Hallon är operatören med flexibla mobilabonnemang till låga priser

Hallon är Tres lågprisvarumärke och de håller verkligen nere priserna på sina mobilabonnemang. Riktigt bra priser kan man framför allt få om man är barn, student eller senior. Hallon har ingen bindningstid eller uppsägningstid på mobilabonnemangen vilket gör det lätt att byta fritt om man inte är nöjd. Hos Hallon är det även möjligt att spara oanvänd surf, vilket är perfekt för dig som surfar olika mycket varje månad.

Hallon använder sig av Tres mobilnät som tyvärr kan ha sina brister i vissa delar av landet. Det ska inte vara några större problem att teckna ett av Hallons mobilabonnemang om man bor i södra Sverige eller i någon större stad, men på landsbygden och framför allt i landets norra delar är täckningen betydligt sämre och på vissa platser till och med obefintlig.

Kundtjänsten hos Hallon har även den en del brister. Det går exempelvis inte att ringa företaget och de har inte så långa öppettider. Eftersom man inte har satsat så mycket på kundtjänsten gör i stället att Hallon kan erbjuda så låga priser. Av den anledningen bör man inte heller vara för kritisk till kundtjänsten. Om du tycker att det är viktigt med en omfattande kundtjänst bör du välja en annan operatör.

Fördelar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Riktigt bra erbjudanden

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst via telefon
 • Bristfällig täckning i landets norra delar och på landsbygden

Med Hallons mobilabonnemang slipper du bindningstid och uppsägningstid

En stor fördel med Hallons mobilabonnemang är flexibiliteten. Alla deras mobilabonnemang är utan bindningstid och uppsägningstid, vilket innebär att du kan byta abonnemang eller operatör närhelst du känner för det. Om du vill byta till ett mobilabonnemang med mer surf eller till ett med mindre surf behöver du bara ta kontakt med Hallons kundtjänst eller ändra mobilabonnemanget själv genom att logga in på Mina sidor.

Tänk på! Om du har surf sparat från en tidigare månad försvinner den om du byter mobilabonnemang hos Hallon.

Om du är missnöjd med ditt mobilabonnemang kan du byta mobilabonnemang helt fritt, när du vill. Ta bara kontakt med den nya operatören så får du hjälp med bytet. Självklart kan du även ta med dig ditt gamla nummer till den nya operatören.

Spara oanvänd surf så länge du vill

Alla Hallons mobilabonnemang kommer med fria samtal och sms, så det enda som skiljer dem åt är surfmängden. I dagsläget kan du välja mellan fem olika alternativ: 4, 8, 25, 50 eller 100 GB. Oavsett vilken abonnemangsform du väljer kan du spara surfen hur länge du vill. Det är perfekt för dig som bara surfar i perioder. Maxgränsen för hur mycket surf du kan spara är 100 GB.

Hallons mobilnät når 99 procent av befolkningen

Hallon använder sig av Tres mobilnät som har bra täckning i landets södra delar, särskilt i och nära större städer. I norra Sverige och ute på landsbygden är täckningen tyvärr betydligt sämre.

Titta därför på Hallons täckningskarta för att se hur täckningen är där du bor innan du bestämmer dig för att teckna ett mobilabonnemang hos operatören.

Har Hallons mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, inget av Hallons mobilabonnemang har i dagsläget stöd för 5G. Precis som många andra lågprisoperatörer väntar förmodligen även Hallon på att moderbolaget, Tre i detta fall, ska bygga ut 5G-nätet ytterligare lite till för att de ska kunna börja erbjuda 5G-tjänster. Men det kan gå snabbt inom telekom, så håll utkik på uppdateringar gällande Hallons 5G här eller på Hallons egen hemsida.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Hallon säljer Iphone och Android-mobiler till bra priser

Hos Hallon kan du köpa de senaste mobilerna från både Apple, Samsung och Doro Om du köper din nya mobil med ett tillhörande mobilabonnemang får du dessutom mobilen till ett mycket bättre pris.

De flesta operatörerna har erbjudanden på de senaste mobilerna med tillhörande abonnemang, men få kan matcha priserna hos Hallon. Det man dock kan sakna är nya telefoner från fler mobiltillverkare.

Hallon har bra erbjudanden på mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer

Många operatörer har billiga mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer, men det är få som har så bra erbjudanden som Hallon. Mobilabonnemangen är både billiga och kommer med olika datamängder för att passa alla mobilanvändare. Det är inte heller helt ovanligt att Hallon erbjuder extra förmånliga priser under en begränsad period, vanligtvis två eller tre månader.

Barn, studenter och seniorer är inte de enda grupperna Hallon erbjuder förmånliga mobilabonnemang till. De har dessutom flera olika företagsabonnemang till bra priser. Hallons abonnemang för företag är liksom Hallons andra abonnemang mycket prisvärda och kommer med fria samtal och sms. Det innebär att enda skillnaden mellan de olika alternativen är surfmängden.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Kostnadsfritt att använda Hallons mobilabonnemang inom EU

Alla Hallons mobilabonnemang går i dag att använda utan extra kostnad inom EU och EES. När du är utomlands ringer och sms:ar du alltså till andra EU- och EES-länder till samma kostnad som i Sverige. Tänk dock på att det här inte gäller om du ringer från Sverige till annat EU- eller EES-land, då tillämpas prisplanen för det aktuella landet.

Har du ett mobilabonnemang med 4 eller 8 GB surf så får du ta med hela potten på resor inom EU/EES, medan du som har abonnemang med 25, 50 eller 100 GB surf får ta med dig 15 respektive 20 GB surf.

Utanför EU och EES måste du betala för att ringa, sms:a och surfa. Hallons utlandspriser för olika länder finns på deras hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Det går inte att ringa Hallons kundtjänst

Du kan kontakta Hallon via mejl, chatt och på deras kundforum. Kundtjänstens öppettider är ganska korta, så ibland kan du få vänta en eller ett par dagar på svar. Många gånger kan du dock hitta svaret på din fråga i forumet.

Hallon erbjuder dessvärre ingen telefontjänst, vilket många på forumet är kritiska till. Att ha en omfattande kundtjänst är dock en kostnadsfråga och genom att hålla igen på den kan företaget i stället erbjuda låga priser. Som kund får du därför göra en avvägning; antingen får du ett billigt mobilabonnemang med något sämre kundtjänst eller så får du välja en operatör med dyrare mobilabonnemang och mer omfattande kundtjänst.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Hallons mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Hallon?

Ja, du kan spara surfen du inte använder hos Hallon. Du kan max spara 100 GB, vilket de allra flesta inte kommer upp i ändå.

Vilka erbjudanden har Hallon på mobilabonnemang?

Hallon har alltid riktigt bra deals. Du hittar alla deras aktuella erbjudanden på vår sida om Hallon.

Har Hallon särskilda mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Hallon har särskilda mobilabonnemang för seniorer över 55 år.

Har Hallon rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, är du student kan du få rabatter hos Hallon. 

Kan man använda Hallon utomlands utan kostnad?

Inom EU och EES kan du använda ditt mobilabonnemang i stort sett som vanligt, men med vissa begränsningar när det gäller surfen. I andra länder kan det tillkomma fler kostnader. Kontrollera alltid Hallons prislista innan du reser utomlands.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se