Samsung Galaxy S20-serienSamsung har lanserat en mjukvara som gör att Telenorkunder med Samsungmobiler i S20-serien kan koppla upp sig mot 5G. Foto: Press/Samsung

Lanseringar

Tidigare har Telenor-kunder med Samsung-mobiler av modellerna S20 5G, S20+ 5G eller S20 Ultra 5G inte riktigt kunnat koppla upp sig mot Telenors 5G-nät. Men nu har Samsung lanserat en uppdaterad mjukvara som gör att Telenorkunderna kan koppla upp sig mot Telenors 5G-nät där det finns täckning.

Telenorabonnenter med Samsung-modellerna S20 5G, S20+ 5G och S20 Ultra 5G kan nu ta del av Samsungs uppdaterade mjukvara som gör att de kan surfa på Telenors 5G-nät. De som har Samsungmodellerna utan den uppdaterade mjukvaran har inte kunnat nyttja Telenors 5G-nät där det finns täckning. 

Samsung fortsätter vara en av de ledande aktörerna

Samsungs nya uppdatering gör att de stärker sin ställning på mobilmarknaden och fortsätter att vara en av de ledande aktörerna i Sverige inom 5G.

Utrullningen av 5G-nätet i Sverige ligger fortfarande i startgroparna, men det finns flera operatörer som redan i dag erbjuder sina kunder möjligheten att kunna koppla upp sig mot deras 5G.

Telenor lanserade nyligen 5G till sina kunder

Telenor har inte varit lika snabba som de andra operatörerna att erbjuda 5G till sina abonnenter. Flera av operatörerna lanserade 5G till sina abonnenter redan i maj. I slutet av sommaren sade Telenor att de ville vänta med att lansera 5G tills kunderna kände sig redo. Enligt Andres Suazo på Telenor borde det finnas bra täckning där man väljer att lansera 5G.

För bara någon vecka sedan aktiverade Telenor sitt 5G-nät i Stockholm, vilket gör att flera av abonnenterna kan ta del av hastigheter upp till 1 Gbit.

Snabbare uppkoppling och kortare svarstider

5G-nätet innebär att uppkopplingen går mycket snabbare och svarstiderna är kortare. Det gör att användarna kan ladda upp filer, streama högupplöst video eller spela onlinespel nu utan att det laggar på samma sätt som tidigare.

Enligt Samsung Nordens Head of IM, Oscar Otteborn, fortsätter Samsung sin 5G-satsning så att deras användare kan nyttja 5G-nätet. Kombinationen av Samsungs mobiler som har stöd för 5G och 5G-nätet kommer att ge användarna helt nya möjligheter och nya användarupplevelser. 

För Telenors kunder sker uppdateringen helt automatiskt. I Samsungs S20-serie är flera av 5G-telefonerna redan anpassade för de svenska 5G-näten som drivs av Tele2, Telia och Tre. För att kunna surfa i 5G-nätet i telefonen krävs dock att man även har ett abonnemang som är 5G-redo.