Tre passar dig som vill ha ett flexibelt abonnemang med mycket surf

Tre erbjuder mobilabonnemang med fyra olika surfnivåer, varav ett med helt obegränsad surf. Det är lätt att byta mellan olika mobilabonnemang, eller till och med till andra operatörer, vilket gör mobilabonnemangen mycket flexibla.

Den stora nackdelen med Tre är täckningen i mobilnätet som är bristfällig i vissa delar av landet. Det gäller framför allt i landets norra delar och ute på landsbygden. I södra och mellersta Sverige, särskilt i och nära storstadsregionerna, är täckningen däremot bra och kan ge riktigt höga hastigheter.

Hos Tre hittar du ofta riktigt förmånliga erbjudanden på de senaste mobiltelefonerna med tillhörande mobilabonnemang. Särskilda erbjudanden för barn, studenter och seniorer lyser däremot med sin frånvaro.

Tres kundtjänst är omfattande, och erbjuder flera olika kontaktvägar. Du kan både ringa och chatta med företaget, och du kan även besöka en väl tilltagen frågor och svar-sida och ett forum där man kan diskutera operatörens tjänster och erbjudanden med andra Tre-kunder. Kundtjänsten håller öppet under vardagar och delar av den även på helger.

Fördelar

 • Förmånliga erbjudanden på de senaste telefonerna
 • Erbjuder abonnemang med obegränsad surf

Nackdelar

 • Inga erbjudanden för barn, studenter och pensionärer
 • Dyrare mobilabonnemang än konkurrenterna

Tre erbjuder mobilabonnemang med och utan bindningstid

Tre erbjuder mobilabonnemang som borde passa de flesta mobilanvändare. Oavsett vilket abonnemang det gäller har du i regel bara bindningstid om du köper en mobiltelefon med abonnemanget. Fördelen med bindningstid är att du kan komma lite billigare undan, men nackdelen är att det blir svårare för dig att byta mobilabonnemang. Det är lättare att byta ett mobilabonnemang utan bindningstid.

Du kan byta till ett abonnemang med mer surf oavsett om du har bindningstid eller inte, medan det bara är möjligt att nedgradera abonnemanget om du tecknade det utan bindningstid.

Vill du av någon anledning byta operatör går det smidigt så länge abonnemanget saknar bindningstid. Kontakta den nya operatören för att få hjälp med bytet, men tänk på att Tres mobilabonnemang har en uppsägningstid på en månad. Ska du byta operatör fast du har bindningstid kvar måste du först begära en slutfaktura på resterande månadsbetalningar innan du kan genomföra ett byte.

Fri musikstreaming till alla mobilabonnemang så länge du har surf kvar

Tre erbjuder i dagsläget abonnemang med fyra olika surfnivåer: 5 GB, 15 GB, 50 GB eller obegränsad surf. Alla fyra kommer med fria samtal och sms. Till samtliga ingår dessutom fri musikstreaming så länge du har surf kvar.

Utbudet är förvisso inte lika stort som hos de andra större operatörerna, men variationen är bra och ett stort plus är ju att Tre erbjuder ett abonnemang med obegränsad surf till ett mycket konkurrenskraftigt pris.

Tre har sämre täckning i landets norra delar

En nackdel med Tre är mobilnätet som tyvärr har sina brister i vissa delar av landet. I södra och mellersta Sverige ska det inte vara några problem alls, utan här kan nätet i regel erbjuda både styrka och snabba hastigheter. Men i norr och ute på landsbygden är täckningen däremot mycket svag, och på många platser helt obefintlig.

Det kan därför vara bra att titta på Tres täckningskarta innan du tecknar abonnemang för att se hur täckningen är i ditt område. Täckningskartan ger förvisso inga garantier, men den kan ge än bra indikation.

Har Tres mobilabonnemang stöd för 5G?

Tres mobilabonnemang med mest surf, det vill säga 15 GB, 50 GB eller obegränsad surf, har stöd för 5G. Så har du även en mobiltelefon som stödjer nätverket kan du med ett av dessa abonnemang koppla upp dig mot Tres 5G-nät och upptäcka fördelarna med den nya tekniken. Till exempel högre datahastigheter och kortare svarstider.

 • Mobilnät Tre
 • Täckning 99%
 • Normalhastighet 7-34 Mbit/s

Bra erbjudanden på de senaste mobilerna med mobilabonnemang

Hos Tre kan du köpa de allra senaste modellerna från Apple, Samsung, Huawei och de flesta andra stora mobiltillverkarna. Alla premiumtelefoner från de största tillverkarna finns att köpa med tillhörande mobilabonnemang, och priserna står sig bra i konkurrensen.

Har Tre särskilda erbjudanden för barn, studenter eller pensionärer?

Till skillnad från många andra svenska operatörer har Tre inga särskilda mobilabonnemang för barn, seniorer eller studenter. Däremot erbjuder Tre familjeabonnemang där du som står på huvudabonnemanget kan lägga till upp till fem extra användare. Ni kan välja mellan att dela på 15 GB, 50 GB eller obegränsad surf, och alla får ett eget nummer och fria samtal och sms.

Tre erbjuder prisvärt företagsabonnemang

Tres mobilabonnemang för företag är väldigt prisvärt i jämförelse med många av de andra stora operatörernas företagserbjudanden. Det finns förvisso inga andra surfalternativ än obegränsad surf, men det är ju inte det sämsta direkt.

3Företag inkluderar även 3Världen, där ni får ta med 100 GB av surfen på resor inom EU/EES och ni surfar dessutom nästan som vanligt i ytterligare 50 länder. Samtal och sms inom Sverige ingår givetvis, och abonnemanget kommer även redo för 5G.

 • Barn
 • Senior (+55 år)
 • Student
 • Ungdom (18-27 år)

Använd Tres mobilabonnemang utomlands utan extra kostnad 

När du är på tillfällig resa utomlands till ett annat EU- eller EES-land kan du använda ditt Tre-abonnemang till samma kostnad som hemma. Detta gäller bara när du reser i ett EU/EES-land och ringer eller sms:ar till ett annat EU/EES-land. Om du är hemma i Sverige och ringer utomlands gäller andra prisplaner.

Du kan lägga till tjänsten 3Världen utan extra kostnad. Då surfar du precis som hemma och inom EU/EES i ytterligare 50 länder. Har du ett abonnemang med obegränsad surf får du dock ta med dig högst 60 GB på din resa. Tjänsten finns till alla Tres abonnemang utom det med lägst surfmängd.

Reser du till ett land utanför Europa gäller andra prisplaner beroende på vilket land du reser till.

 • Ringa inom EU
 • Surfa inom EU

Blandade betyg för Tres kundtjänst

Tre har en mycket omfattande kundtjänst. Kontaktvägarna är många så att du kan välja det sätt som passar dig bäst. Det går bra att både ringa och chatta med Tre. Dessutom finns det ett forum där du, andra Tre-kunder och representanter från operatören kan diskutera eventuella oklarheter tillsammans.

Kundtjänsten har generösa öppettider på vardagar och till viss del på helger. Det gör det lättare för dig att kontakta Tre när det passar dig som bäst.

Trustpilot kan man konstatera att en del kunder är riktigt nöjda med servicen, medan andra har upplevelser av motsatt karaktär. Men så är fallet med i stort sett alla operatörer, så tänk på att ta omdömen som dessa med en nypa salt.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Tres mobilabonnemang

Kan man spara surf hos Tre?

Nej, tyvärr gäller surfen bara för nuvarande månad. Du kan alltså inte spara surfen till kommande månader.

Hur höga surfhastigheter erbjuder Tre?

Överlag så är Tres surfhastigheter något lägre jämfört med de andra större operatörernas, men du bör kunna komma upp i mellan 7 och 54 Mbit/s. Hastigheterna varierar rätt rejält beroende på var i landet du befinner dig.

Vilka erbjudanden har Tre på mobilabonnemang?

Tre har flera aktuella erbjudanden på mobilabonnemang och dessa ser du här på sidan.

Har Tre rabatt på mobilabonnemang för seniorer?

Nej, Tre har tyvärr inga åldersspecifika rabatter. Du hittar andra operatörer med seniorrabatter på vår sida om seniorabonnemang.

Har Tre rabatt på mobilabonnemang för studenter?

Nej, tyvärr ger Tre inga rabatter till studenter. 

Kan man använda Tre utomlands utan kostnad?

De flesta av Tres abonnemang går att använda som vanligt inom EU och EES. Med tjänsten 3Världen går det också att använda dem i fler länder, men med vissa begränsningar gällande surfmängderna. I länder utanför EU tillkommer det extra avgifter som du hittar på Tres hemsida.

Hur kollar jag surfen hos Tre?

Det framgår inte helt tydligt av informationen på hemsidan hur du gör för att kolla surfen hos Tre, men eftersom du kan fylla på surf via Mitt3 är det förmodligen även där du ser hur mycket surf du har kvar.

Har man ångerrätt på mobilabonnemang hos Tre?

Köper du en tjänst av Tre på distans, det vill säga till exempel online, har du som privatkund eller kund med egen firma 14 dagars ångerrätt från det att du har mottagit din beställning. Har du tecknat mobilabonnemang i en 3Butik har du däremot ingen ångerrätt.

Hur avslutar jag mitt abonnemang hos Tre?

Om du vill avsluta ditt Tre-abonnemang rekommenderar operatören att du kontaktar kundservice. När du kommit i kontakt med abonnemangsavdelningen får du information om när abonnemanget kan avslutas och när du har möjlighet att flytta ditt telefonnummer.