Omdöme om Chilis mobilabonnemang

Chili har lanserat ett nytt koncept de kallar ”Alltid fri surf” där de har slopat alla fasta surfpotter och i stället erbjuder fri surf men med olika hastigheter. Som kund får du alltså ett mobilabonnemang med fri surf, men får själv välja den hastighet du vill ha och behöver. I dagsläget kan du välja mellan 1, 10 och 100 Mbit/s, men det finns även ett alternativ som Chili kallar Full fart (högsta möjliga hastighet) och då får du även tillgång till 5G.

Abonnemangen tecknas utan bindningstider, vilket gör dem flexibla och enkla att ändra om du till exempel behöver öka eller minska surfhastigheterna. Chilis priser ligger på ungefär samma nivå som hos de största svenska operatörerna.

Fördelar

  • Inga bindningstider
  • Alltid fri surf
  • Enkelt att ändra surfhastigheter

Nackdelar

  • Begränsad täckning i norra Sverige
  • 5G ingår bara i det största abonnemanget

Chilis erbjudanden för specifika målgrupper

Chili har erbjudanden både för studenter, seniorer och företag. Precis som de ordinarie mobilabonnemangen kommer abonnemangen för särskilda målgrupper med fri surf där man själv får välja mellan olika surfhastigheter.

Chili Mobil student

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
FriFriaFria0 mån189 kr* 379 kr
*Gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Chilimobil.se

Chili Mobil senior

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
FriFriaFria0 mån249 kr* 379 kr
*Gäller i 3 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Chilimobil.se

Chili Mobil företag

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
FriFriaFria0 mån399 kr
Läs mer och beställ på Chilimobil.se

Chilis täckning för mobilabonnemang

Chili använder Tres mobilnät, där kapacitet och täckning kan variera rätt rejält beroende på var i landet du bor. I mellersta och södra Sverige är täckningen bra med snabba näthastigheter och få störningar, medan den i norra Sverige är väldigt svag och på vissa platser helt obefintlig. Kontrollera därför täckningen där du bor på Chilis täckningskarta innan du beställer.

Har Chilis mobilabonnemang stöd för 5G?

Chilis mobilabonnemang Full Fart har stöd för 5G, medan de mindre bara har kapacitet för 4G i dagsläget.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Använda Chilis mobilabonnemang utomlands

Du kan använda ditt Chili-abonnemang i princip som vanligt inom EU/EES, där du både ringer och surfar utan extra kostnader. I vissa abonnemang begränsar Chili dock volymen roaming-data du får använda inom EU/EES till det nationella priset. Du får ta med dig upp till 25 GB surf på resor inom EU/EES.

Om du planerar att använda mobilabonnemanget i länder utanför EU/EES gäller andra villkor och priser, vilket Chili gör en utförlig presentation av på hemsidan.

Kontakta Chilis kundtjänst om mobilabonnemang

På Chilis supportsida kan du hitta svar på vanliga frågor. Men vill du ha personlig hjälp kan du kontakta dem via chatt, Messenger eller mejl. Det finns ingen möjlighet att ringa kundtjänsten.

Chatt
Vardagar
08.00–17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
08.00–17.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Chilis mobilabonnemang

Kan man spara surf på Chili mobilabonnemang?

Chili erbjuder fri surf på alla abonnemang så här behöver du aldrig tänka på att spara oanvänd surf.

Hur snabbt kan man surfa med Chilis mobilabonnemang?

Hos Chili kan du välja mellan hastigheterna 1, 10 eller 100 Mbit/s till ditt mobilabonnemang. Det finns även ett alternativ som heter Full fart, vilket innebär högsta möjliga hastighet.

Hur kollar jag surfen hos Chili?

Eftersom du alltid har fri surf hos Chili behöver du inte kolla hur mycket surf du har kvar på mobilabonnemanget. Men om du till exempel är nyfiken på din dataförbrukning eller vill uppdatera din surfhastighet kan du logga in på Mitt Chili eller ladda ner appen med samma namn.

Har man ångerrätt på sitt mobilabonnemang hos Chili ?

Hos Chili har du alltid 14 dagars ångerrätt. Har du börjat använda tjänsten betalar du för det du har använt och de betaltjänster du förbrukat, som exempelvis utlandssamtal och betalsamtal.

Hur avslutar jag Chili mobilabonnemang?

Det finns ingen tydlig information på hemsidan som beskriver exakt hur du går till väga. Så vi rekommenderar dig att kontakta Chilis support för att avsluta abonnemanget.

Vad har Chili för uppsägningstid på sina mobilabonnemang?

Säger du upp ditt mobilabonnemang innan den 15:e i månaden avslutas kommande månadsskifte. Om du säger upp abonnemanget efter den 15:e i månaden, så avslutas abonnemanget i nästkommande månadsskifte.

Erbjuder Chili VoLTE-samtal?

Ja, Chili erbjuder VoLTE-samtal. Men det verkar inte gälla för exakt alla mobilmärken, så kolla med supporten vad som gäller just för din mobil.