Halebop är för dig som vill surfa billigare i Sveriges bästa mobilnät

Halebop är Telias lågprisvarumärke och erbjuder således mycket bra täckning över hela Sverige. Priserna är låga, men det finns flera operatörer som erbjuder både lägre priser och mobilabonnemang med mer surf. Halebop har ett relativt litet utbud, och det kan därmed bli svårt för dig att hitta ett mobilabonnemang som matchar ditt mobilanvändande. Särskilt om du är ute efter riktigt mycket surf.

Den stora svagheten är Halebops kundtjänst, som har väldigt få kontaktvägar. Är du en person som värdesätter en kundtjänst med telefonsupport bör du alltså kanske se dig om efter en annan operatör. Den omfattande frågor och svar-sidan indikerar i stället att operatören är till för dig som klarar av att lösa problem på egen hand. Den support som finns är dock öppen dygnet runt.

Hos Halebop kan du spara oanvänd surf, så mobilabonnemangen passar även bra för dig som surfar olika mycket från månad till månad.

Fördelar

 • Sveriges bästa täckning
 • Spara oanvänd surf
 • Säljer även begagnade mobiler + abonnemang

Nackdelar

 • Få surfnivåer att välja mellan

Halebop har mobilabonnemang utan bindningstid

Halebops abonnemang kommer utan bindningstid men med en månads uppsägningstid. Därför är det lätt att uppgradera och nedgradera mobilabonnemanget närhelst du känner för det. Om du tecknar ett mobilabonnemang hos Halebop och inser att det inte passade dig har du alltid 14 dagars ångerrätt.

Det är även relativt enkelt att byta operatör om du är missnöjd med Halebop, men då har du alltid en månads uppsägningstid och är betalningsskyldig. Vill du byta mobilabonnemang räcker det med att du kontaktar din nya operatör så får du hjälp att säga upp ditt gamla abonnemang.

När du tecknar ett mobilabonnemang med mobil får du välja om du vill ha bindningstid eller inte. Med bindningstid kan du få ned månadskostnaden.

Du kan spara lika mycket surf som ingår i ditt mobilabonnemang

Alla mobilabonnemang har fria samtal och sms, så det enda som skiljer abonnemangen åt är surfmängden. Utbudet av olika surfmängder hos Halebop är ganska begränsat och det finns inga riktigt höga surfmängder. Halebop har inte heller något mobilabonnemang med fri surf. Men har du inte så stora surfbehov ska du nog hitta ett passande alternativ.

För den som förbrukar olika mycket surf varje månad är det bra att Halebop låter dig spara oanvänd surf. Det går dock inte spara obegränsat med surf. Du kan som mest spara lika mycket surf som ingår i ditt mobilabonnemang varje månad.

Halebop använder Telias mobilnät som är bäst i Sverige

En klar fördel med Halebop är att de använder Telias mobilnät som flera gånger har utsetts till marknadens vassaste. Du kan surfa i höga hastigheter i både 3G- och 4G-näten. Täckningen är bra över i stort sett hela landet, men det är framförallt i norra Sverige som skillnaden mellan Telias täckning och andra operatörers mobilnät är som störst.

Även om täckningen är marknadsledande kan det finnas regionala, och i vissa fall även lokala, variationer Därför är det alltid bra om du tittar på Halebops täckningskarta för att se hur bra täckning det är där du bor.

Har Halebops mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, Halebop har fortfarande inga mobilabonnemang där 5G ingår, och det finns inte heller någon information på hemsidan som tyder på att en lansering är nära. Men med tanke på att moderbolaget Telias 5G-nät byggs ut i relativ rask takt borde det ändå inte dröja alltför länge innan Halebop börjar erbjuda 5G, åtminstone till de största abonnemangen.

 • Mobilnät Telia
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 10-60 Mbit/s

Erbjuder nya och begagnade Iphones och Android-mobiler

Halebop säljer mobiler med tillhörande abonnemang från Samsung, Apple och alla de andra stora mobiltillverkarna. De har ett stort utbud med både nya och gamla modeller. Halebop har dessutom lägre priser än fler av konkurrenterna vilket är mycket positivt. Köper du mobiltelefon med abonnemang har en del operatörer automatiskt en bindningstid, men hos Halebop kan du välja om du vill ha bindningstid eller inte.

Operatören säljer dessutom begagnade mobiler med mobilabonnemang. Mobilerna får olika märkningar beroende på mobilens skick. Nyskick innebär att mobilen kommer i originalförpackning med alla tillbehör och att den inte har några synliga tecken på användning. Köper du en mobil i bra eller okej skick levereras mobilen utan någon förpackning. Dessutom kan mobilen ha både repor och märken.

Halebop har förmånliga erbjudanden för studenter

Halebops studentabonnemang erbjuder extra förmånliga priser på sina redan billiga mobilabonnemang till studenter. Priserna är helt klart låga men långt ifrån lägst. Tyvärr så finns det relativt få surfnivåer att välja mellan.

Överlag har Halebop inte så många olika erbjudanden att välja mellan. Andra operatörer kan ha rabatter för barn, seniorer och till och med familjer, men Halebop har valt att bara satsa på studenter. På den punkten finns det med andra ord en del att jobba på.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd ditt mobilabonnemang utan extra kostnad inom EU och EES

Med alla Halebops mobilabonnemang kan du åka utomlands och använda mobilen utan att behöva oroa dig för höga mobilkostnader när du kommer hem till Sverige. Inom EU och EES använder du mobilabonnemanget till samma kostnad som hemma.  Surfen är dock begränsad till 50 GB i månaden utan någon extra kostnad. Men eftersom nästan alla abonnemang har mindre surf än så kan du oftast ta med dig hela din surf. Skulle surfen ta slut kan du alltid köpa till extra och det kostar precis lika mycket som i Sverige.

Om du använder mobilen utomlands i länder utanför EU eller EES gäller andra prislistor. På Halebops hemsida kan du se prislistorna för vad det kostar att använda mobilen i landet du har tänkt åka till.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Halebops kundtjänst har få kontaktmöjligheter

Halebops kundtjänst har en del att jobba på om man jämför med konkurrenterna. De flesta konkurrenter erbjuder telefontjänst, men det gör inte Halebop. Man kan bara kontakta dem via chatt och mejl. Dock går det att skriva till Halebop dygnet runt.

Något Halebop däremot har lyckats bra med är den omfattande frågor och svar-sidan som besvarar de flesta frågorna som kunderna kan tänkas ha. Frågor och svar-sidan är även tydligt strukturerad, vilket gör det lätt att hitta det man letar efter.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Halebops mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Halebop?

Ja, Halebop erbjuder sina kunder att spara den surf de inte använder till nästkommande månad. Du kan högst spara lika mycket surf som ingår i abonnemanget.

Vilka erbjudanden har Halebop på mobilabonnemang?

Halebop har i regel flera erbjudanden för dig som ny kund.

Har Halebop rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, tyvärr erbjuder Halebop inte några seniorrabatter. 

Har Halebop rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Ja, Halebop erbjuder mobilabonnemang till lägre priser för studenter.

Kan man använda Halebop utomlands utan kostnad?

Inom EU kan du använda ditt abonnemang i stort sett som du gör hemma i Sverige. I andra länder tillkommer det vanligtvis avgifter för samtal, sms och surf.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekomskribent filip.svensson@mobilabonnemang.se