Tre passar dig som värdesätter flexibilitet

Tre erbjuder många olika abonnemangsformer vilket lockar till sig många olika mobilanvändare. Det är lätt att byta mellan olika mobilabonnemang, eller till och med till andra operatörer, vilket gör mobilabonnemangen mycket flexibla.

Den stora nackdelen med Tre är deras begränsade mobiltäckning. Den är nästintill obefintlig i norra Sverige vilket gör att operatören i stort sett bara är ett alternativ för personer i södra delarna av landet. Där Tre väl har täckning kan de däremot erbjuda bra hastigheter.

Priserna på Tres mobilabonnemang ligger något högre än hos konkurrenterna utan att för den delen vara bättre. Något Tre däremot lyckas med är att erbjuda förmånliga erbjudanden på de senaste mobiltelefonerna med tillhörande mobilabonnemang. Erbjudanden till barn, studenter och seniorer lyser däremot med sin frånvaro.

Den som behöver hjälp behöver inte oroa sig över att inte få den, Tres kundtjänst är nämligen mycket omfattande. Tre har många olika kontaktvägar där det går att både ringa och mejla företaget. Dessutom har de en rejält tilltagen frågor och svar-sida och ett forum där man kan diskutera operatörens tjänster och erbjudanden med andra Tre-kunder. Kundtjänsten håller öppet under både vardagar och helger.

Fördelar

 • Förmånliga erbjudanden på de senaste telefonerna
 • Många olika abonnemangsformer

Nackdelar

 • Få erbjudanden för barn, studenter och pensionärer
 • Dyrare mobilabonnemang än konkurrenterna

Tre erbjuder mobilabonnemang med och utan bindningstid

Tre erbjuder mobilabonnemang som passar alla mobilanvändare. Oavsett vilket abonnemang det gäller har du möjlighet att själv välja om du vill ha någon bindningstid eller inte. Fördelen med att välja en bindningstid är att du kan få ned din månadskostnad. Nackdelen är att det blir svårare för dig att byta mobilabonnemang. Det är lättare att byta ett mobilabonnemang utan bindningstid.

Du kan uppgradera ett mobilabonnemang till ett med en högre surfmängd oavsett om du har bindningstid eller inte. Du kan däremot bara nedgradera abonnemanget till en lägre surfmängd om du inte har någon bindningstid. 

Vill du av någon anledning byta operatör går det mycket smidigt så länge du saknar bindningstid. Kontakta den nya operatören för att få hjälp med bytet, men tänk på att Tres mobilabonnemang har en uppsägningstid på en månad. Vill du byta operatör fast du har bindningstid kvar måste du först begära en slutfaktura på resterande månadsbetalningar innan du kan genomföra ett byte.

Fri musikstreaming till alla mobilabonnemang så länge du har surf kvar

Tre erbjuder flera olika abonnemangsformer och till samtliga ingår det fri musikstreaming så länge du har surf kvar. Det enda som skiljer mobilabonnemangen åt är surfmängden, alla kommer nämligen med fria samtal och sms

Utbudet hos Tre är större än hos de flesta konkurrerande operatörerna. Däremot är det inte möjligt att spara någon oanvänd surf som hos Tres lågprisvarumärke Hallon. Det breda utbudet gör det dock lätt för dig att hitta en surfmängd som motsvarar ditt internetanvändande.

Tre har dålig täckning i norra Sverige

Tre använder sina egna nät och täckningen är bra framförallt i mellersta och södra Sverige, med undantag för delar av Småland. I norra Sverige är täckningen däremot mycket svag och på många platser är den helt obefintlig. I jämförelse med konkurrenterna är den mycket sämre, en del konkurrenter kan erbjuda täckning på över 90 procent av Sveriges landyta. Trots att man inte kan använda Tre i stora delar av landet når man ändå ut till 99 procent av befolkningen.

I de nordliga delarna av landet är det främst längs kusten man kan använda sig av Tre. Tyvärr är det dock bara möjligt att surfa i 3G. För den som vill surfa i 4G gäller det i stället att man vistas söder om Gävle.

Innan du tecknar ett abonnemang hos Tre bör du titta på deras täckningskarta för att se hur täckningen är just där du bor.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99
 • Normalhastighet 7-34

Bra erbjudanden på de senaste mobilerna med mobilabonnemang

Hos Tre kan du köpa de allra senaste modellerna från Apple, Samsung, Huawei och alla de andra stora mobiltillverkarna. Alla premiumtelefoner från de största tillverkarna finns att köpa med ett tillhörande mobilabonnemang.

När nya telefonmodeller lanseras brukar det ofta finnas ett väldigt stort intresse från svenskarna att köpa telefonen på en gång. Det brukar Tre dra nytta av genom att erbjuda extra förmånliga priser på telefonerna. På så sätt lockar de till sig kunder samtidigt som kunden själv får mobiltelefonen till ett bättre pris.

Förutom att du får den senaste telefonen med tillhörande mobilabonnemang till ett bättre pris brukar Tre även locka med ett gratis mobiltillbehör helt utan extra kostnad.

Tre saknar särskilda erbjudanden för barn, studenter och pensionärer

De flesta mobiloperatörerna i Sverige brukar ha rabatterade priser på sina mobilabonnemang för barnstudenter och pensionärer. Rabatterna är väldigt uppskattade, mycket på grund av att dessa grupper många gånger har en ansträngd ekonomi. Tre har dock inte tagit hänsyn till detta och i dagsläget erbjuder de inte några rabatter när en kund tecknar ett mobilabonnemang.

Tre har visserligen erbjudanden då och då men inte enbart på mobilabonnemangen. Seniorer kan exempelvis få rabatt på mobilabonnemangen, men då krävs det även att man köper en telefon till. Dessutom måste den senior som vill ta del av rabatten vara medlem i Smart Senior.

Tres mobilabonnemang för företag är dock väldigt prisvärt i jämförelse med de andra stora operatörerna.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd Tres mobilabonnemang utomlands utan extra kostnad 

När du är på tillfällig resa utomlands till ett annat EU- eller EES-land kan du använda ditt Tre-abonnemang till samma kostnad som hemma. Detta gäller bara när du själv reser i ett EU/EES-land och ringer eller sms:ar till ett annat EU/EES-land. Om du är hemma i Sverige och ringer utomlands gäller andra prisplaner.

Det är dock viktigt att tänka på att surfen du kan använda utomlands ofta påverkas av din nuvarande surfmängd. Det är inte säkert att du har en lika hög surfmängd när du är utomlands som när du är hemma. När du anländer till EU/EES-landet får du ett välkomst-sms där din surfmängd framgår. När du har förbrukat din surfmängd surfar du för den prisplan som gäller i det aktuella landet.

När du reser till ett land utanför Europa gäller andra prisplaner beroende på vilket land du reser till.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Blandade betyg för Tres kundtjänst

Tre har en mycket omfattande kundtjänst. Kontaktvägarna är många så att du kan välja det sätt som passar dig bäst. Det går bra att både ringa, mejla och chatta med Tre. Dessutom har man ett forum där du, andra Tre-kunder och representanter från operatören tillsammans kan föra diskussioner.

Kundtjänsten har mycket generösa öppettider både på vardagar och helger. Det gör det lättare för dig att kontakta Tre när det passar dig som bäst.

På omdömesplattformen Trustpilot kan man konstatera att en del kunder är supernöjda med servicen men långt ifrån alla. Många upplever nämligen servicen som bristande och att de inte får den hjälp de behöver.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Tre

Kan man spara surf hos Tre?

Nej, tyvärr gäller surfen bara för nuvarande månad. Du kan alltså inte spara surfen till kommande månader.

Vilka erbjudanden har Tre på mobilabonnemang?

Tre har flera aktuella erbjudanden på mobilabonnemang. Vill du se alla abonnemang från Tre kan du kolla på vår sida om Tre.

Har Tre rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, Tre har tyvärr inga åldersspecifika rabatter. Du hittar andra operatörer med seniorrabatter på vår sida om seniorabonnemang.

Har Tre rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Nej, Tyvär ger Tre inga rabatter till studenter. Operatörer som gör det hittar du i stället på vår sida om studentabonnemang.

Kan man använda Tre utomlands utan kostnad?

De flesta av Tres abonnemang går att använda som vanligt inom EU, med vissa begänsningar av surfmängd. I länder utanför EU tillkommer det extra avgifter som du hittar på Tres hemsida.

Filip Svensson
Filip Svensson Telekom-skribent filip.svensson@mobilabonnemang.se