Mobilabonnemang för studenter

Hitta billigaste studentabonnemanget här

Börja här
Surf

3

-
+
Filtrera
Sortera
Filtrera
Sortera

0 mobilabonnemang hittades

Senast kontrollerad idag 2020-04-06
Sortera på
Sortera på
5 GB surf
200samtal
2000SMS
0 månbindningstid
95 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1140 kr
6 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
1 kr/mån 99 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 894 kr
6 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
50 kr/mån 100 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1000 kr
8 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
145 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1740 kr
10 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
74 kr/mån 149 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1563 kr
10 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
75 kr/mån 150 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 1500 kr
16 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
195 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2340 kr
25 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
99 kr/mån 199 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2088 kr
25 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
100 kr/mån 200 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2000 kr
12 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
219 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2628 kr
40 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
245 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2940 kr
50 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
124 kr/mån 249 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2613 kr
24 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
269 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3228 kr
50 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
135 kr/mån 270 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 2700 kr
100 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
149 kr/mån 299 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3138 kr
100 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
150 kr/mån 300 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3000 kr
40 GB surf
Friasamtal
FriaSMS
0 månbindningstid
329 kr/mån
Jämförelsepris 12 mån: 3948 kr
Visa fler abonnemang (7 st)

Vad ska man tänka på när man jämför studentrabatter på mobilabonnemang?

För att hitta det bästa mobilabonnemanget till studentpris är det viktigt att du först funderar över vilket typ av abonnemang du vill ha och sedan jämför mobilabonnemangen i jämförelsetabellen högst upp på sidan.

Precis som för ett vanligt mobilabonnemang måste du bestämma dig för vilken surfmängd du vill ha och om du vill ha ett abonnemang med eller utan bindningstid. Dessutom vill du säkerställa att operatören kan erbjuda bra täckning där du kommer använda ditt mobilabonnemang. Du tar enklast reda på en operatörs täckning genom att titta på deras täckningskarta som finns på hemsidan.

Tänk på! Flera operatörer använder samma nät. Det innebär att operatörerna har lika bra täckning.

När du har hittat ett mobilabonnemang som passar dig är det dags att jämföra priserna. Operatörerna erbjuder generösa priser på sina mobilabonnemang till studenter, men genom att du jämför priserna kan du vara säker på att du får det absolut billigaste alternativet.

Om det är viktigt för dig med en bra kundtjänst vill du även se till att operatören erbjuder bra kontaktvägar och generösa öppettider så du kan få hjälp när du behöver det. 

Är det billigaste abonnemanget alltid bäst?

Det billigaste mobilabonnemanget behöver inte alltid vara det bästa. Många lågprisvarumärken kan till exempel locka med billiga mobilabonnemang, men det innebär ofta att du får avstå något annat. Ofta handlar det om bristande kundtjänst. Om du har ett mobilabonnemang hos Tele2 kan du exempelvis ringa kundtjänsten, men det kan du inte göra om du har ett mobilabonnemang hos operatörens lågprisvarumärke Comviq.

Se alltid till att operatörens mobilabonnemang uppfyller alla dina krav. Först därefter kan du jämföra priserna för att hitta det billigaste för dig.

Vad är skillnaden på ett studentabonnemang och ett vanligt mobilabonnemang?

Det är egentligen inga stora skillnader mellan studentabonnemangen och vanliga mobilabonnemang mer än att priset skiljer sig åt. Studenter har i regel ganska svag ekonomi och därför erbjuder operatörerna fördelaktiga priser på sina abonnemang.

Exempel: Comviqs fastpris-abonnemang med 5 GB surf kostar 145 kronor i månaden men om du är student betalar du bara 95 kronor i månaden.

Hos vissa operatörer kan även surfmängden skilja sig åt något. Överlag är det dock ingen större skillnad så du lär med största sannolikhet hitta något som passar dig bra.

Hur mycket rabatt kan man få på mobilabonnemang som student?

Rabatterna du som student kan få skiljer sig åt mellan olika operatörer. Ibland kan operatörerna dessutom ha kampanjer som ger dig ännu bättre rabatter. Hos Hallon får du exempelvis ett mobilabonnemang med 25 GB för 199 kronor i månaden om du är student. Det är 50 kronor billigare än ordinarie pris på 249 kronor i månaden. Hos Vimla är rabatterna ännu bättre. Där kostar deras mobilabonnemang med 6 GB 160 kronor till ordinarie pris och 100 kronor för studenter.

Tänk på! En del kampanjer som operatörerna har gäller bara under en begränsad tid. Ta därför reda på vad abonnemanget kommer att kosta dig när den tiden har löpt ut.

Du tar enklast reda på hur stora rabatterna är genom att jämföra mobilabonnemangen i jämförelsetabellen högst upp på sidan.

Måste man ha Mecenatkort för att få studentrabatt på mobilabonnemang?

Nej, du måste inte ha Mecenatkort för att få studentrabatt på mobilabonnemang. Hos en del operatörer är det däremot ett krav att du har ett Mecenatkort för att kunna teckna mobilabonnemang till studentpris. Det finns även en del operatörer där det räcker att du har Studentkortet för att få ta del av rabatterna. Med Studentkortet kan du få studentrabatt på mobilabonnemang från bland annat Vimla och Hallon.

Det som avgör om du har rätt till studentrabatt på mobilabonnemang eller inte är om din utbildning ger rätt till stöd från CSN.

Tänk på! Om du är under 18 år kan du inte teckna ett mobilabonnemang själv. I stället måste din målsman gör det åt dig. Men du kan fortfarande ta del av studentrabatten.

Kan man behålla studentrabatten på abonnemanget även när man slutar studera?

Om du tecknade ditt studentabonnemang under studietiden behåller du studentrabatten en viss tid efter att du har slutat studera. Hur lång tid du får behålla abonnemanget kan variera mellan olika operatörer, men det finns personer som har vittnat om att de har behållit sina studentrabatter flera år efter att de har slutat studera.

Tips! Operatörerna är måna om sina kunder, så ofta går det att förhandla sig till ett lägre pris även efter avslutade studier.

Kan man skaffa studentabonnemang precis innan man är klar med skolan?

Det spelar ingen roll om du precis har börjat plugga eller om du snart ska sluta. Så länge du är student och kan uppvisa det kan du teckna ett mobilabonnemang med studentrabatt. Fördelen med detta är att du kan dra nytta av de förmånliga priserna även efter studierna.

Vilken operatör har bäst erbjudanden för studenter?

Vilket studenterbjudande som är bäst just nu beror lite på vad du är ute efter.

  • Hallon har det billigaste studentabonnemanget. Om du helt enkelt vill ha det billigaste abonnemanget är Hallons studentabonnemang med 6 GB surf och fria samtal och sms billigast. Det kostar bara 49 kronor i månaden i sex månader. Därefter gäller ordinarie pris på 99 kronor i månaden, som också är mycket billigt.
  • Tele2 har billiga mobilabonnemang med mycket surf. Är du ute efter mycket surf kanske Tele2:s studentabonnemang med fri surf kan vara ett alternativ för dig. Studentpriset på 399 kronor i månaden gäller i 24 månader, därefter kostar mobilabonnemanget 499 kronor i månaden. Troligtvis duger även Hallons studentabonnemang med 100 GB surf lika bra som Tele2:s med fri surf. Det är dessutom flera hundra kronor billigare.

Är det värt att köpa en mobiltelefon tillsammans med studentabonnemanget?

Det kan vara värt att köpa en mobiltelefon tillsammans med studentabonnemanget, men inte alltid. Hos en del operatörer kan du få ett lägre pris på mobiltelefonen om du köper den tillsammans med ett abonnemang medan du hos andra inte får någon rabatt överhuvudtaget. I stället blir du bara bunden till en viss operatör.

Innan du köper en mobiltelefon med studentabonnemang bör du därför räkna på vad det skulle kosta dig om du köpte det separat. Om skillnaden inte är alltför stor kan det kanske vara värt att betala lite extra pengar för att slippa vara bunden till abonnemanget under en lång tid.

Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se