Hallon är operatören med flexibla mobilabonnemang till låga priser

Hallon är Tres lågprisvarumärke och de håller verkligen nere priserna på sina mobilabonnemang. Riktigt bra priser kan man framför allt få om man är barn, student eller senior. Hallon har ingen bindningstid eller uppsägningstid på mobilabonnemangen vilket gör det lätt att byta fritt om man inte är nöjd. Hos Hallon är det även möjligt att spara oanvänd surf, perfekt för dig som surfar olika mycket varje månad.

Hallon använder sig av samma mobilnät som Tre vilket tyvärr inte har allt för bra täckning. Det är inte några större problem att teckna ett mobilabonnemang hos operatören om man bor i södra Sverige eller i någon större stad. På landsbygden och framför allt i norra delarna av landet är täckningen däremot bristande och det kan bli svårt att överhuvudtaget använda Hallons mobilabonnemang.

Ytterligare en svaghet med mobilabonnemangen är utbudet. Hallon erbjuder relativt många abonnemangsformer, men surfmängderna skiljer sig kraftigt åt mellan de olika mobilabonnemangen. Det kan göra det svårt för många att hitta ett mobilabonnemang som motsvarar deras mobilanvändande. Med ett litet utbud blir det dessutom svårare att jämföra mobilabonnemangen.

Kundtjänsten hos Hallon har även den en del brister. Det går exempelvis inte att ringa företaget och de har inte så långa öppettider. Eftersom man inte har satsat så mycket på kundtjänsten gör i stället att Hallon kan erbjuda så låga priser. Av den anledningen bör man inte heller vara för kritisk till kundtjänsten. Om du tycker att det är viktigt med en omfattande kundtjänst bör du välja en annan operatör.

Fördelar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Riktigt bra erbjudanden

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst via telefon
 • Bristfällig täckning i landets norra delar och på landsbygden

Med Hallons mobilabonnemang slipper du bindningstid och uppsägningstid

En stor fördel med Hallons mobilabonnemang är flexibiliteten. Alla deras mobilabonnemang är utan bindningstid och uppsägningstid, vilket innebär att du kan byta abonnemang eller operatör närhelst du känner för det. Om du vill byta till ett mobilabonnemang med mer surf eller till ett med mindre surf behöver du bara ta kontakt med Hallons kundtjänst eller ändra mobilabonnemanget själv genom att logga in på Mina sidor.

Tänk på! Om du har surf sparat från en tidigare månad försvinner den om du byter mobilabonnemang hos Hallon.

Om du är missnöjd med ditt mobilabonnemang kan du byta mobilabonnemang helt fritt, när du vill. Ta bara kontakt med den nya operatören så får du hjälp med bytet. Självklart kan du även ta med dig ditt gamla nummer till den nya operatören.

Spara oanvänd surf så länge du vill

Alla Hallons mobilabonnemang kommer med fria samtal och sms, så det enda som skiljer dem åt är surfmängden. Oavsett vilken abonnemangsform du väljer kan du dock spara surfen hur länge du vill. Det är perfekt för dig som bara surfar i perioder. Maxgränsen för hur mycket surf du kan spara är 100 GB.

I jämförelse med konkurrenterna erbjuder Hallon relativt många olika abonnemangsformer. Risken är dock att Hallon kanske inte erbjuder någon surfmängd som motsvarar dina surfvanor. Det hade varit bättre med flera olika mobilabonnemang med olika datamängder.

Hallons mobilnät når 99 procent av befolkningen

Hallon använder sig av Tres mobilnät och man erbjuder bra täckning i södra Sverige och i större städer och orter. Med Tres mobilnät når Hallon större del av befolkningen i södra Sverige. Däremot är det stora landytor i framför allt norra Sverige där man saknar täckning helt. I jämförelse med andra operatörer erbjuder de flesta täckning över större landområden än vad Tres mobilnät gör.

Alla som har täckning kan använda operatörens 3G-nät men 4G-nätet är inte tillgängligt för alla. Du behöver i stort sett befinna dig i södra halvan av landet för att kunna det snabbare 4G-nätet. Titta på Hallons täckningskarta för att se hur täckningen är där du bor innan du bestämmer dig för att teckna ett mobilabonnemang hos operatören.

Har Hallons mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, inget av Hallons mobilabonnemang har i dagsläget stöd för 5G. Precis som många andra lågprisoperatörer väntar förmodligen även Hallon på att moderbolaget, Tre i detta fall, ska bygga ut 5G-nätet ytterligare lite till för att de ska kunna börja erbjuda 5G-tjänster. Men det kan gå snabbt inom telekom, så håll utkik på uppdateringar gällande Hallons 5G här eller på Hallons egen hemsida.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Hallon säljer Iphone och Samsung-mobiler till bra priser

Hos Hallon kan du köpa de senaste mobilerna från både Apple, Samsung och Huawei. Om du köper din nya mobil med ett tillhörande mobilabonnemang får du dessutom mobilen till ett mycket bättre pris.

De flesta operatörerna har erbjudanden på de senaste mobilerna med tillhörande abonnemang, men få kan matcha priserna hos Hallon. Det man dock kan sakna är nya telefoner från fler mobiltillverkare än bara Samsung, Apple och Huawei.

Hallon har bra erbjudanden på mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer

Många operatörer har billiga mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer, men det är få som har så bra erbjudanden som Hallon. Mobilabonnemangen är både billiga och kommer med olika datamängder för att passa alla mobilanvändare. Det är inte heller helt ovanligt att Hallon erbjuder extra förmånliga priser under en begränsad period, vanligtvis två eller tre månader.

Barn, studenter och seniorer är inte de enda grupperna Hallon erbjuder förmånliga mobilabonnemang till. De har dessutom flera olika företagsabonnemang till bra priser. Hallons abonnemang för företag är liksom Hallons andra abonnemang mycket prisvärda och kommer med fria samtal och sms. Det innebär att enda skillnaden mellan de olika alternativen är surfmängden.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Kostnadsfritt att använda Hallons mobilabonnemang inom EU

Alla Hallons mobilabonnemang går i dag att använda utan extra kostnad inom EU och EES. När du är utomlands ringer och sms:ar du alltså till andra EU- och EES-länder till samma kostnad som i Sverige. Tänk dock på att det här inte gäller om du ringer från Sverige till annat EU- eller EES-land, då tillämpas prisplanen för det aktuella landet.

När du är utomlands surfar du även till samma kostnad som i Sverige inom EU och EES. Då får du en surfpott på 13 GB, som är separata från din vanliga surf. Oavsett vilket av Hallons mobilabonnemang du har har du alltså 13 GB att surfa för när du reser inom EU och EES.

Du som har lägre surfpott än så verkar alltså få mer surf när du reser inom EU och EES. Däremot begränsas din datamängd om du har ett abonnemang med mer surf. Om du har Hallons mobilabonnemang med 100 GB har du alltså inte 100 GB, utan bara 15 GB att surfa för när du är utomlands.

Utanför EU och EES måste du betala för att ringa, sms:a och surfa. Hallons utlandspriser för olika länder finns på deras hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Det går inte att ringa Hallons kundtjänst

Du kan kontakta Hallon via mejl, chatt och på deras forum. Kundtjänstens öppettider är ganska korta, så ibland kan du få vänta en eller ett par dagar på svar. Många gånger kan du dock hitta svaret på din fråga i forumet.

Hallon erbjuder dessvärre ingen telefontjänst, vilket många på forumet är kritiska till. Att ha en omfattande kundtjänst är dock en kostnadsfråga och genom att hålla igen på den kan företaget i stället erbjuda låga priser. Som kund får du därför göra en avvägning; antingen får du ett billigt mobilabonnemang med något sämre kundtjänst eller så får du välja en operatör med dyrare mobilabonnemang och mer omfattande kundtjänst.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Hallon

Kan man spara surf hos Hallon?

Ja, du kan spara surfen du inte använder hos Hallon. Du kan max spara 100 GB, vilket de allra flesta inte kommer upp i ändå.

Vilka erbjudanden har Hallon på mobilabonnemang?

Hallon har alltid riktigt bra deals. Du hittar alla deras aktuella erbjudanden på vår sida om Hallon.

Har Hallon rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Hallon ger ännu bättre priser för dig som är 55+. Alla aktuella rabatter för seniorer hittar du på vår sida om seniorabonnemang.

Har Hallon rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, är du student kan du få rabatter hos Hallon. Alla studenterbjudanden hittar du på sidan om studentabonnemang.

Kan man använda Hallon utomlands utan kostnad?

Inom EU och EES kan du använda ditt mobilabonnemang i stort sett som vanligt, med begränsningen max 15 GB surf per månad. I andra länder kan det tillkomma fler kostnader. Kontrollera alltid Hallons prislista innan du reser utomlands.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se