Om Tres mobilabonnemang

Hos Tre hittar du mobilabonnemang med flera olika surfnivåer, från 5 GB till obegränsad surf. Du får mycket surf för pengarna och dessutom ingår även fria samtal, sms och mms. Abonnemangen kan tecknas utan bindning, vilket gör dem flexibla och enkla att uppgradera om du upptäcker att du behöver mer surf.

Det finns tyvärr inga särskilda erbjudanden för studenter och seniorer, men däremot har Tre ett riktigt prisvärt mobilabonnemang för företag.

Tres mobilnät är som bäst i södra och mellersta Sverige, medan du som bor i norr och ute på landsbygden bör ta en noggrann titt på täckningskartan innan du beställer ett abonnemang hos Tre.

Fördelar

  • Mycket surf för pengarna
  • Mobilabonnemang med 5G
  • Surfa som hemma i 80 länder med 3Världen

Nackdelar

  • Inga erbjudanden för barn, studenter eller pensionärer
  • Bristfällig täckning i vissa delar av landet

Omdömen om Tre

PlattformBetygOmdömenUppdaterat
RECO
1.2
402022-06-17
Trustpilot
1.3
1 0302022-06-17

Tres erbjudanden för specifika målgrupper

Tre erbjuder prisvärda familjeabonnemang och företagsabonnemang, men annars finns det inga erbjudanden för specifika målgrupper.

Tre företag

Tre logo
surf
Fri
bindning
0 mån
samtal
Fria
sms
Fria
249 kr/mån

Visa fler

Tres täckning

Tres täckning har förvisso blivit bättre under de senaste åren, och i södra och mellersta Sverige nära storstadsregionerna är nätet både snabbt och stabilt. Men i de norra delarna av landet ligger de fortfarande en bit efter sina konkurrenter. Ta därför en noga titt på täckningskartan innan du beställer mobilabonnemang från Tre.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Visa fler

Har Tres mobilabonnemang stöd för 5G?

Tres mobilabonnemang med 15 GB, 50 GB och obegränsad surf har stöd för 5G. Så har du även en mobiltelefon som stödjer nätverket kan du med ett av dessa abonnemang koppla upp dig mot Tres 5G-nät och upptäcka fördelarna med den nya tekniken. Till exempel högre datahastigheter och kortare svarstider.

Mobilnät
Tre
2G
3G
4G
5G

Visa fler

Använda Tres mobilabonnemang utomlands

När du är på tillfällig resa utomlands till ett annat EU- eller EES-land kan du använda ditt Tre-abonnemang till samma kostnad som hemma. Detta gäller bara när du reser i ett EU/EES-land och ringer eller sms:ar till ett annat EU/EES-land. Om du är hemma i Sverige och ringer utomlands gäller andra prisplaner.

Du kan lägga till tjänsten 3Världen utan extra kostnad. Då surfar du precis som hemma och inom EU/EES i ytterligare 50 länder. Har du ett abonnemang med obegränsad surf får du dock ta med dig högst 60 GB på din resa. Tjänsten finns till alla Tres abonnemang utom det med lägst surfmängd.

Reser du till ett land utanför Europa gäller andra prisplaner beroende på vilket land du reser till.

Tres kundtjänst

Tre har en omfattande kundtjänst som du kommer i kontakt med via telefon, mejl och chatt. Det finns även ett forum där du, andra Tre-kunder och representanter från supporten kan diskutera eventuella oklarheter tillsammans.

Chatt
Chatta
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
09.00-15.00
Söndagar
Stängt
Telefon
Ring
Vardagar
09.00-18.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt
Driftstörningar
Se driftstatus

Vanliga frågor om Tres mobilabonnemang

Vilket mobilnät använder Tre?

Tre använder sitt eget mobilnät.

Kan man spara surf hos Tre?

Nej, tyvärr gäller surfen bara för nuvarande månad. Du kan alltså inte spara surfen till kommande månader.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Tre?

Överlag så är Tres surfhastigheter något lägre jämfört med de andra större operatörernas, men du bör kunna komma upp i mellan 7 och 54 Mbit/s. Hastigheterna varierar rätt rejält beroende på var i landet du befinner dig.

Hur kollar jag surfen hos Tre?

Det framgår inte helt tydligt av informationen på hemsidan hur du gör för att kolla surfen hos Tre, men eftersom du kan fylla på surf via Mitt3 är det förmodligen även där du ser hur mycket surf du har kvar.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Tre?

Köper du en tjänst av Tre på distans, det vill säga till exempel online, har du som privatkund eller kund med egen firma 14 dagars ångerrätt från det att du har mottagit din beställning. Har du tecknat mobilabonnemang i en 3Butik har du däremot ingen ångerrätt.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Tre?

Om du vill avsluta ditt Tre-abonnemang rekommenderar operatören att du kontaktar kundservice. När du kommit i kontakt med abonnemangsavdelningen får du information om när abonnemanget kan avslutas och när du har möjlighet att flytta ditt telefonnummer.