Omdöme om Vimlas mobilabonnemang

Vimlas mobilabonnemang kommer med flera olika surfnivåer, från 4 GB upp till 100 GB. Priserna är bland de lägsta på marknaden, och är du barn, student eller senior kommer du ännu billigare undan.

Mobilabonnemangen tecknas utan bindningstider, vilket gör dem flexibla och enkla att ändra om dina surfbehov skulle ändras över tid. Ytterligare en fördel med Vimla är att du kan spara surf i upp till ett år, vilket annars inte hör till vanligheterna.

Under flera år har Vimla haft telekommarknadens nöjdaste privatkunder och oberoende tester har även visat att kundlojaliteten är på topp.

Fördelar

  • Möjlighet att spara oanvänd surf
  • God täckning via Telenors mobilnät
  • Hög kundnöjdhet enligt SKI

Nackdelar

  • Saknar support via telefon

För aktuella erbjudanden

Vimlas erbjudanden för specifika målgrupper

Vimla har billigare mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer över 55 år. Det finns flera surfalternativ att välja mellan, men nivåerna skiljer sig något från de ordinarie abonnemangen.

Vimla student

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
8 GBFriaFria0 mån20 kr* 110 kr
14 GBFriaFria0 mån20 kr* 140 kr
20 GBFriaFria0 mån20 kr* 180 kr
35 GBFriaFria0 mån20 kr* 220 kr
75 GBFriaFria0 mån20 kr* 300 kr
*Gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Vimla.se

Vimla senior

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
3 GBFriaFria0 mån20 kr* 100 kr
8 GBFriaFria0 mån20 kr* 130 kr
14 GBFriaFria0 mån20 kr* 160 kr
25 GBFriaFria0 mån20 kr* 220 kr
75 GBFriaFria0 mån20 kr* 300 kr
*Gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Vimla.se

Vimla barn

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
1 GBFriaFria0 mån20 kr* 90 kr
8 GBFriaFria0 mån20 kr* 110 kr
14 GBFriaFria0 mån20 kr* 140 kr
20 GBFriaFria0 mån20 kr* 180 kr
35 GBFriaFria0 mån20 kr* 220 kr
75 GBFriaFria0 mån20 kr* 300 kr
*Gäller i 4 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Vimla.se

Vimlas täckning för mobilabonnemang

Vimla använder Telenors mobilnät som har god täckning i de flesta delarna av Sverige, så du bör med andra ord kunna använda Vimlas mobilabonnemang oavsett var i landet du bor. Men det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra och kolla på Vimlas täckningskarta innan du beställer ett abonnemang. Det kan trots allt finnas både regionala och lokala skillnader.

Har Vimlas mobilabonnemang stöd för 5G?

Ja, Vimlas mobilabonnemang har nu stöd för 5G. Tänk bara på att du även behöver en mobiltelefon som stödjer 5G för att kunna koppla upp dig mot nätverket.

Mobilnät
Telenor
2G
3G
4G
5G

Använda Vimlas mobilabonnemang utomlands

Vimlas mobilabonnemang kan användas när du semestrar inom EU eller EES. Du kan ringa och sms:a fritt samt förbruka upp till 33 GB per månad. Tänk på att fri roaming bara gäller när du befinner dig i ett annat EU- eller EES-land och ringer eller sms:ar till ett annat EU- EES-land. Det gäller inte när du själv befinner dig i Sverige och ringer eller sms:ar utomlands.

Reser du utomlands till ett land utanför Europa gäller andra prisplaner. Du bör titta på prisplanen innan du åker utomlands för att ta reda på vad det kostar att använda mobilabonnemanget.

Köp extra surf hos Vimla

Om surfen tar slut får du ett sms och ett mejl från Vimla om det. Då kan du välja att köpa till extra surf, vilket du antingen gör genom att svara på sms:et eller genom att logga in på Mitt Vimla under fliken Surf. För att kunna köpa extra surf måste du aktivera Premiumtjänster inne på ditt konto.

Du kan välja mellan 1, 2, 5 eller 20 GB surf eller obegränsad surf under 24 timmar, och abonnemanget uppdateras direkt med den extra surfpotten. Extrasurfen är giltig i 12 månader (inte om du väljer obegränsad surf).

Kontakta Vimlas kundtjänst om mobilabonnemang

Vimla erbjuder support via mejl, chatt och sociala medier, men precis som många andra mindre operatörer saknar de support via telefon. Men detta verkar inte vara något som kunderna saknar alltför mycket. Vimla får nämligen år efter år riktigt höga betyg när det gäller kundnöjdheten.

Chatt
Vardagar
09:00-16.30
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Chatta
E-post
Vardagar
09:00-16.30
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Maila

Vanliga frågor om Vimlas mobilabonnemang

Kan man spara surf på Vimlas mobilabonnemang?

Ja, hos Vimla kan du spara din oanvända surf. Du kan som max spara 100 GB surf, och den sparas som mest i 12 månader.

Hur snabbt kan man surfa med Vimlas mobilabonnemang?

Vimla går under Telenors nät, där hastigheterna i 4G normalt ligger mellan 10 och 40 Mbit/s. Med 5G är normalhastigheterna högre.

Hur kollar jag surfen hos Vimla?

När du loggar in på Mitt Vimla ser du hur mycket surf du har kvar på abonnemanget högst upp på sidan. Vill du ha mer information om din dataförbrukning klickar du helt enkelt på Förbrukning i menyn.

Har man ångerrätt på Vimlas mobilabonnemang?

Ja, hos Vimla har du rätt att ångra abonnemangsavtalet inom 14 dagar från den dag du fått ditt simkort. Meddela Vimla via hemsidan om ditt beslut. Tänk på att du måste skicka tillbaka simkortet senast fjorton dagar efter ditt meddelande om ånger.

 

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Vimla?

Om du vill avsluta ditt Vimla-abonnemang är det bokstavligen bara ett knapptryck bort. Inne på Mitt Vimla finns nämligen en uppsägningsknapp, och klickar du på den avslutas ditt abonnemang i slutet av månaden. Du kommer få ett mejl som bekräftar att Vimla har tagit emot din uppsägning.

Vad har Vimla för uppsägningstid på sina mobilabonnemang?

Vimla har ingen uppsägningstid på sina mobilabonnemang. När du säger upp ditt abonnemang  så avslutas det alltid vid kommande månadsskifte.

Kan man pausa sitt mobilabonnemang hos Vimla?

Ja, man kan pausa sitt mobilabonnemang hos Vimla hur länge man önskar. Det tillkommer dock en kostnad på 70 kronor.

Har Vimlas mobilabonnemang stöd för VoLTE?

Ja, Vimlas abonnemang stödjer VoLTE. På operatörens hemsida ser du vilka mobiler som stödjer funktionen.

Hur fungerar Vimlas tipslänk?

Om du skaffar ett av Vimlas mobilabonnemang får du en tipslänk som du kan skicka till andra för att erbjuda dem att också skaffa Vimla. För varje person som skaffar abonnemang hos Vimla via dina tipslänkar får både du och den nya kunden 10 kronor rabatt i månaden för era abonnemangs månadskostnader.