Hallon är operatören med flexibla mobilabonnemang till låga priser

Hallon är Tres lågprisvarumärke och de håller verkligen nere priserna på sina mobilabonnemangRiktigt bra priser kan man framförallt få om man är barn, student eller senior. Hallon har ingen bindningstid eller uppsägningstid på mobilabonnemangen vilket gör det lätt att byta fritt om man inte är nöjd. Hos Hallon är det även möjligt att spara oanvänd surf, perfekt för dig som surfar olika mycket varje månad.

Hallon använder sig av samma mobilnät som Tre vilket tyvärr inte har allt för bra täckning. Det är inte några större problem att teckna ett mobilabonnemang hos operatören om man bor i södra Sverige eller i någon större stad. På landsbygden och framförallt i norra delarna av landet är täckningen däremot bristande och det kan bli svårt att överhuvudtaget använda Hallons mobilabonnemang.

Ytterligare en svaghet med mobilabonnemangen är utbudet. Hallon erbjuder relativt få olika abonnemangsformer vilket leder till att surfmängderna skiljer sig kraftigt åt mellan de olika mobilabonnemangen. Det kan göra det svårt för många att hitta ett mobilabonnemang som motsvarar deras mobilanvändande. Med ett litet utbud blir det dessutom svårare att jämföra mobilabonnemangen.

Kundtjänsten hos Hallon har även den en del brister. Det går exempelvis inte att ringa företaget och de har inte så långa öppettider. Eftersom man inte har satsat så mycket på kundtjänsten gör i stället att Hallon kan erbjuda så låga priser. Av den anledningen bör man inte heller vara för kritisk till kundtjänsten. Om du tycker att det är viktigt med en omfattande kundtjänst bör du välja en annan operatör.

Fördelar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Riktigt bra erbjudanden

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst via telefon

Med Hallons mobilabonnemang slipper du bindningstid och uppsägningstid

En stor fördel med Hallons mobilabonnemang är flexibiliteten. Alla erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid vilket innebär att du kan byta abonnemang eller operatör närhelst du känner för det. Om du vill byta till ett mobilabonnemang med mer surf eller till ett med mindre surf behöver du bara ta kontakt med Hallons kundtjänst eller ändra mobilabonnemanget själv genom att logga in på Mina sidor.

Om du är missnöjd med ditt mobilabonnemang kan du byta mobilabonnemang helt fritt, när du vill. Ta bara kontakt med den nya operatören så får du hjälp med bytet. Självklart kan du även ta med dig ditt gamla nummer till den nya operatören.

Spara oanvänd surf så länge du vill

Alla Hallons mobilabonnemang kommer med fria samtal och sms, så det enda som skiljer dem åt är surfmängden. Oavsett vilken abonnemangsform du väljer kan du dock spara surfen hur länge du vill. Det är perfekt för dig som bara surfar i perioder.

I jämförelse med konkurrenterna erbjuder Hallon relativt få olika abonnemangsformer. Risken med det är att Hallon kanske inte erbjuder någon surfmängd som motsvarar dina surfvanor. Det hade varit bättre med flera olika mobilabonnemang med olika datamängder.

Hallons mobilnät når 99 procent av befolkningen

Hallon använder sig av Tres mobilnät och man erbjuder bra täckning i södra Sverige och i större städer och orter. Med Tres mobilnät når Hallon cirka 99 procent av befolkningen. Däremot är det stora landytor i framförallt norra Sverige där man saknar täckning helt. I jämförelse med andra operatörer erbjuder de flesta täckning över större landområden än vad Tres mobilnät gör.

Alla som har täckning kan använda operatörens 3G-nät men 4G-nätet är inte tillgängligt för alla. Du behöver i stort sett befinna dig i södra halvan av landet för att kunna det snabbare 4G-nätet. Titta på Hallons täckningskarta för att se hur täckningen är där du bor innan du bestämmer dig för att teckna ett mobilabonnemang hos operatören.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99
 • Normalhastighet 10-40

iPhone- och Samsung-mobiler hittar du till bra pris hos Hallon

Hos Hallon kan du köpa de senaste mobilerna från både Apple och Samsung. Om du köper din nya mobil med ett tillhörande mobilabonnemang får du dessutom mobilen till ett mycket bättre pris.

De flesta operatörerna har erbjudanden på de senaste mobilerna med tillhörande abonnemang, men få kan matcha priserna hos Hallon. Det man dock kan sakna är nya telefoner från fler mobiltillverkare än bara Samsung och Apple.

Hallon har bra erbjudanden på mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer

Många operatörer har billiga mobilabonnemang för barnstudenter och seniorer, men det är få som har så bra erbjudanden som Hallon. Mobilabonnemangen är både billiga och kommer med olika datamängder för att passa alla mobilanvändare. Det är inte heller helt ovanligt att Hallon erbjuder extra förmånliga priser under en begränsad period, vanligtvis tre månader.

Barn, studenter och seniorer är inte de enda grupperna Hallon erbjuder förmånliga mobilabonnemang till. De har dessutom flera olika företagsabonnemang till bra priser. Hallon företag är liksom Hallons andra abonnemang mycket prisvärda och kommer med fria samtal och sms. Det innebär att enda skillnaden mellan de olika alternativen är surfmängden.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Kostnadsfritt att använda Hallons mobilabonnemang inom EU

Alla Hallons mobilabonnemang går i dag att använda utan extra kostnad inom EU och EES. När du är utomlands ringer och sms:ar du alltså till andra EU- och EES-länder till samma kostnad som i Sverige. Tänk dock på att det här inte gäller om du ringer från Sverige till annat EU- eller EES-land, då tillämpas prisplanen för det aktuella landet.

När du är utomlands surfar du även till samma kostnad som i Sverige. Däremot kan din datamängd begränsas något. Om du har Hallons mobilabonnemang med 100 GB har du inte nödvändigtvis 100 GB att surfa för när du är utomlands.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Det går inte att ringa Hallons kundtjänst

Du kan kontakta Hallon via mejl, chatt och på deras forum. Kundtjänstens öppettider är ganska korta, så ibland kan du få vänta en eller ett par dagar på svar. Många gånger kan du dock hitta svaret på din fråga i forumet.

Hallon erbjuder dessvärre ingen telefontjänst, vilket många på forumet är kritiska till. Att ha en omfattande kundtjänst är dock en kostnadsfråga och genom att hålla igen på den kan företaget i stället erbjuda låga priser. Som kund får du därför göra en avvägning; antingen får du ett billigt mobilabonnemang med något sämre kundtjänst eller så får du välja en operatör med dyrare mobilabonnemang och mer omfattande kundtjänst.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Hallon

Kan man spara surf hos Hallon?

Ja, du kan spara surfen du inte använder hos Hallon. Du kan max spara 100 GB, vilket de allra flesta inte kommer upp i ändå.

Vilka erbjudanden har Hallon på mobilabonnemang?

Hallon har alltid riktigt bra deals. Du hittar alla deras aktuella erbjudanden på vår sida om Hallon.

Har Hallon rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Hallon ger ännu bättre priser för dig som är 55+. Alla aktuella rabatter för seniorer hittar du på vår sida om seniorabonnemang.

Har Hallon rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, är du student kan du få rabatter hos Hallon. Alla studenterbjudanden hittar du på sidan om studentabonnemang.

Kan man använda Hallon utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du använda ditt mobilabonnemang i stort sett som vanligt, med begränsningen max 15 GB surf per månad. I andra länder kan det tillkomma fler kostnader. Kontrollera alltid Hallons prislista innan du reser utomlands.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@mobilabonnemang.se