det som passar dig bäst.

En nackdel är att kundtjänsten har fått kritik för sitt dåliga bemötande från kunder som har lämnat omdöme på Trustpilot. Det är dock svårt att säga vad man ska dra för slutsats av det eftersom det även finns kunder som är nöjda med servicen.

Fördelar

 • Når 99,9 procent av befolkningen
 • Ingen bindningstid
 • Skräddarsy ditt abonnemang

Nackdelar

 • Går inte att spara oanvänd surf

Tele2:s mobilabonnemang kommer utan bindningstid

Tele2 har valt att ta bort bindningstiden på alla mobilabonnemang. Däremot har de fortfarande en månads uppsägningstid. Det innebär att om du bestämmer dig för att byta operatör är du betalningsskyldig i ytterligare en månad. Det påverkar abonnemangets flexibilitet eftersom du inte kan byta hur du vill utan att påverkas rent ekonomiskt.

Om du bara vill uppgradera ditt mobilabonnemang till ett med högre surf kan du göra det när du vill. Vill du däremot nedgradera mobilabonnemanget till mindre surf kan du tidigast göra det 30 dagar efter ditt senaste byte.

För att avsluta mobilabonnemanget kan du logga in på Mitt Tele2-kontot, om du har registrerat ditt mobilabonnemang där.

Du kan välja ett abonnemang med obegränsad surf

Alla mobilabonnemang från Tele2 kommer med fria samtal och sms, så det enda du behöver välja är vilken surfmängd du vill ha. Det finns relativt många surfnivåer att välja mellan, däribland obegränsad surf. Det innebär att du har obegränsat med surf, vilket inte är något alla mobiloperatörer erbjuder.

Hos Tele2 finns det tyvärr ingen möjlighet att spara surf. I stället blir du tvungen att köpa till extra om du vill fortsätta surfa månaden ut.

Tele2 når 99,9 procent av befolkningen genom sina nät

Tele2s täckning är otroligt bra och de täcker 90 procent av Sveriges yta. Totalt når Tele2 99,9 procent av Sveriges befolkning.

Vare sig du surfar i 3G eller 4G kan du räkna med bra täckning och snabba hastigheter. Och när det gäller 5G-nätet är det enligt operatören själv ett av världens modernaste.

Skulle du mot förmodan vara osäker på om Tele2 verkligen kan erbjuda bra täckning hos dig kan du alltid titta på Tele2:s täckningskarta. Där kan du se hur bra täckningen är i området där du bor.

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Brett mobilutbud med både iPhone och Samsungs senaste modeller

Precis som många andra operatörer säljer Tele2 mobiltelefoner med abonnemang till extra bra priser. Hos Tele2 hittar du de nyaste modellerna från Apple, Samsung och Huawei.

När du tecknar ett abonnemang och en mobiltelefon ihop kan du välja om du vill ha bindningstid eller inte. Valet du gör påverkar din månadskostnad och mobilabonnemangets flexibilitet. Med bindningstid blir du låst och kan inte byta mobilabonnemang hur du vill.

I jämförelse med andra konkurrenter är inte Tele2 billigast. Flera lågprisvarumärken kan erbjuda billigare mobilabonnemang och mobiler än vad Tele2 gör, men de är trots det mycket prisvärda.

Tele2 har mobilabonnemang för familjer, seniorer och företag

Tele2 erbjuder seniorabonnemang. Du som har fyllt 65 år får 20 procents rabatt på nästan alla mobilabonnemang hos Tele2.

Även familjer får rabatt på sina mobilabonnemang. Priserna i sig är inte speciellt anmärkningsvärda och de flesta lågprisvarumärken har billigare mobilabonnemang för barn. Jämfört med exempelvis Vimla är Tele2 mycket dyrare.

Tele2 säljer även företagsabonnemang, vilket inte alla operatörer gör. Abonnemanget Tele2 Företag är ett bra och prisvärt alternativ.

Tele2 ger inte längre rabatt till studenter, trots att det är många konkurrenter som erbjuder studentabonnemang.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Surfa för lika mycket som hemma när du reser inom EU eller EES

Du kan använda alla Tele2s mobilabonnemang till samma kostnad som i Sverige när du är i ett annat EU- eller EES-land. Något Tele2 gör bra och som andra operatörer kan lära sig av är att de inte begränsar surfmängden utomlands. När du är i ett annat EU- eller EES-land kan du surfa för lika mycket data som ingår i ditt mobilabonnemang, helt utan extra kostnad. Det gäller för alla mobilabonnemang utom obegränsad surf som är något begränsat.

Med Tele2:s mobilabonnemang Obegränsat kan du dessutom surfa i 25 länder utanför Europa, bland annat USA och Thailand.

Vill du använda mobilen utanför Europa med något annat mobilabonnemang tillämpas en prisplan för det specifika landet. Prisplanerna finns tillgängliga på Tele2:s hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Tele2s kundtjänst håller öppet veckans alla dagar

Det är inte många som har en så bra kundtjänst som Tele2. Den håller öppet under både vardagar och helger, vilket inte är fallet hos alla operatörer. Det går dessutom att komma i kontakt med kundtjänsten på flera sätt. Du kan ringa, mejla, chatta eller kontakta Tele2 via Facebook. Det är bara att välja det som passar dig bäst. Eftersom de har så många kontaktvägar kan du komma i kontakt med operatören väldigt snabbt.

Kundtjänstens bemötande får dock blandat betyg på omdömessajten Trustpilot. En del anser att Tele2 har dålig service medan andra tycker att servicen är fantastisk.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Tele2

Kan man spara surf hos Tele2?

Nej, tyvärr erbjuder inte Tele2 sina kunder att spara sin surf till kommande månader.

Vilka erbjudanden har Tele2 på mobilabonnemang?

Tele2 har alltid flera erbjudanden på sina mobilabonnemang. Alla aktuella abonnemangspriser hittar du på vår sida om Tele2.

Har Tele2 rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Tele2 har seniorrabatter. Du kan hitta Tele2:s och alla andra operatörers erbjudanden för seniorer på vår sida om seniorabonnemang.

Har Tele2 rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Nej, tyvärr har Tele2 valt att sluta med rabatter för studenter. Du hittar andra operatörers studentrabatter på vår sida om studentabonnemang.

Kan man använda Tele2 utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du ringa, sms:a och surfa som vanligt (upp till 50 GB). I andra länder tillkommer det landsspecifika kostnader. Den fullständiga prislistan hittar du på Tele2:s hemsida.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se