Chili är operatören för dig som värdesätter det enkla och flexibla

Chili är realtivt nya på den svenska telekommarknaden, och har i dagsläget ett mindre utbud av mobilabonnemang. Fria samtal, sms och mms ingår alltid, så det enda som skiljer de olika mobilabonnemangen åt är surfmängderna. Abonnemangen tecknas utan bindningstider, vilket gör dem flexibla och enkla att ändra om du till exempel behöver öka surfmängderna. Chilis priser ligger på ungefär samma nivå som hos de största svenska operatörerna.

Tips! Du kan själv byta abonnemangsform via den kostnadsfria appen Mitt Chili, som du laddar ner från Google Play eller AppStore.

Utbudet kan upplevas något begränsat med bara tre olika alternativ att välja mellan, eftersom det då blir lite svårare att hitta ett abonnemang som matchar just dina personliga behov och önskemål. En fördel är att Chili har särskilda erbjudanden både för företag, seniorer och studenter.

Chili använder Tres mobilnät, där kapacitet och täckning kan variera rätt rejält beroende på var i landet du bor. I mellersta och södra Sverige är mobiltäckningen bra med snabba näthastigheter och få störningar, medan täckningen i norra Sverige är väldigt svag och på vissa platser helt obefintlig. Därför är det viktigt att du som kund kollar hur täckningen är just där du bor innan du tecknar ett mobilabonnemang hos Chili.

Chilis kundtjänst erbjuder flera olika kontaktmöjligheter, där det till exempel går att chatta, mejla och skicka meddelanden för att få support. Tillgängligheten är generös, och öppet- och svarstiderna likaså. På hemsidan finns även ett forum med vanliga frågor och svar som kan ge bra vägledning. Däremot kan man inte ringa operatören.

Fördelar

 • Inga bindningstider
 • Enkelt att ändra surfmängder
 • Tillgänglig kundtjänst

Nackdelar

 • Begränsad täckning
 • Få abonnemangsformer
 • Något rörig hemsida

Chili erbjuder mobilabonnemang utan bindningstider

Chili har inga bindningstider på sina mobilabonnemang, vilket gör det enkelt att när som helst uppgradera sin abonnemangsform med mer surf. Det blir även enklare för dig att byta operatör om du inte skulle vara nöjd.

När det gäller uppsägningstid ger Chili något oklara besked på sin hemsida. Läser man de allmänna villkoren framgår det dock att abonnemangsavtalet kan sägas upp från båda parter med en månads uppsägningstid. Men det kan vara bra att kolla upp villkoren för uppsägningstid med Chili innan du tecknar ett mobilabonnemang.

Chili har mobilabonnemang med fri surf

I dagsläget har Chili ett litet utbud av mobilabonnemang, där du kan välja mellan tre olika surfpaket. Fria samtal, sms och mms ingår alltid, så det som skiljer abonnemangen åt är surfmängderna. Det billigaste paketet inkluderar 6 GB surf, men för storsurfare finns också abonnemang med 100 GB eller helt fri surf. Chili har precis uppdaterat sitt utbud med ett abonnemang som inkluderar obegränsad surf och Viaplay Film & Serier.

Företag kan välja mellan 6 GB, 25 GB eller fri surf.

Chilis utbud är mindre jämfört med de flesta andra operatörer, vilket kan göra det svårt att hitta ett surfpaket som stämmer överens med just dina behov och önskemål. Dock innebär Chilis slopade bindningstider att du har stora möjligheter att ändra din abonnemangsform.

Tips! Om du vill byta till ett mobilabonnemang med mer surf kan du själv ändra detta i appen Mitt Chili, vilket då aktiveras omedelbart. Byter du till ett abonnemang med mindre surf justeras det vid kommande månadsskifte.

Du kan även göra en tillfällig påfyllning av surfen om den skulle ta slut. Du kan då ladda på med 2 eller 10 GB extra surf. En nackdel med Chilis mobilabonnemang är att du inte kan spara oanvänd surf till nästkommande månad.

Chili använder Tres nät

Chili går under samma mobilnät som Tre, där man utlovar ”snabba hastigheter och hög kapacitet”. Med tanke på Tres något begränsade täckning, stämmer det bara i vissa delar av landet – främst i mellersta och södra Sverige. I landets norra delar är täckningen däremot väldigt svag, och på sina håll helt obefintlig. Surf i 4G-hastigheter är möjlig först söder om Gävle. Men trots den begränsade mobiltäckningen ska de ändå ut till 99 procent av befolkningen.

I de delar av landet där täckningen är bra erbjuder Tres mobilnät dock riktigt snabba hastigheter. Chilis abonnemangskunder har gett omdömen som ”fritt från störningar”, ”bra surftäckning” och ”bra täckning även på landet”. Men för att vara säker på att det finns täckning där du bor kan det vara bra att titta på Chilis täckningskarta.

Har Chilis mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, det verkar inte som att Chilis mobilabonnemang har uppdaterats med 5G-stöd. Det finns inte heller någon information på hemsidan som tyder på att en 5G-lansering kommer ske inom kort, men med tanke på att de går under samma nät som Tre (som ju har ett aktivt 5G-nät) borde det å andra sidan inte dröja alltför länge.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Chili har erbjudanden för företag, seniorer och studenter

Hos Chili hittar du särskilda erbjudanden för seniorer och studenter. Även dessa målgrupper har tre olika surfnivåer att välja mellan, 6 GB, 100 GB eller fri surf, men till lägre priser. Chili erbjuder även mobilabonnemang för företag.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd Chilis mobilabonnemang som vanligt inom EU/EES

Du kan använda ditt mobilabonnemang i princip som vanligt inom EU/EES, där du både ringer och surfar utan extra kostnader. I vissa abonnemang begränsar Chili dock volymen roaming-data du får använda inom EU/EES till det nationella priset.

Har du ett abonnemang med 6 eller 25 GB surf får du ta med dig hela mängden utomlands, och om du har abonnemang med fri surf får du ta med 25 GB utomlands. Om du planerar att använda mobilabonnemanget i länder utanför EU/EES gäller andra villkor och priser, vilket Chili gör en utförlig presentation av på hemsidan.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Chilis kundtjänst erbjuder flera kontaktmöjligheter

Det finns flera olika möjligheter att komma i kontakt med Chilis kundtjänst. Du kan skicka meddelanden och nå operatören via chatt, mejl och Messenger. Kontakt via chatt och Messenger är tillgängligt på vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00, och du kan skicka meddelanden och mejla dygnet runt. Chili utlovar svar inom 24 timmar.

På hemsidan skriver Chili att man även under helger och helgdagar hjälper till med akuta ärenden och frågor.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Chilis mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Chili?

Nej, hos Chili kan du inte spara oanvänd surf till nästkommande månad.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Chili?

I 3G-nätet erbjuder Chili hastigheter på mellan 3 och 17 Mbit/s, medan du i 4G-nätet bör kunna komma upp i mellan 7 och 34 Mbit/s. 

Vilka erbjudanden har Chili på sina mobilabonnemang?

Chili har ett antal erbjudanden för dig som ny abonnemangskund. Du hittar aktuella erbjudanden på vår sida om Chili.

Har Chili rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Chili erbjuder seniorrabatt på sina mobilabonnemang.

Har Chili rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Chili har precis lanserat studentrabatter på sina mobilabonnemang.

Kan man använda Chili utomlands utan kostnad?

Inom EU/EES kan du ringa och surfa nästan precis som vanligt med ditt mobilabonnemang från Chili. I vissa abonnemang begränsar operatören dock mängden surfdata du får använda utanför Sverige till svenska priser. Utanför EU/EES gäller andra villkor och priser, vilket Chili gör en utförlig sammanställning av på sin hemsida.

Hur kollar jag surfen hos Chili?

Om du vill kolla hur mycket surf du har kvar kan du gå in på Mitt Chili. Där kan du även fylla på mer surf om potten håller på att ta slut.

Har man ångerrätt på sitt mobilabonnemang hos Chili?

Hos Chili har du alltid 14 dagars ångerrätt. Har du börjat använda tjänsten betalar du för det du har använt och de betaltjänster du förbrukat, som exempelvis utlandssamtal och betalsamtal.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Chili?

Chilis mobilabonnemang tecknas utan bindningstider så det är relativt lätt att avsluta tjänsten om du inte är nöjd. Säger du upp ditt abonnemang innan den 15 i månaden så kan abonnemanget avslutas kommande månadsskifte. Säger du upp abonnemanget efter den 15 i månaden, så avslutas abonnemanget i nästkommande månadsskifte. Har du tecknat ett Årsabonnemang kan du inte säga upp det om du inte ångrat dig inom 14 dagar från det att köpet genomfördes.