Halebop är för dig som vill surfa billigare i Sveriges bästa mobilnät

Halebop har ett relativt stort och varierat utbud av mobilabonnemang med olika surfnivåer, där de flesta borde hitta ett alternativ som passar internetbehoven. Tack vare att operatören går under Telias mobilnät är täckningen god över i princip hela Sverige.

Halebops kundtjänst kanske inte den mest omfattande, men den support som erbjuds verkar vara av god kvalitet. Halebop har under flera år nämligen haft telekombranschens mest nöjda privatkunder, där framför allt supporten har fått goda betyg.

Fördelar

 • Sveriges bästa täckning
 • Spara oanvänd surf
 • Säljer även begagnade mobiler + abonnemang

Nackdelar

 • Få höga surfnivåer

Halebop har mobilabonnemang utan bindningstid

Halebops abonnemang kommer utan bindningstid men med en månads uppsägningstid. Därför är det lätt att uppgradera och nedgradera mobilabonnemanget. Om du tecknar ett mobilabonnemang hos Halebop och inser att det inte passar dig har du alltid 14 dagars ångerrätt.

Det är även relativt enkelt att byta operatör, men då har du alltid en månads uppsägningstid och är betalningsskyldig. Vill du byta mobilabonnemang räcker det med att du kontaktar din nya operatör så får du hjälp att säga upp ditt gamla abonnemang.

Du kan spara lika mycket surf som ingår i ditt mobilabonnemang

Alla mobilabonnemang har fria samtal och sms, så det enda som skiljer abonnemangen åt är surfmängden. Utbudet av olika surfmängder hos Halebop är relativt stort och du kan i dagsläget välja mellan 2, 6, 20, 50 och 100 GB surf.

För dig som förbrukar olika mycket surf varje månad är det bra att Halebop låter dig spara oanvänd surf. Det går docj inte att spara hur mycket som helst. Du kan som mest spara lika mycket surf som ingår i ditt mobilabonnemang varje månad.

Halebop använder Telias mobilnät som är bäst i Sverige

En klar fördel med Halebop är att de använder Telias mobilnät som flera gånger har utsetts till marknadens vassaste. Täckningen är bra över i stort sett hela landet, men det är framförallt i norra Sverige som skillnaden mellan Telias täckning och andra operatörers mobilnät är som störst.

Även om täckningen är marknadsledande kan det finnas regionala, och i vissa fall även lokala, variationer Därför är det alltid bra om du tittar på Halebops täckningskarta för att se hur bra täckning det är där du bor.

Har Halebops mobilabonnemang stöd för 5G?

Ja, Halebops tre största abonnemang, det vill säga abonnemangen med 20, 50 och 100 GB har nu stöd för 5G.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Säljer både Iphones och Android-mobiler

Halebop säljer mobiler med tillhörande abonnemang från Samsung, Apple och alla de andra stora mobiltillverkarna. Halebop har dessutom lägre priser än fler av konkurrenterna vilket är mycket positivt. Köper du mobiltelefon med abonnemang har en del operatörer automatiskt en bindningstid, men hos Halebop kan du välja om du vill ha bindningstid eller inte.

Köp begagnade mobiler med abonnemang

Operatören säljer dessutom begagnade mobiler med mobilabonnemang. Mobilerna får olika märkningar beroende på mobilens skick. Nyskick innebär att mobilen kommer i originalförpackning med alla tillbehör och att den inte har några synliga tecken på användning. Köper du en mobil i bra eller okej skick levereras mobilen utan någon förpackning. Dessutom kan mobilen ha både repor och märken.

Halebop har förmånliga erbjudanden för studenter

Halebops studentabonnemang erbjuder extra förmånliga priser på sina redan billiga mobilabonnemang till studenter. Priserna är helt klart låga men långt ifrån lägst. Tyvärr så finns det relativt få surfnivåer att välja mellan.

Överlag har Halebop inte så många olika erbjudanden att välja mellan. Andra operatörer kan ha rabatter för barn, seniorer och till och med familjer, men Halebop har valt att bara satsa på studenter.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd ditt mobilabonnemang utan extra kostnad inom EU och EES

På resor inom EU/EES kan du använda Halebops mobilabonnemang till samma kostnad som hemma.  Surfen är dock begränsad till 50 GB i månaden utan någon extra kostnad. Men eftersom nästan alla abonnemang har mindre surf än så kan du oftast ta med dig hela din surf. Skulle surfen ta slut kan du alltid köpa till extra och det kostar precis lika mycket som i Sverige.

Om du använder mobilen utomlands i länder utanför EU eller EES gäller andra prislistor. På Halebops hemsida kan du se prislistorna för vad det kostar att använda mobilen i landet du har tänkt åka till.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Halebops kundtjänst är liten men bra

Precis som många mindre operatörer har Halebop en mindre omfattande kundtjänst, och du kan till exempel inte få support via telefon utan ”bara” via mejl och chatt. Men med det sagt så är den support som operatören erbjuder av god kvalitet och öppettiderna är minst sagt generösa. Det är ju inte för intet som Halebop år efter år har telekombranschens nöjdaste privatkunder.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Halebops mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Halebop?

Ja, Halebop erbjuder sina kunder att spara den surf de inte använder till nästkommande månad. Du kan högst spara lika mycket surf som ingår i abonnemanget.

Hur hög surfhastighet erbjuder Halebop?

Halebop erbjuder surfhastigheter på mellan 10 och 60 Mbit/s, men det är svårt att säga exakt hur snabbt just du kan surfa.

Vilka erbjudanden har Halebop på mobilabonnemang?

Halebop har i regel flera erbjudanden för dig som ny kund.

Har Halebop rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, tyvärr erbjuder Halebop inte några seniorrabatter. 

Har Halebop rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Halebop erbjuder mobilabonnemang till lägre priser för studenter.

Kan man använda Halebop utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du använda ditt abonnemang i stort sett som du gör hemma i Sverige. I andra länder tillkommer det vanligtvis avgifter för samtal, sms och surf.

Hur kollar jag surfen hos Halebop?

Genom att logga in på Mitt Halebop kan du få en bra översikt över ditt mobilabonnemang, och bland annat kolla hur mycket surf du har kvar i potten.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Halebop?

Ja, när du som privatperson köper en vara eller tjänst via Halebops hemsida, via telefon eller utanför affärslokal har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du fått varan och en bekräftelse. Köper du bara en tjänst upphör ångerrätten 14 dagar efter att du fått en bekräftelse. Har du börjat använda tjänsten under ångerfristen kan du bli återbetalningsskyldig för det du använt och förbrukat.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Halebop?

Som Halebop-kund har du rätt att avsluta ditt abonnemang, med observation för en månads uppsägningstid. Om Halebop har gjort ändringar i tjänsten som är till nackdel för dig som kund har du rätt att säga upp avtalet med verkan från det att ändringen träder i kraft, om uppsägningen meddelas inom en vecka från det att du fått information om ändringen.