Fibio är operatören för dig som värderar flexibla mobilabonnemang och stort kundfokus

För att vara en relativt ny operatör är Fibios utbud av mobilabonnemang både stort och varierat, vilket gör det lätt för olika typer av användare att hitta ett alternativ som passar både behov och önskemål. Abonnemangen passar allt ifrån vardagssurfaren som mest läser tidningen och svarar på mejl, till film- och spelfantasten som streamar flera timmar varje dag. Om surfbehovet ökar eller minskar över tid kan du när som helst byta abonnemangsform, och du kan även pausa ditt abonnemang.

Fibio får pluspoäng för sina mobilabonnemang som riktar sig särskilt till barn, studenter och seniorer, men även för sin stora satsning på kundtjänstens tillgänglighet och personliga bemötande. En satsning som enligt kundernas betyg på Trustpilot verkar ge goda resultat.

Ytterligare en fördel med Fibios mobilabonnemang är att du surfar i Telenors mobilnät som har god täckning i hela landet, och även i stora delar av Europa. Ja precis, Fibios mobilabonnemang fungerar även utanför Sverige. Inom EU/EES ringer du och skickar sms och mms helt fritt, och du kan även använda en stor del av surfpotten.

När man tänker på vad som ingår när man tecknar ett mobilabonnemang hos Fibio, till exempel utbud, kundtjänst och flexibilitet, är det inga större problem att hålla med när operatören beskriver sina mobilabonnemang som ”prisvärda” och ”för alla”. Med det sagt så ligger priserna helt krasst ändå på en högre nivå än vad många är villiga att betala för ett mobilabonnemang, trots schyssta villkor och stora valmöjligheter. Men om du är beredd att lägga några kronor extra i månaden för att få tillgång till flexibla abonnemang, stabilt nät och engagerad support, kan Fibio vara ett bra alternativ.

Fördelar

 • Varierat utbud av olika surfnivåer
 • Mobilabonnemang för olika målgrupper
 • Stort kundfokus
 • Använder Telenors rikstäckande mobilnät

Nackdelar

 • Relativt höga priser
 • Något rörig hemsida

Fibio har mobilabonnemang som passar de flesta

Fibio erbjuder mobilabonnemang med flera olika surfnivåer. Fria samtal, sms och mms inom hela EU/EES ingår i alla abonnemang. I förhållande till Fibios storlek och relativt sena intåg på mobilmarknaden, är utbudet förvånansvärt stort och varierat. Oavsett om du identifierar dig som vardagssurfare eller streamingfantast har du därför goda förutsättningar att hitta ett passande alternativ.

Hos Fibio kan du välja mellan surfnivåerna

 • 5 GB
 • 20 GB
 • 40 GB
 • 100 GB
 • Obegränsad surf

Du kan även surfa nästan precis som vanligt inom hela EU. I mobilabonnemangen med 5, 20 eller 40 GB surf kan hela surfpotten användas, medan du som har ett abonnemang med 100 GB eller obegränsad surf kan använda max 50 GB.

Det som skiljer Fibio från andra något mindre mobiloperatörer är priserna. Fibio ligger på samma nivå som de större och dyraste operatörerna på marknaden. I vissa fall till och med ännu högre. Ett exempel är abonnemanget med obegränsad surf som kostar upp till 170 kronor mer än Tres motsvarighet.

Tips! Fibio erbjuder prisgaranti, så om du hittar ett likvärdigt mobilabonnemang till lägre pris hos en annan operatör matchar Fibio det.

Men även om priset så klart är en viktig faktor för många, kan det i vissa fall vara bättre att titta på hur prisvärd en operatör är. Visst, det finns många aktörer på marknaden med betydligt lägre månadskostnader än Fibio, men då kanske också kundtjänsten, utbudet och nätet är av annan kvalitet.

Du kan ändra eller pausa ditt mobilabonnemang när som helst

Det är kanske inte alltid så lätt att på förhand veta vilken surfnivå som passar bäst. En fördel med Fibios mobilabonnemang är att du när som helst kan ändra abonnemangsform om du upptäcker att du har för lite surf, eller om du har mer än vad du gör av med. Fibio är även en av relativt få operatörer som erbjuder möjligheten att pausa mobilabonnemanget när som helst, men med begränsningen en gång per år i högst sex månader.

Fibio säljer både nya och rekonditionerade Iphones och Android-mobiler

Vadå rekonditionerade undrar du? Jo, det är använda telefoner som har fått nya delar, till exempel skärmar och batterier, för att komma så nära originalskicket som möjligt. Det är ett dyrare alternativ till en begagnad mobil, men billigare och betydligt mer miljövänligt än att köpa en helt ny. Rekonditionerade mobiler genomgår alltid en noggrann kvalitetskontroll innan de säljs vidare, där flera olika tester utförs för att säkerställa att telefonen fungerar lika bra som i nyskick.

Men Fibio erbjuder inte bara rekonditionerade mobiler, utan även både nya mobiler och surfplattor. I Fibios webbshop hittar du mobiltelefoner och surfplattor från tillverkare som Apple, Huawei, Samsung, Xiaomi och Motorola.

Fibio erbjuder förmånliga mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer

En klar fördel med Fibio är att de erbjuder mobilabonnemang till rabatterade priser för både barn, studenter och seniorer. När det gäller barnabonnemangen verkar utbudet och priserna vara samma som för de ordinarie, men med fördelen att man får 50 procent rabatt de första sex månaderna.

Är du aktiv student och kan uppvisa Studentkortet? Grattis! Då kan du nämligen teckna ett av Fibios studentabonnemang, oavsett hur gammal du är. Värt att nämna är dock att Fibio inte erbjuder någon direkt prissänkning. Du får i stället dubbel surf, det vill säga mer surf för pengarna. Du kan välja mellan surfnivåerna 10, 40, 80 och 200 GB.

Tänk på! Om du är student och under 18 år måste en målsman teckna mobilabonnemanget åt dig.

Seniorabonnemangen är upplagda på precis samma sätt som studentabonnemangen. För att kunna teckna ett seniorabonnemang hos Fibio är det enda kravet att du är 65 år eller äldre. Du anger alltid ditt personnummer när du beställer ett abonnemang, och hamnar du i rätt ålderskategori får du automatiskt ta del av förmånerna. Är du intresserad av att köpa en ny mobil i samband med ditt mobilabonnemang? Fibio erbjuder även mobiltelefoner anpassade för äldre, till exempel av märket Doro.

Tips! Har du svårt att bestämma dig för vilket mobilabonnemang som passar dig bäst? Det löser Fibio. Som senior kan du nämligen testa dina surfvanor i ett mobilabonnemang med obegränsad surf för pensionärer i två månader. Utifrån det kan Fibio sedan rekommendera vilken surfnivå som bäst matchar dina behov. Skräddarsytt!

Använd ditt mobilabonnemang inom EU/EES

Du kan använda Fibios mobilabonnemang nästan som vanligt även utanför Sveriges gränser. Du har som alltid fria samtal, sms och mms, och beroende på vilket mobilabonnemang du har kan du även använda hela surfpotten. Undantaget är mobilabonnemangen med 100 GB eller obegränsad surf, där du får använda högst 50 GB surf inom EU.

Ska du resa till ett land utanför EU/EES är det andra priser som gäller. Prislistan hittar du på Fibios infosida om data och roaming.

Du kan kontakta Fibios kundtjänst på flera olika sätt

Fibio erbjuder flera olika kontaktvägar till sin support. Du når Fibio genom att ringa, mejla eller chatta, och om det passar dig bättre kan du även välja att bli uppringd. Om ditt samtal inte besvaras inom 10 minuter eller om du inte får svar via mejl inom ett dygn, utlovar Fibio en kompensation i form av 3 GB extra surf.

Fibio lägger stort fokus på sin kundtjänst, och värderar ett personligt och proffsigt bemötande högt. Och satsningen verkar ge resultat. På Trustpilot ger kunderna övervägande höga betyg och gott omdöme, där man speciellt lyfter supportens engagemang och expertis. Visst finns det även de som hävdar motsatsen, men i dagsläget är det betydligt mer ros än ris.

Om du har ett enklare ärende kan du få viss vägledning om du besöker Fibios supportsida med frågor och svar. Där kan du bland annat läsa om frågor gällande mobiltelefoni, hur du beställer ett abonnemang och vilka faktureringsalternativ du har att välja mellan. Vill du hålla koll på ditt mobilabonnemang får du även en bra översikt på Mina sidor. Där ser du även hur mycket surf som finns kvar.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Fibio

Kan man spara surf hos Fibio?

I dagsläget finns det inga uppgifter på Fibios hemsida som tyder på att du kan spara oanvänd surf till nästkommande månad.

Vilka erbjudanden har Fibio på mobilabonnemang?

På vår sida om Fibio kan du jämföra alla deras erbjudanden.

Har Fibio rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Ja, Fibio har rabatt på mobilabonnemang för seniorer. Du kan jämföra deras erbjudanden på vår sida för seniorabonnemang

Har Fibio rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Fibio har rabatt på mobilabonnemang för studenter. På vår sida för studentabonnemang kan du ju jämföra deras erbjudanden med andra operatörer. 

Kan man använda Fibios mobilabonnemang utomlands?

Ja, du kan använda Fibios mobilabonnemang inom EU/EES.  Du ringer och skickar sms och mms helt gratis, och du kan även använda surfpotten som ingår i ditt abonnemang. Om du däremot har ett mobilabonnemang med 100 GB eller obegränsad surf ingår högst 50 GB surf inom EU.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@mobilabonnemang.se