Omdöme om Tres mobilabonnemang

Hos Tre hittar du mobilabonnemang med tre olika surfnivåer, från 5 GB till obegränsad surf. Du får mycket surf för pengarna och dessutom ingår även fria samtal, sms och mms. Abonnemangen kan tecknas utan bindning, vilket gör dem flexibla och enkla att uppgradera om dina surfbehov ändras över tid.

Det finns tyvärr inga särskilda erbjudanden för studenter och seniorer, men däremot har Tre ett riktigt prisvärt mobilabonnemang för företag. Du kan även samla familjen i Tres familjeabonnemang.

Tres mobilnät är som bäst i södra och mellersta Sverige, medan du som bor i norr och ute på landsbygden bör ta en noggrann titt på täckningskartan innan du beställer ett abonnemang hos Tre.

Fördelar

  • Mycket surf för pengarna
  • 5G ingår
  • Surfa som hemma i 80 länder med 3Världen

Nackdelar

  • Inga erbjudanden för barn, studenter eller pensionärer
  • Bristfällig täckning i vissa delar av landet

Tres erbjudanden för specifika målgrupper

Tre erbjuder kanske marknadens mest prisvärda familjeabonnemang och mobilabonnemang för företag. Är du företagskund och har abonnemanget 3Företag Obegränsad kan du lägga till upp till fem kollegor med den nya tilläggstjänsten 3Kollega. Dina kollegor får obegränsad surf till lågt pris, och dessutom ingår roamingerbjudandet 3Världen.

Tre företag

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
FriFriaFria0 mån249 kr
Läs mer och beställ på Tre.se

Tres täckning för mobilabonnemang

Tres täckning har förvisso blivit bättre under de senaste åren, och i södra och mellersta Sverige nära storstadsregionerna är nätet både snabbt och stabilt. Men i de norra delarna av landet ligger de fortfarande en bit efter sina konkurrenter. Ta därför en noga titt på Tres täckningskarta innan du beställer ett mobilabonnemang.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Har Tres mobilabonnemang stöd för 5G?

Just nu har Tres samtliga mobilabonnemang stöd för 5G. Så har du även en mobiltelefon som stödjer nätverket kan du koppla upp dig mot Tres 5G-nät och upptäcka fördelarna med den nya tekniken. Till exempel högre datahastigheter och kortare svarstider.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Använda Tres mobilabonnemang utomlands

När du är på tillfällig resa utomlands till ett annat EU- eller EES-land kan du använda ditt Tre-abonnemang till samma kostnad som hemma. Detta gäller bara när du reser i ett EU/EES-land och ringer eller sms:ar till ett annat EU/EES-land. Om du är hemma i Sverige och ringer utomlands gäller andra prisplaner.

Du kan lägga till tjänsten 3Världen utan extra kostnad. Då surfar du precis som hemma och inom EU/EES i ytterligare 50 länder. Har du ett abonnemang med obegränsad surf får du dock ta med dig högst 60 GB på din resa. Tjänsten finns till alla Tres abonnemang utom det med lägst surfmängd.

Reser du till ett land utanför Europa gäller andra prisplaner beroende på vilket land du reser till.

Kontakta Tres kundtjänst om mobilabonnemang

Tre har en omfattande kundtjänst som du kommer i kontakt med via telefon, mejl och chatt. Det finns även ett forum där du, andra Tre-kunder och representanter från supporten kan diskutera eventuella oklarheter tillsammans.

Chatt
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Telefon
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
E-post
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Tres mobilabonnemang

Kan man spara surf på Tres mobilabonnemang?

Nej, hos Tres gäller surfen bara för nuvarande månad. Du kan alltså inte spara surfen till kommande månader.

Hur snabbt kan man surfa med Tres moiblabonnemang?

Överlag så är Tres surfhastigheter något lägre jämfört med de andra större operatörernas, men du bör kunna komma upp i mellan 7 och 54 Mbit/s. Hastigheterna i 5G är betydligt högre.

Hur kollar jag surfen hos Tre?

Det framgår inte helt tydligt av informationen på hemsidan hur du gör för att kolla surfen hos Tre, men eftersom du kan fylla på surf via Mitt3 är det förmodligen även där du ser hur mycket surf du har kvar.

Har man ångerrätt på Tre mobilabonnemang?

Köper du en tjänst av Tre på distans, det vill säga till exempel online, har du som privatkund eller kund med egen firma 14 dagars ångerrätt från det att du har mottagit din beställning. Har du tecknat mobilabonnemang i en 3Butik har du däremot ingen ångerrätt.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Tre?

Om du vill avsluta ditt Tre-abonnemang rekommenderar operatören att du kontaktar kundservice. 

Vad har Tre för uppsägningstid på sina mobilabonnemang?

Om du tecknade ditt Tre-abonnemang efter den 1 maj 2014 är det en månads uppsägningstid som gäller. Tecknade du abonnemanget innan 1 maj 2014 gäller tre månaders uppsägningstid.

Erbjuder Tre VoLTE-samtal?

Ja, Tre erbjuder VoLTE-samtal.