Om Chili Mobils mobilabonnemang

Chili har lanserat ett nytt koncept de kallar ”Alltid fri surf” där de har slopat alla fasta surfpotter och i stället erbjuder fri surf men med olika hastigheter. Som kund får du alltså ett mobilabonnemang med fri surf, men får själv välja den hastighet du vill ha och behöver. I dagsläget kan du välja mellan 1, 10 och 100 Mbit/s, men det finns även ett alternativ som Chili kallar Full fart (högsta möjliga hastighet).

Abonnemangen tecknas utan bindningstider, vilket gör dem flexibla och enkla att ändra om du till exempel behöver öka eller minska surfhastigheterna. Chilis priser ligger på ungefär samma nivå som hos de största svenska operatörerna.

Värt att nämna är att det nya surf-konceptet bara verkar gälla för de ordinarie abonnemangen och företagsabonnemangen, och inte för student- eller seniorabonnemangen.

Fördelar

  • Inga bindningstider
  • Alltid fri surf
  • Enkelt att ändra surfhastigheter

Nackdelar

  • Begränsad täckning i norra Sverige

Omdömen om Chili Mobil

PlattformBetygOmdömenUppdaterat
Trustpilot
4.4
852022-06-17

Chili Mobils erbjudanden för specifika målgrupper

Chili Mobil har erbjudanden för studenter, seniorer och företag. Företagsbonnemangen kommer precis som de ordinarie abonnemang alltid med fri surf, medan både studenter och seniorer fortfarande får välja mellan några olika fasta surfpotter i stället för hastigheter.

Chili student

Chili logo
surf
6 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
129 kr/mån65 kr/mån
Chili logo
surf
100 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
259 kr/mån129 kr/mån
Chili logo
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
329 kr/mån165 kr/mån

Visa fler

Chili senior

Chili logo
surf
6 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
129 kr/mån
Chili logo
surf
100 GB
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
259 kr/mån
Chili logo
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
299 kr/mån

Visa fler

Chili företag

Chili logo
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
349 kr/mån

Visa fler

Chili Mobils täckning

Chili Mobil använder Tres mobilnät, där kapacitet och täckning kan variera rätt rejält beroende på var i landet du bor. I mellersta och södra Sverige är täckningen bra med snabba näthastigheter och få störningar, medan den i norra Sverige är väldigt svag och på vissa platser helt obefintlig. Kontrollera därför täckningen där du bor på Chili Mobils täckningskarta innan du beställer.

Har Chili Mobils mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, det verkar inte som att Chilis mobilabonnemang har stöd för 5G. Det finns inte heller någon information på hemsidan som tyder på att en 5G-lansering är på gång inom kort, men med tanke på att de går under samma nät som Tre (som ju har ett aktivt 5G-nät) borde det å andra sidan inte dröja alltför länge.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Visa fler

Använda Chili Mobils mobilabonnemang utomlands

Du kan använda ditt Chili-abonnemang i princip som vanligt inom EU/EES, där du både ringer och surfar utan extra kostnader. I vissa abonnemang begränsar Chili dock volymen roaming-data du får använda inom EU/EES till det nationella priset. Du får ta med dig upp till 25 GB surf på resor inom EU/EES.

Om du planerar att använda mobilabonnemanget i länder utanför EU/EES gäller andra villkor och priser, vilket Chili gör en utförlig presentation av på hemsidan.

Chili Mobils kundtjänst

På Chili Mobils supportsida kan du hitta svar på vanliga frågor. Men vill du ha personlig hjälp kan du kontakta dem via chatt, Messenger eller mejl. Det finns ingen möjlighet att ringa kundtjänsten.

Chatt
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
08.00-17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Chili Mobils mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Chili Mobil?

Chili Mobil erbjuder fri surf på alla abonnemang så här behöver du aldrig tänka på att spara oanvänd surf.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Chili Mobil?

Hos Chili Mobil kan du välja mellan hastigheterna 1, 10 eller 100 Mbit/s till ditt mobilabonnemang. Det finns även ett alternativ som heter Full fart, vilket innebär högsta möjliga hastighet.

Hur kollar jag surfen hos Chili Mobil?

Eftersom du alltid har fri surf hos Chili Mobil behöver du inte kolla hur mycket surf du har kvar på mobilabonnemanget. Men om du till exempel är nyfiken på din dataförbrukning eller vill uppdatera din surfhastighet kan du logga in på Mitt Chili eller ladda ner appen med samma namn.

Har man ångerrätt på sitt mobilabonnemang hos Chili Mobil?

Hos Chili Mobil har du alltid 14 dagars ångerrätt. Har du börjat använda tjänsten betalar du för det du har använt och de betaltjänster du förbrukat, som exempelvis utlandssamtal och betalsamtal.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Chili Mobil?

Chilis mobilabonnemang tecknas utan bindningstider så det är relativt lätt att avsluta tjänsten om du inte är nöjd. Säger du upp ditt abonnemang innan den 15 i månaden så kan abonnemanget avslutas kommande månadsskifte. Säger du upp abonnemanget efter den 15 i månaden, så avslutas abonnemanget i nästkommande månadsskifte. Har du tecknat ett Årsabonnemang kan du inte säga upp det om du inte ångrat dig inom 14 dagar från det att köpet genomfördes.