Omdöme om Halebops mobilabonemang

Halebops mobilabonnemang kommer med flera olika surfnivåer, där de flesta borde hitta ett passande alternativ. Du kan teckna abonnemangen utan bindningstid, vilket gör dem flexibla och enkla att anpassa efter behov och önskemål.

Ytterligare en stor fördel med Halebop är att de använder Telias mobilnät, som enligt flera oberoende tester är Sveriges bästa i dagsläget. Täckningen god över i princip hela Sverige och du ska kunna surfa snabbt både i 4G och 5G (om du har ett abonnemang och en mobil som stödjer det).

Halebops kundtjänst kanske inte den mest omfattande, men den support som finns verkar vara fullt tillräcklig. Halebop har flera år i rad nämligen haft telekommarknadens nöjdaste privatkunder, där kundtjänsten såklart är en avgörande faktor.

Fördelar

  • Sveriges bästa täckning
  • Bra utbud av surfalternativ
  • Fria sms och mms till hela jorden

Nackdelar

  • 5G ingår inte i alla abonnemang

För aktuella erbjudanden

Halebops erbjudanden för specifika målgrupper

Halebop erbjuder studentrabatt på de tre största mobilabonnemangen. Priserna är helt klart låga, men inte de lägsta på marknaden. Det finns också relativt få surfnivåer att välja bland för studenter. Hos Halebop finns även möjlighet att teckna familjeabonnemang, förutsatt att du som huvudinnehavare har eller skaffar ett abonnemang med 20 GB surf eller mer.

Halebop student

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
30 GBFriaFria0 mån269 kr
100 GBFriaFria12 mån329 kr
Läs mer och beställ på Halebop.se

Halebop familjeabonnemang

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
30 GBFriaFria0 mån339 kr
100 GBFriaFria0 mån399 kr
149 kr/mån per extra användareLäs mer och beställ på Halebop.se

Halebops täckning för mobilabonnemang

Halebop använder Telias mobilnät som har bra täckning över i stort sett hela landet, men det är framförallt i norra Sverige som skillnaden mellan Telias täckning och andra operatörers mobilnät är som störst.

Även om täckningen är marknadsledande kan det finnas regionala, och i vissa fall även lokala, variationer Därför bör du alltid kolla in Halebops täckningskarta för att se hur täckningen är där just du bor.

Har Halebops mobilabonnemang stöd för 5G?

Ja, Halebops mobilabonnemang har stöd för 5G. För att få tillgång till 5G-nätet måste du dock också ha en mobil som stödjer tekniken.

Mobilnät
Telia
2G
3G
4G
5G

Använda Halebops mobilabonnemang utomlands

På resor inom EU/EES kan du använda Halebops mobilabonnemang till samma kostnad som hemma.  Surfen är dock begränsad till 50 GB i månaden. Skulle surfen ta slut kan du alltid köpa till extra och det kostar precis lika mycket som i Sverige.

Om du använder mobilen utomlands i länder utanför EU eller EES gäller andra prislistor. På Halebops hemsida kan du se prislistorna för vad det kostar att använda mobilen i landet du har tänkt åka till.

Köp extra surf hos Halebop

Du kan köpa extra surf till Halebop-abonnemang på två olika sätt: antingen via sms eller via Mitt Halebop på hemsidan eller i appen. Vi berättar hur du gör här nedanför.

Köp extra surf via sms

  1. Välj hur mycket surf du ska tanka på: 1, 3 eller 10 GB.
  2. Skicka sms med texten 1 GB, 3 GB eller 10 GB till nummer 4433.
  3. Surfen fylls på och kostnaden kommer på din nästkommande faktura.

Köp extra surf via Mitt Halebop

  1. Logga in på Mitt Halebop via hemsidan eller appen.
  2. Klicka på Fyll på mer surf och välj vilken surfmängd du ska köpa.
  3. Abonnemanget uppdateras med den extra surfen direkt och kostnaden kommer på nästa faktura.

Kontakta Halebops kundtjänst om mobilabonnemang

Precis som många mindre operatörer är Halebops kundtjänst begränsad till mejl och chatt. Men med det sagt så är den support som operatören erbjuder av god kvalitet och öppettiderna är minst sagt generösa.

Chatt
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt
Chatta
E-post
Vardagar
Dygnet runt
Lördagar
Dygnet runt
Söndagar
Dygnet runt
Maila

Vanliga frågor om Halebops mobilabonnemang

Kan man spara surf på Halebops mobilabonnemang?

Ja, hos Halebop kan du sparar den surf du inte använder till nästkommande månad. Du kan som mest spara lika mycket surf som ingår i abonnemanget.

Hur snabbt kan man surfa med Halebops mobilabonnemang?

Halebop erbjuder surfhastigheter på mellan 10 och 60 Mbit/s, men det är svårt att säga exakt hur snabbt just du kan surfa. Hastigheterna i 5G är högre.

Hur kollar jag surfen hos Halebop?

Genom att logga in på Mitt Halebop kan du bland annat kolla hur mycket surf du har kvar i potten.

Har man ångerrätt på Halebops mobilabonnemang?

Ja, när du som privatperson köper en vara eller tjänst via Halebops hemsida, via telefon eller utanför affärslokal har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du fått varan och en bekräftelse. 

Hur avslutar jag Halebops mobilabonnemang?

Som Halebop-kund har du rätt att avsluta ditt abonnemang, med observation för en månads uppsägningstid. Om Halebop har gjort ändringar i tjänsten som är till nackdel för dig som kund har du rätt att säga upp avtalet med verkan från det att ändringen träder i kraft, om du meddelar detta inom en vecka från det att du fått information om ändringen.

Vad har Halebop för uppsägningstid på sina mobilabonnemang?

Halebop har en månads uppsägningstid på sina mobilabonnemang.

Kan man pausa sitt mobilabonnemang hos Halebop?

Det finns ingen information på Halebops hemsida om huruvida det går att pausa sitt mobilabonnemang eller ej. Vi rekommenderar att du kontaktar supporten och hör vad som gäller.

Erbjuder Halebop VoLTE-samtal?

Ja Halebop erbjuder VoLTE-samtal.