Comviq är ett billigt mobilabonnemang att använda i hela Sverige

Comviq är mobiloperatören som värdesätter flexibilitet och alla mobilabonnemang är utan bindningstid och uppsägningstid. Abonnemanget Fastpris erbjuder inte så många surfnivåer. Men Comviq har mobilabonnemang för dig som inte surfar jättemycket eller för dig som gärna ringer samtal utomlands. Dessa mobilabonnemang gör att Comviq kan locka till sig många fler mobilanvändare.

Eftersom Comviq är ett lågprisvarumärke kan de hålla mycket låga priser på alla mobilabonnemang. Köper du abonnemanget tillsammans med en mobiltelefon är priserna särskilt låga och då är det få andra operatörer som kan matcha Comviq.

Täckningen i 4G-nätet är mycket god över nästan hela Sverige. Det gör det möjligt att surfa snabbt var du än befinner dig. Det är bara 3G-nätet som inte är så väl utbyggt. Överlag har ändå de flesta i Sverige bra täckning och kan komma upp i höga hastigheter när de använder sig av Comviq.

Kundtjänsten ser ut att vara bra när man tittar på den utifrån. Kontaktvägarna är många och Comviq har långa öppettider. Kunderna berättar dock något helt annat. De anser inte att man får den hjälp man behöver och att olika personer ger olika svar på samma fråga.

Fördelar

 • Ingen bindningstid eller uppsägningstid
 • Mobilabonnemang anpassat för utlandssamtal

Nackdelar

 • Få surfnivåer att välja mellan
 • Du får inte ta med hela surfen inom EU

Comviqs mobilabonnemang har varken bindningstid eller uppsägningstid

Comviqs mobilabonnemang kommer utan både bindningstid och uppsägningstid, förutom om du köper med en telefon till mobilabonnemanget, då tillkommer bindningstid.

Mobilabonnemangen är mycket flexibla eftersom du kan byta fritt mellan operatörens olika erbjudanden. Du kan uppgradera eller nedgradera till ett mobilabonnemang som passar dig när du vill. De flexibla mobilabonnemangen gör det även möjligt för dig att byta operatör om du är missnöjd med Comviqs erbjudande. 

Du kan byta mellan olika abonnemangsformer på Comviqs Mitt konto eller via deras app. För byte till annan operatör räcker det att du kontaktar den nya operatören så får du hjälp med resten.

För mobilabonnemangen gäller alltid ångerrätt i 14 dagar. Tänk dock på att du får betala för den del av tjänsten du har utnyttjat innan du ångrade dig.

Se vilken surfmängd som passar dig med Comviq Surfkollen

När det gäller olika abonnemangsformer har Comviq mycket att erbjuda. De har mobilabonnemang med fria samtal och sms där det enda som skiljer mobilabonnemangen åt är surfmängden. Nackdelen med dessa mobilabonnemang är att det inte finns så många surfnivåer att välja mellan. Det finns många andra operatörer som erbjuder mobilabonnemang med fler surfnivåer.

Förutom mobilabonnemang där bara surfen skiljer sig åt erbjuder Comviq även ett abonnemang för dig som inte ringer så ofta. Du har ett begränsat antal samtalsminuter och sms som du kan använda varje månad. Comviq har dessutom ett mobilabonnemang för dig som ringer mycket utomlands. Du kan ringa ett visst antal minuter varje månad till många länder runt om i världen. Det är en typ av erbjudande som många konkurrenter inte har.

Comviqs nät täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning

Comviq använder sig av samma mobilnät som Tele2 och Telenor. Med sitt 4G-nät täcker de stora delar av Sveriges yta och kan nå ut till 99,9 procent av Sveriges befolkning. Nackdelen med Comviq är deras 3G-nät som inte alls täcker lika stor landyta. I Norrlands inland kan det vara svårt att få någon täckning överhuvudtaget med 3G-nätet.

I jämförelse med konkurrenterna står sig Comviq ändå mycket bra och de allra flesta kan använda sig av operatören utan några som helst problem. För dig som bor ute på landsbygden eller på mindre orter kan det ändå vara bra att titta på Comviqs täckningskarta för att få en bild över hur täckningen är där du bor.

 • Mobilnät Tele2
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Comviq erbjuder iPhone- och Samsung-mobiler till låga priser

Comviq säljer mobiltelefoner med mobilabonnemang från de största mobiltillverkarna. Du hittar nya telefoner från Apple, Samsung och Huawei till mycket förmånliga priser. Köper du mobilabonnemang tillsammans med en telefon hos Comviq kan välja mellan fyra olika surfnivåer .

Comviq är Tele2:s lågprisvarumärke och i jämförelse med ett annat lågprisvarumärke, Hallon, så står sig Comviq mycket bra. Operatören kan erbjuda lägre priser och samtidigt högre surfmängd.

Comviq har bra erbjudanden för barn, studenter och seniorer

Precis som många andra operatörer har Comviq mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer. Mobilabonnemangen kommer till ett lägre pris vilket är bra. Tyvärr är priserna inte tillräckligt låga för att matcha de bästa konkurrenternas erbjudanden. Comviq må ha billigare priser än vad Hallon har på mobiltelefoner med abonnemang, men när det kommer till mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer är Hallon billigare.

Comviq har valt att bara satsa på privatpersoner och erbjuder i dagsläget inga mobilabonnemang för företag.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Problemfritt att använda Comviq inom EU och EES

Du kan använda alla Comviqs mobilabonnemang, utom Mini Student och Mini Senior, när du reser utomlands inom EU och EES. Hur mycket du kan surfa för inom EU eller EES beror på vilket mobilabonnemang du har. Tänk på att du sällan har lika mycket surf utomlands som du har hemma. Håll därför koll på surfen för att inte riskera att få hem en skyhög räkning.

När du reser utanför Europa gäller en separat prisplan som skiljer sig åt beroende på vilket land du befinner dig i, oavsett vilket mobilabonnemang du har.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Comviqs kundtjänst har många kontaktvägar

Comviq har en mycket omfattande kundtjänst med många olika kontaktvägar. Det går att ringa, mejla och chatta med operatören. Det går till och med att chatta med en robot som kan hjälpa en med sitt ärende. Dessutom har Comviq en frågor och svar-sida som svarar på många vanliga frågor.

Öppettiderna är generösa och det går att chatta med kundtjänsten både på vardagar och helger. Telefontjänsten håller däremot bara öppet på vardagar.

Vad gäller kontaktvägar och öppettider står sig kundtjänsten mycket bra jämfört med konkurrenterna. Däremot är det många som vittnar om dåligt bemötande från kundtjänstens sida. På omdömestjänsten Trustpilot berättar kunder att det har varit svårt att få klara och tydliga besked på sina frågor. 

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Comviq

Kan man spara surf hos Comviq?

Ja, det går utmärkt att spara surfen till nästa månad. Med Comviq finns det heller ingen tidsbegränsning för när din sparade surf försvinner.

Vilka erbjudanden har Comviq på mobilabonnemang?

Du kan se alla Comviqs aktuella erbjudanden här. Sidan uppdateras regelbundet med den senaste informationen.

Har Comviq rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Comviq har rabatter för dig som är senior. Du hittar alla deras erbjudanden på vår sida med seniorabonnemang.

Har Comviq rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Comviq ger rabatter till dig som pluggar. Vill du jämföra studentabonnemang gör du det enkelt via vår sida för abonnemang med studentrabatter.

Kan man använda Comviq utomlands utan kostnad?

Med de flesta av Comviqs abonnemang kan du använda mobilen som vanligt inom EU, men med begränsad surfmängd. I många länder tillkommer det dock en avgift; kolla alltid detta innan du reser utomlands.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se