Comviq är ett billigt mobilabonnemang att använda i hela Sverige

Comviq är mobiloperatören som värdesätter flexibilitet och erbjuder mobilabonnemang utan bindningstid och uppsägningstid. Comviqs mobilabonnemang kommer med fyra olika surfnivåer, 8, 15, 30 och 100 GB, så de allra flesta borde hitta ett alternativ som matchar internetvanorna. Abonnemangen kommer med fria samtal och sms, och det ingår även ett visst antal utlandsminuter. För dig som inte har så stora surfbehov finns även abonnemanget Mini med 3 GB surf.

Eftersom Comviq är ett lågprisvarumärke kan de hålla mycket låga priser på alla mobilabonnemang. Köper du abonnemanget tillsammans med en mobiltelefon är priserna särskilt låga och då är det få andra operatörer som kan matcha Comviq.

Täckningen i 4G-nätet är mycket god över nästan hela Sverige. Det gör det möjligt att surfa snabbt var du än befinner dig. Det är bara 3G-nätet som inte är så väl utbyggt. Överlag har ändå de flesta i Sverige bra täckning och kan komma upp i höga hastigheter när de använder sig av Comviq. I Comviqs mobilabonnemang med 30 och 100 GB surf ingår det dessutom stöd för 5G, så har du en 5G-kompatibel mobiltelefon kan du koppla upp dig mot operatörens 5G-nätverk.

På pappret ser kundtjänsten ut att uppfylla många önskemål . Kontaktvägarna är många och Comviq har långa öppettider. Kunderna berättar dock något helt annat. De anser inte att man får den hjälp man behöver och att olika personer ger olika svar på samma fråga.

Fördelar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Mobilabonnemang anpassat för utlandssamtal
 • Lägre priser

Nackdelar

 • Du får inte ta med hela surfen inom EU

Comviqs mobilabonnemang har varken bindningstid eller uppsägningstid

Comviqs mobilabonnemang kommer utan både bindningstid och uppsägningstid, förutom om du köper med en telefon till mobilabonnemanget, då tillkommer bindningstid.

Mobilabonnemangen är mycket flexibla eftersom du kan byta fritt mellan operatörens olika erbjudanden. Du kan uppgradera eller nedgradera till ett mobilabonnemang som passar dig när du vill. De flexibla mobilabonnemangen gör det även möjligt för dig att byta operatör om du är missnöjd med Comviqs erbjudande.  Du kan byta mellan olika abonnemangsformer på Comviqs Mitt konto eller via deras app. För byte till annan operatör räcker det att du kontaktar den nya operatören så får du hjälp med resten.

För mobilabonnemangen gäller alltid ångerrätt i 14 dagar. Tänk dock på att du får betala för den del av tjänsten du har utnyttjat innan du ångrade dig.

Välj mellan flera olika surfnivåer

När det gäller olika abonnemangsformer har Comviq relativt mycket att erbjuda. Mobilabonnemangen kommer alltid med fria samtal och sms där det enda som skiljer mobilabonnemangen åt är surfmängden. I dagsläget kan du välja mellan fyra olika surfnivåer, från 8 till 100 GB, så det borde finnas ett bra alternativ både för dig som surfar mycket och dig som kanske mest läser nyheterna, kollar mejlen och lyssnar på musik då och då.

För dig som varken ringer eller surfar så mycket finns även abonnemanget Mini Fastpris som inkluderar 3 GB surf, 200 samtalsminuter och 2000 sms och mms inom Sverige.

Comviqs nät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning

Comviq använder sig av samma mobilnät som Tele2 och Telenor. Med sitt 4G-nät täcker de stora delar av Sveriges yta och kan nå ut till 99,9 procent av Sveriges befolkning. Nackdelen med Comviq är deras 3G-nät som inte alls täcker lika stor landyta. I Norrlands inland kan det vara svårt att få någon täckning överhuvudtaget med 3G-nätet.

I jämförelse med konkurrenterna står sig Comviq ändå mycket bra och de allra flesta kan använda sig av operatören utan några som helst problem. För dig som bor ute på landsbygden eller på mindre orter kan det ändå vara bra att titta på Comviqs täckningskarta för att få en bild över hur täckningen är där du bor.

Har Comviqs mobilabonnemang stöd för 5G?

Comviqs mobilabonnemang med 30 och 100 GB surf har stöd för 5G, så om du även har en mobiltelefon med stöd för tekniken så kan du alltså koppla upp dig mot operatörens 5G-nät och surfa i hastigheter på upp till 100 Mbit/s.

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Comviq erbjuder Iphone- och Andriod-mobiler till bra priser

Comviq säljer mobiltelefoner med mobilabonnemang från de största mobiltillverkarna. Du hittar nya telefoner från Apple, Samsung och Huawei till mycket förmånliga priser. Köper du mobilabonnemang tillsammans med en telefon hos Comviq kan välja mellan fyra olika surfnivåer .

Comviq har bra erbjudanden för barn, studenter och seniorer

Precis som många andra operatörer har Comviq mobilabonnemang för barn, mobilabonnemang för studenter och mobilabonnemang för seniorer och pensionärer. Mobilabonnemangen har lägre priser, men de är ändå inte tillräckligt låga för att matcha de bästa konkurrenternas erbjudanden. Comviq må ha billigare priser än vad Hallon har på mobiltelefoner med abonnemang, men när det kommer till mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer är Hallon billigare.

Comviq har valt att bara satsa på privatpersoner och erbjuder i dagsläget inga mobilabonnemang för företag.

Erbjuder Comviq familjeabonnemang?

Ja, Comviq erbjuder ett särskilt mobilabonnemang för familjen. Det som krävs är ett huvudabonnemang med 30, 50 eller 100 GB surf och sen kan du bjuda in både familj och vänner till Comviq Familj. Oavsett vilken surfmängd huvudabonnemanget har så får alla 30 GB surf var, fria samtal och sms och 250 samtalsminuter till utlandet. Max sju abonnemang kan ingå i Comviq Familj – ett huvudabonnemang och sex extra familjeabonnemang.

Ett stort plus med Comviq Familj är att alla medlemmar kan spara oanvänd surf och utlandsminuterna som ingår i abonnemanget.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Problemfritt att använda Comviq inom EU och EES

Du kan använda alla Comviqs mobilabonnemang, utom Mini Student och Mini Senior, när du reser utomlands inom EU och EES. Hur mycket du kan surfa för inom EU eller EES beror på vilket mobilabonnemang du har. Tänk på att du sällan har lika mycket surf utomlands som du har hemma. Håll därför koll på surfen för att inte riskera att få hem en skyhög räkning.

När du reser utanför Europa gäller en separat prisplan som skiljer sig åt beroende på vilket land du befinner dig i, oavsett vilket mobilabonnemang du har.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Comviqs kundtjänst har många kontaktvägar

Comviq har en mycket omfattande kundtjänst med många olika kontaktvägar. Det går att ringa, mejla och chatta med operatören. Det går till och med att chatta med en robot som kan hjälpa en med sitt ärende. Dessutom har Comviq en frågor och svar-sida som svarar på många vanliga frågor.

Öppettiderna är generösa och det går att chatta med kundtjänsten både på vardagar och helger. Telefontjänsten håller däremot bara öppet på vardagar.

Vad gäller kontaktvägar och öppettider står sig kundtjänsten mycket bra jämfört med konkurrenterna. Däremot är det många som vittnar om dåligt bemötande från kundtjänstens sida. På omdömestjänsten Trustpilot berättar kunder att det har varit svårt att få klara och tydliga besked på sina frågor. 

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Comviqs mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Comviq?

Ja, det går utmärkt att spara surfen till nästa månad. Med Comviq finns det heller ingen tidsbegränsning för när din sparade surf försvinner.

Vilka erbjudanden har Comviq på mobilabonnemang?

Du kan se alla Comviqs aktuella erbjudanden här. Sidan uppdateras regelbundet med den senaste informationen.

Har Comviq rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Comviq har rabatter för dig som är senior. Du hittar alla deras erbjudanden på vår sida med seniorabonnemang.

Har Comviq rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Comviq ger rabatter till dig som pluggar. Jämför alternativen på vår sida för abonnemang med studentrabatter.

Kan man använda Comviq utomlands utan kostnad?

Med de flesta av Comviqs abonnemang kan du använda mobilen som vanligt inom EU, men med begränsad surfmängd. I många länder tillkommer det dock en avgift; kolla alltid detta innan du reser utomlands.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se