Vimla är operatören för dig som värdesätter låga priser

Vimla är en mobiloperatör som har valt att satsa helt och hållet på mobilabonnemang. Tyvärr är utbudet något begränsat, vilket kan göra det svårt för dig att hitta ett mobilabonnemang som passar ditt mobilanvändande.

Om du väl hittar något som passar är Vimla däremot en utmärkt operatör. Priserna är bland de lägsta på marknaden och dessutom har de erbjudanden för barn, studenter och seniorer som är ännu billigare än de ordinarie mobilabonnemangen.

De har också mycket bra täckning och använder sig av Telenors nät som når ut till nästan hela befolkningen.

Kundtjänsten har ingen telefontjänst så vill du ha det får du se dig om efter en annan operatör. Kunderna verkar dock inte sakna en telefontjänst. Vimla har en mycket hög kundnöjdhet på över 90 procent.

Fördelar

 • Du kan spara oanvänd surf
 • Du kan pausa ditt mobilabonnemang

Nackdelar

 • Erbjuder inte mobiler med abonnemang
 • Det finns få surfnivåer att välja mellan

Vimla har flexibla abonnemang som du kan pausa hur länge du vill

Vimla erbjuder mycket enkla och flexibla mobilabonnemang utan något krångel. Det tillkommer varken uppsägningstid eller bindningstid, vilket gör det möjligt för dig att byta mellan olika surfnivåer när du vill.

Skulle du vara missnöjd med Vimla kan du lika enkelt byta mobilabonnemang. Du behöver bara ta kontakt med din nya operatör så får du hjälp med att genomföra bytet.

Hos Vimla är det till och med möjligt att pausa ditt mobilabonnemang om du skulle vilja göra det. Du pausar ditt mobilabonnemang på Mitt Vimla. Du kan sedan ha mobilabonnemanget pausat hur länge du vill utan att det kostar dig en enda krona.

Spara surf hos Vimla i ett år

Alla Vimlas mobilabonnemang kommer med fria samtal och sms. Det du egentligen väljer är vilken surfmängd du vill ha. Tyvärr finns det inte jättemånga surfnivåer att välja mellan. De flesta konkurrerande operatörerna har fler nivåer att välja mellan.

Den stora fördelen med Vimlas mobilabonnemang är att det är möjligt att spara oanvänd surf i ett helt år. Som mest kan du spara 100 GB data vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Många konkurrenter låter dig spara oanvänd data, men det brukar bara gälla i en månad.

Vimla använder sig av Telenors nät

Vimla använder sig av Telenors nät och ger dig täckning i 2G-, 3G- och 4G-nätet i full hastighet. Täckningen är bra i nästan hela landet, Vimla når ut till 99,9 procent av befolkningen. I jämförelse med andra operatörer är täckningen jämngod och det finns absolut inget att klaga på.

Det finns dock inga garantier för hur bra täckningen kommer att vara eftersom det beror på så många saker. Alltifrån berg till väggar och träd kan påverka hur bra täckning du får. Därför bör du alltid ta hjälp av Telenors täckningskarta för att se hur bra täckning du kan få där du bor.

Har Vimlas mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, inget av Vimlas mobilabonnemang har stöd för 5G. Men eftersom Telenors 5G-nät blir allt mer utbrett i Sverige så ökar även Vimlas chanser att snart kunna lansera 5G-abonnemang. I dagsläget finns det dock ingen information om och i så fall när det kan tänkas ske.

 • Mobilnät Telenor
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-40 Mbit/s

Vimla säljer inga telefoner till sina mobilabonnemang

Vimla är en liten operatör som bara erbjuder mobilabonnemang. Det går inte köpa någon mobiltelefon hos operatören. Eftersom de flesta operatörer säljer telefoner tillsammans med sina mobilabonnemang kan många se det som en nackdel att man inte kan köpa en ny telefon i samband med att man tecknar ett mobilabonnemang hos Vimla.

Vimla väljer i stället att gå sin egen väg och satsa på det de gör bäst – nämligen att erbjuda bra och prisvärda mobilabonnemang.

Vimla har bra erbjudanden för barn, studenter och pensionärer

Precis som de flesta andra mobiloperatörer har Vimla extra bra priser på barnabonnemangstudentabonnemang och seniorabonnemang, det vill säga personer som har fyllt 55 år.

Mobilabonnemangen är billiga redan från början men blir ännu billigare för dessa grupper. I jämförelse med andra operatörer är mobilabonnemangen också mycket billiga. Faktum är att det är väldigt få, om ens någon, operatör som kan matcha Vimlas låga priser.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd mobilen inom EU med alla Vimlas mobilabonnemang

Än så länge går det att använda alla Vimlas abonnemang när du semestrar inom EU eller EES. I framtiden planerar de dock att den fria roamingen bara ska omfatta abonnemang med högre surfmängd. Precis som hemma kan du använda både din månadspott och sparad data när du befinner dig utomlands. Du kan dock inte surfa för mer än 10 GB. Därefter tar din surf slut, men du kan alltid köpa extra surf precis som i Sverige.

Tänk på att fri roaming bara gäller när du befinner dig i ett annat EU- eller EES-land och ringer eller sms:ar till ett annat EU- EES-land. Det gäller inte när du själv befinner dig i Sverige och ringer eller sms:ar utomlands.

Reser du utomlands till ett land utanför Europa tillämpas separata prisplaner. Du bör titta på prisplanen innan du åker utomlands för att ta reda på vad det kostar att använda telefonen. På så sätt slipper du bli chockad när mobilräkningen kommer.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Vimlas kundtjänst får bra betyg

Vimla har en support helt utan telefontjänst. Det går bara att mejla eller chatta med företaget, men helst av allt vill de att du ska lösa dina problem själv. På sin supportsida besvarar Vimla alla möjliga frågor du som kund kan tänkas ha.

Även om kontaktvägarna inte är många uppskattar kunderna den support som erbjuds. På hemsidan sammanställer Vimla kundnöjdheten i supporten och den uppgår till en bra bit över 90 procent.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Vimlas mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Vimla?

Ja, hos Vimla kan du spara din oanvända surf. Du kan som max spara 100 GB surf, och den sparas som mest i 12 månader.

Vilka erbjudanden har Vimla på mobilabonnemang?

Vimla har flera riktigt bra erbjudanden på mobilabonnemang. Spana in vår sida om Vimla för att se alla deras aktuella erbjudanden.

Har Vimla rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Vimla har riktigt bra rabatter för dig som är 55+. Vill du se hur Vimla står sig mot andra operatörer kan du kolla på vår sida om seniorabonnemang.

Har Vimla rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Vimla har rabatter för dig som är student. Du hittar Vimlas, och alla andra operatörers, studenterbjudanden på vår sida om studentabonnemang.

Kan man använda Vimla utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du ringa och skicka sms som vanligt. Du kan även surfa upp till 10 GB utan extra kostnad. Utanför EU gäller landsspecifika priser som du hittar på Vimlas hemsida.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se