Hallon är operatören med flexibla mobilabonnemang till låga priser

Hallon är Tres lågprisvarumärke och gör verkligen skäl för namnet. Priserna är riktigt låga, särskilt för dig som är barn, student eller senior. Hallon har ingen bindningstid eller uppsägningstid på sina mobilabonnemang vilket gör det lätt att byta om du inte är nöjd. Hos Hallon är det även möjligt att spara oanvänd surf, vilket är perfekt för dig som surfar olika mycket varje månad.

Hallon använder sig av Tres mobilnät som tyvärr kan ha sina brister i vissa delar av landet. Det ska inte vara några större problem att teckna ett av Hallons mobilabonnemang om man bor i södra Sverige, men på landsbygden och framför allt i landets norra delar är täckningen betydligt sämre.

Kundtjänsten hos Hallon har även den en del brister. Det går exempelvis inte att ringa företaget och de har inte så långa öppettider. Om du uppskattar en omfattande kundtjänst bör du nog välja en annan operatör.

Fördelar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Riktigt bra erbjudanden

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst via telefon
 • Bristfällig täckning i landets norra delar och på landsbygden

Med Hallons mobilabonnemang slipper du bindningstid och uppsägningstid

En stor fördel med Hallons mobilabonnemang är flexibiliteten. Alla deras mobilabonnemang är utan bindningstid och uppsägningstid, vilket innebär att du kan byta abonnemang eller operatör närhelst du känner för det. Om du vill byta till ett mobilabonnemang med mer surf eller till ett med mindre surf behöver du bara ta kontakt med Hallons kundtjänst eller ändra mobilabonnemanget själv genom att logga in på Mina sidor.

Tänk på! Om du har surf sparat från en tidigare månad försvinner den om du byter mobilabonnemang hos Hallon.

Om du är missnöjd med ditt mobilabonnemang kan du byta till ett nytt abonnemang i stort sett när du vill. Ta bara kontakt med den nya operatören så får du hjälp med bytet. Självklart kan du även ta med dig ditt gamla nummer till den nya operatören.

Spara oanvänd surf så länge du vill

Alla Hallons mobilabonnemang kommer med fria samtal och sms, så det enda som skiljer dem åt är surfmängden. I dagsläget kan du välja mellan fem olika alternativ: 4, 8, 25, 50 eller 100 GB. Oavsett vilken abonnemangsform du väljer kan du spara surfen hur länge du vill. Det är perfekt för dig som bara surfar i perioder. Maxgränsen för hur mycket surf du kan spara är 100 GB.

Hallons mobilnät når 99 procent av befolkningen

Hallon använder sig av Tres mobilnät som har bra täckning i landets södra delar, särskilt i och nära större städer. I norra Sverige och ute på landsbygden är täckningen tyvärr betydligt sämre.

Titta därför på Hallons täckningskarta för att se hur täckningen är där du bor innan du bestämmer dig för att teckna ett mobilabonnemang hos operatören.

Har Hallons mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, inget av Hallons mobilabonnemang har i dagsläget stöd för 5G. Precis som många andra lågprisoperatörer väntar förmodligen även Hallon på att moderbolaget ska bygga ut 5G-nätet ytterligare lite till för att de ska kunna börja erbjuda 5G-tjänster. Men det kan gå snabbt inom telekom. Håll utkik på uppdateringar gällande Hallons 5G här eller på Hallons egen hemsida.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Hallon säljer Iphone och Android-mobiler till bra priser

Hos Hallon kan du köpa de senaste mobilerna från både Apple, Samsung och Doro Om du köper din nya mobil med ett tillhörande mobilabonnemang får du dessutom mobilen till ett mycket bättre pris.

De flesta operatörerna har erbjudanden på de senaste mobilerna med tillhörande abonnemang, men få kan matcha Hallons priser. Det man dock kan sakna är nya telefoner från fler mobiltillverkare.

Hallon har bra erbjudanden på mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer

Många operatörer har billiga mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer, men det är få som har så bra erbjudanden som Hallon. Mobilabonnemangen är riktigt billiga och utbudet av surfnivåer är stort och varierat. Det är inte heller helt ovanligt att Hallon erbjuder extra förmånliga priser under en begränsad period, vanligtvis två eller tre månader.

Barn, studenter och seniorer är inte de enda målgrupperna som hittar särskilda erbjudanden hos Hallon. Även företag kan teckna mobilabonnemang till bra priser. Hallons abonnemang för företag är liksom Hallons andra abonnemang mycket prisvärda och kommer med fria samtal och sms.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Kostnadsfritt att använda Hallons mobilabonnemang inom EU

Alla Hallons mobilabonnemang går i dag att använda utan extra kostnad inom EU och EES. När du är utomlands ringer och sms:ar du alltså till andra EU- och EES-länder till samma kostnad som i Sverige. Tänk dock på att det här inte gäller om du ringer från Sverige till annat EU- eller EES-land, då gäller prisplanen för just det landet.

Har du ett mobilabonnemang med 4 eller 8 GB surf så får du ta med hela potten på resor inom EU/EES, medan du som har abonnemang med 25, 50 eller 100 GB surf får ta med dig 15 respektive 20 GB surf.

Utanför EU och EES måste du betala för att ringa, sms:a och surfa. Hallons utlandspriser för olika länder finns på deras hemsida.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Hallons kundtjänst är begränsad

Du kan kontakta Hallon via mejl, chatt och på deras kundforum. Kundtjänstens öppettider är dock lite väl snäva, så ibland kan du få vänta en eller ett par dagar på svar. Hallon erbjuder dessvärre ingen telefontjänst.

Att en mindre operatör måste spara in på supporten för att kunna hålla priserna låga är förvisso inget ovanligt, men det finns ändå vissa saker Hallon skulle kunna göra för att höja kvaliteten ett snäpp.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Hallons mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Hallon?

Ja, du kan spara surfen du inte använder hos Hallon. Du kan max spara 100 GB, vilket de allra flesta inte kommer upp i ändå.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Hallon?

Hallon använder Tres mobilnät som erbjuder hastigheter på mellan 7 och 54 Mbit/s, men tänk på att det varierar rätt rejält beroende på var i landet du bor.

Vilka erbjudanden har Hallon på mobilabonnemang?

Hallon har alltid riktigt bra deals. Du hittar alla deras aktuella erbjudanden på vår sida om Hallon.

Har Hallon särskilda mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Hallon har särskilda mobilabonnemang för seniorer över 55 år.

Har Hallon rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, är du student kan du få rabatter hos Hallon. 

Kan man använda Hallon utomlands utan kostnad?

Inom EU och EES kan du använda ditt mobilabonnemang i stort sett som vanligt, men med vissa begränsningar när det gäller surfen. I andra länder kan det tillkomma fler kostnader. Kontrollera alltid Hallons prislista innan du reser utomlands.

Hur kollar jag surfen hos Hallon?

Du kollar enkelt hur mycket surf du har kvar på ditt abonnemang genom att logga in på Mina sidor på Hallons hemsida.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Hallon?

Ja, om du avslutar ditt abonnemang inom ångerrätten på 14 dagar så avslutas abonnemanget direkt och du får pengarna tillbaka. Du kan avsluta ditt abonnemang inne på Mina sidor på Hallons hemsida.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Hallon?

Som Hallon-kund har du varken bindningstider eller uppsägningstider att förhålla dig till så du kan enkelt avsluta ditt abonnemang direkt. Detta gör du via Mina sidor där du klickar på abonnemanget det gäller och sedan väljer Avsluta. Du får sedan berätta varför du valt att avsluta abonnemanget, bekräfta och så ska det vara klart. Abonnemanget upphör nästkommande månadsskifte.