Vimla är operatören för dig som värdesätter låga priser

Vimla har valt att satsa helt och hållet på mobilabonnemang, och i dagsläget har du fem olika surfalternativ att välja mellan. För att vara en relativt liten operatör har Vimla ett både rätt stort och varierat utbud.

Priserna är bland de lägsta på marknaden och dessutom har de förmånliga erbjudanden för barn, studenter och seniorer. Ytterligare en fördel med Vimla är att de går under Telenors mobilnät som har bra täckning över i princip hela landet.

I likhet med många andra mindre operatörer saknar Vimla telefon-support. Men däremot kan du kontakta operatören via mejl, chatt och sociala medier. Det verkar vara tillräckligt för de flesta av Vimlas kunder, då operatören har en kundnöjdhet på över 90 procent.

Fördelar

 • Möjlighet att spara oanvänd surf
 • Du kan pausa ditt mobilabonnemang
 • Hög kundnöjdhet

Nackdelar

 • Erbjuder inte mobiler med abonnemang
 • Saknar support via telefon

Vimla har flexibla abonnemang som du kan pausa hur länge du vill

Vimla erbjuder flexibla mobilabonnemang utan uppsägnings- och bindningstider, vilket innebär att du kan byta abonnemangsform i stort sett när som helst om du upptäcker att dina surfbehov ändras över tid.

Tips! Skulle du vara missnöjd med Vimla kan du lika enkelt byta operatör. Du behöver bara ta kontakt med din nya operatör så får du hjälp med att genomföra bytet.

Hos Vimla är det till och med möjligt att pausa ditt mobilabonnemang om du skulle vilja göra det. Du pausar ditt mobilabonnemang på Mitt Vimla. Du kan sedan ha mobilabonnemanget pausat hur länge du vill utan att det kostar dig en enda krona.

Hos Vimla kan du spara oanvänd surf i ett helt år

Alla Vimlas mobilabonnemang kommer med fria samtal och sms, så det är egentligen bara surfmängderna du behöver fundera på. I dagsläget kan du välja mellan 3, 8, 18, 50 och 100 GB surf. Utbudet är med andra ord relativt stort och varierat.

En stor fördel med Vimlas mobilabonnemang är att det är möjligt att spara oanvänd surf med nästan alla abonnemang i ett helt år. Många konkurrenter låter dig spara oanvänd data, men det brukar bara gälla i en månad. Har du abonnemanget med 100 GB få du däremot inte spara någon surf alls.

Vimla använder Telenors mobilnät

Vimla använder sig av Telenors nät som ger dig bra täckning i samtliga nätverk i nästan hela landet. Men tänk på att det finns yttre faktorer som kan påverka täckningen, och att både regionala och lokala variationer kan förekomma. Kolla in Vimlas täckningskarta för att se hur täckningen är just där du bor.

Har Vimlas mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, Vimlas mobilabonnemang har inte stöd för 5G. Men eftersom Telenors 5G-nät blir allt mer utbrett i Sverige så ökar även Vimlas chanser att snart kunna lansera 5G-abonnemang. I dagsläget finns det dock ingen information om och i så fall när det kan tänkas ske.

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Säljer Vimla mobiltelefoner?

Nej, Vimla erbjuder i dagsläget inga mobiltelefoner så är du ute efter bra paketpriser på mobil + abonnemang får du helt enkelt se dig om efter en annan operatör. Hos större operatörer hittar du ofta ett relativt stort utbud av mobiler från olika tillverkare.

Vimla har bra erbjudanden för barn, studenter och pensionärer

Precis som många andra mobiloperatörer erbjuder Vimla barnabonnemangstudentabonnemang och seniorabonnemang (för personer över 55 år). Mobilabonnemangen är ju relativt billiga redan från början, men blir alltså ännu billigare för dessa målgrupper. ”Specialabonnemangen” finns precis som de ordinarie med fem olika surfnivåer, men mängderna skiljer sig något.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd mobilen inom EU med alla Vimlas mobilabonnemang

Än så länge går det att använda alla Vimlas abonnemang när du semestrar inom EU eller EES. Du kan ringa och sms:a fritt samt surfa upp till 18 GB per månad. Tänk på att fri roaming bara gäller när du befinner dig i ett annat EU- eller EES-land och ringer eller sms:ar till ett annat EU- EES-land. Det gäller inte när du själv befinner dig i Sverige och ringer eller sms:ar utomlands.

Reser du utomlands till ett land utanför Europa gäller separata prisplaner. Du bör titta på prisplanen innan du åker utomlands för att ta reda på vad det kostar att använda mobilabonnemanget.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Hur omfattande är Vimlas kundtjänst?

Vimla erbjuder support via mejl, chatt och sociala medier, men har precis som många andra mindre operatörer ingen support via telefon. Men detta verkar inte vara något som kunderna saknar alltför mycket. Vimla får nämligen år efter år riktigt höga betyg när det gäller kundnöjdheten.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Vimlas mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Vimla?

Ja, hos Vimla kan du spara din oanvända surf. Du kan som max spara 100 GB surf, och den sparas som mest i 12 månader.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Vimla?

Vimla går under Telenors nät, där hastigheterna normalt ligger mellan 10 och 40 Mbit/s.

Vilka erbjudanden har Vimla på mobilabonnemang?

Vimla har flera riktigt bra erbjudanden på mobilabonnemang, och dessa ser du här på sidan.

Har Vimla rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Vimla har riktigt bra rabatter för dig som är 55+. 

Har Vimla rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Vimla har rabatter på mobilabonnemang för dig som är student eller under 18 år.

Kan man använda Vimla utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du ringa och skicka sms som vanligt. Du kan även surfa upp till 16 GB av din sparade surf utan extra kostnad. Utanför EU gäller landsspecifika priser som du hittar på Vimlas hemsida.

Hur kollar jag surfen hos Vimla?

När du loggar in på Mitt Vimla ser du hur mycket surf du har kvar på abonnemanget högst upp på sidan. Vill du ha mer information om din dataförbrukning klickar du helt enkelt på Förbrukning i menyn.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Vimla?

Ja, hos Vimla har du rätt att ångra abonnemangsavtalet inom 14 dagar från den dag du fått ditt simkort. Meddela Vimla via hemsidan om ditt beslut. Tänk på att du måste skicka tillbaka simkortet senast fjorton dagar efter ditt meddelande om ånger.

 

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Vimla?

Vimla har slopat bindningstiderna på sina abonnemang så om du vill avsluta tjänsten är det bokstavligen bara ett knapptryck bort. Inne på Mitt Vimla finns nämligen en uppsägningsknapp, och klickar du på den avslutas ditt abonnemang i slutet av månaden. Du kommer få ett mejl som bekräftar att Vimla har tagit emot din uppsägning.