Comviq har prisvärda mobilabonnemang som du kan använda i hela Sverige

Comviq är mobiloperatören som värdesätter flexibilitet och erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid. Mobilabonnemangen kommer med fem olika surfnivåer 4, 8, 15, 30 och 100 GB, så de allra flesta borde hitta ett alternativ som matchar internetvanorna. Fria samtal och sms ingår alltid, och det ingår även ett visst antal utlandsminuter.

Comviqs priser är låga överlag. Köper du abonnemanget tillsammans med en mobiltelefon är priserna särskilt låga.

Täckningen i 4G-nätet är mycket god över nästan hela Sverige. Det gör det möjligt att surfa snabbt var du än befinner dig. I Comviqs mobilabonnemang med 30 och 100 GB surf ingår det dessutom stöd för 5G, så har du en 5G-kompatibel mobiltelefon kan du koppla upp dig mot operatörens 5G-nätverk.

På pappret ser kundtjänsten ut att uppfylla många önskemål . Kontaktvägarna är många och Comviq har långa öppettider. Vissa kunder är nöjda med Comviqs support, medan andra är av motsatt åsikt och uppger inte att man får den hjälp man behöver och att olika personer ger olika svar på samma fråga.

Fördelar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Mobilabonnemang anpassat för utlandssamtal
 • Lägre priser

Nackdelar

 • Du får inte ta med hela surfen inom EU

Comviqs mobilabonnemang har varken bindningstid eller uppsägningstid

Comviqs mobilabonnemang kommer utan både bindningstid och uppsägningstid. Men köper du med en telefon till mobilabonnemanget så tillkommer en bindningstid på 24 eller 36 månader.

Mobilabonnemangen är mycket flexibla eftersom du kan byta fritt mellan operatörens olika erbjudanden. Du kan uppgradera eller nedgradera till ett mobilabonnemang som passar dig när du vill. De flexibla mobilabonnemangen gör det även möjligt för dig att byta operatör om du är missnöjd med Comviqs erbjudande.  Du kan byta mellan olika abonnemangsformer på Comviqs Mitt konto eller via deras app. För att byta till annan operatör räcker det att du kontaktar den nya operatören så hjälper de dig med resten.

För mobilabonnemangen gäller alltid ångerrätt i 14 dagar. Tänk dock på att du får betala för den del av tjänsten du har utnyttjat innan du ångrade dig.

Välj mellan flera olika surfnivåer

När det gäller olika abonnemangsformer har Comviq relativt mycket att erbjuda. Mobilabonnemangen kommer alltid med fria samtal och sms där det enda som skiljer mobilabonnemangen åt är surfmängden. I dagsläget kan du välja mellan fem olika surfnivåer, från 4 till 100 GB, så det borde finnas ett bra alternativ både för dig som surfar mycket och dig som kanske mest läser nyheterna, kollar mejlen och lyssnar på musik då och då.

Comviqs nät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning

Comviq använder sig av samma mobilnät som Tele2 och Telenor. Med sitt 4G-nät täcker de stora delar av Sveriges yta och kan nå ut till 99,9 procent av Sveriges befolkning, medan 3G-nätet kan ha sina brister i norra Sverige.

I jämförelse med konkurrenterna står sig Comviq ändå mycket bra och de allra flesta kan använda sig av operatören utan några som helst problem. För dig som bor ute på landsbygden eller på mindre orter kan det ändå vara bra att titta på Comviqs täckningskarta för att få en bild över hur täckningen är där du bor.

Har Comviqs mobilabonnemang stöd för 5G?

Comviqs mobilabonnemang med 30 och 100 GB surf har stöd för 5G, så om du även har en mobiltelefon med stöd för tekniken så kan du alltså koppla upp dig mot operatörens 5G-nät och surfa i hastigheter på upp till 100 Mbit/s.

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Comviq erbjuder Iphone- och Andriod-mobiler till bra priser

Comviq säljer mobiltelefoner med mobilabonnemang från de största mobiltillverkarna. Du hittar nya telefoner från Apple, Samsung och Huawei till mycket förmånliga priser. Köper du mobilabonnemang tillsammans med en telefon hos Comviq kan välja mellan tre olika surfnivåer .

Comviq har bra erbjudanden för barn, studenter och seniorer

Precis som många andra operatörer har Comviq mobilabonnemang för barn, mobilabonnemang för studenter och mobilabonnemang för seniorer och pensionärer. Dessa abonnemang är såklart billigare än Comviqs ordinarie, men de är ändå inte tillräckligt låga för att matcha de största konkurrenternas erbjudanden.

Comviq har valt att bara satsa på privatpersoner och erbjuder i dagsläget inga mobilabonnemang för företag.

Erbjuder Comviq familjeabonnemang?

Ja, Comviq erbjuder ett särskilt mobilabonnemang för familjen. Du som har ett abonnemang med 30, 50 eller 100 GB surf kan bjuda in både familj och vänner till Comviq Familj. Oavsett vilken surfmängd som ingår i huvudabonnemanget så får alla 30 GB surf var, fria samtal och sms och 250 samtalsminuter till utlandet. Max sju abonnemang kan ingå i Comviq Familj – ett huvudabonnemang och sex extra användare.

Ett stort plus med Comviq Familj är att alla medlemmar kan spara oanvänd surf och att utlandsminuter är inkluderade i abonnemanget.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd Comviqs mobilabonnemang inom EU och EES

Du kan använda alla Comviqs mobilabonnemang när du reser utomlands inom EU och EES. Hur mycket du kan surfa för inom EU eller EES beror på vilket mobilabonnemang du har. Tänk på att du sällan har lika mycket surf utomlands som du har hemma. Håll därför koll på surfen för att inte riskera att få hem en skyhög räkning.

När du reser utanför Europa gäller en separat prisplan som skiljer sig åt beroende på vilket land du befinner dig i, oavsett vilket mobilabonnemang du har.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Kontakta Comviqs kundtjänst via telefon, mejl eller chatt

Comviq har en omfattande kundtjänst med många olika kontaktvägar. Det går att ringa, mejla och chatta med operatören. Det går till och med att chatta med en robot som kan hjälpa dig med ditt ärende. Dessutom har Comviq en frågor och svar-sida som kan hjälpa dig med lättare ärenden.

Öppettiderna är generösa och det går att chatta med kundtjänsten både på vardagar och helger. Telefontjänsten håller däremot bara öppet på vardagar.

Vad gäller kontaktvägar och öppettider står sig kundtjänsten mycket bra jämfört med konkurrenterna. Däremot är det många som vittnar om dåligt bemötande från kundtjänstens sida. På omdömestjänsten Trustpilot berättar kunder att det har varit svårt att få klara och tydliga besked på sina frågor. 

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Comviqs mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Comviq?

Ja, det går utmärkt att spara surfen till nästa månad. Med Comviq finns det heller ingen tidsbegränsning för när din sparade surf försvinner.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Comviq?

Comviqs surfhastigheter ligger på mellan 10 och 40 Mbit/s, men det är svårt att säga på förhand exakt hur snabbt just du kan surfa.

Vilka erbjudanden har Comviq på mobilabonnemang?

Du kan se alla Comviqs aktuella erbjudanden här på vår sida. Sidan uppdateras regelbundet med den senaste informationen.

Har Comviq rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Comviq har rabatt för dig som är senior eller pensionär.

Har Comviq rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Comviq ger rabatt till dig som studerar.

Kan man använda Comviq utomlands utan kostnad?

Med de flesta av Comviqs abonnemang kan du använda mobilen som vanligt inom EU, men med begränsad surfmängd. I många länder tillkommer det dock en avgift; kolla alltid detta innan du reser utomlands.

Hur kollar jag surfen hos Comviq?

Om du vill kolla hur mycket surf du har kvar på ditt abonnemang kan du gå in på Mitt konto på Comviqs hemsida. Du ska även kunna se din surfförbrukning och tanka på mer surf via Comviq-appen.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Comviq?

Om du köper en produkt eller tjänst av Comviq har du rätt att ångra dig om du meddelar operatören inom 14 dagar från att du tagit emot varan. Har du börjat använda produkten eller tjänsten kan du bli skyldig att ersätta Comviq för det du använt, som surfförbrukning eller samtalsavgifter.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Comviq?

Har du bara köpt ett av Comviqs mobilabonnemang (och alltså inte tillsammans med en mobil) så finns det ingen bindningstid att förhålla sig till, vilket innebär att det är relativt enkelt att avsluta abonnemanget om du inte är nöjd. För att avsluta abonnemanget kontaktar du Comviqs kundtjänst. Har du en faktureringsperiod som exempelvis startar den 20 april måste du avsluta tjänsten senast den 19 april.