Omdöme om Telenors mobilabonnemang

Telenor har ett riktigt bra utbud av mobilabonnemang där du kan välja mellan flera olika surfnivåer, även obegränsad surf. Fria samtal och sms ingår alltid. Du kan teckna abonnemangen utan bindningstid och då kan du både upp- och nedgradera surfmängden när du vill.

Kundtjänsten är omfattande och det finns gott om tydlig information på hemsidan som kan ge god vägledning om du har lättare ärenden. Priserna är precis som hos de andra stora operatörerna relativt höga, men då får du också mycket på köpet.

Fördelar

  • Mobilabonnemang med obegränsad surf
  • Generösa utomlandsvillkor
  • Stort utbud

Nackdelar

  • Inga erbjudanden för barn, studenter eller seniorer
  • 5G ingår bara i vissa abonnemang

Telenors erbjudanden för specifika målgrupper

Telenor har inga särskilda mobilabonnemang för studenter eller seniorer, men däremot finns riktigt prisvärda mobilabonnemang för företag. Hos Telenor kan du även samla familjen i ett familjeabonnemang där ni delar på surfen och ringer fritt till varandra över hela världen.

Telenor företag

SurfSamtalSMSBindningPris/mån
5 GBFriaFria0 mån269 kr
5 GBFriaFria24 mån219 kr* 269 kr
FriFriaFria0 mån399 kr
FriFriaFria24 mån349 kr* 399 kr
*Gäller i 24 månader, därefter ordinarie pris.Läs mer och beställ på Telenor.se

Telenors täckning för mobilabonnemang

Telenor har god täckning i de flesta delarna av landet, och ska nå ut till 99,9 procent av befolkningen. Men eftersom det kan finnas skillnader både på regional och lokal nivå är det alltid bra att kolla täckningskartan innan man beställer mobilabonnemang.

Har Telenors mobilabonnemang stöd för 5G?

Ja, Telenor erbjuder mobilabonnemang med 5G. I dagsläget gäller erbjudandet de tre abonnemangen med mest surf, så har du även en 5G-redo mobil kan du koppla upp dig mot operatörens nya nätverk och surfa med 5G-hastigheter.

Mobilnät
Telenor
2G
3G
4G
5G

Använda Telenors mobilabonnemang utomlands

Med Telenors mobilabonnemang kan du inte bara surfa inom EU och EES till samma kostnad som hemma. Du surfar dessutom till samma kostnad i ytterligare 9 länder runt om i världen. Totalt handlar det om 41 länder. .

Alla mobilabonnemang förutom alternativet med obegränsad surf låter dig ta med hela surfpotten på resan. Reser du till något land utöver länderna där Telenor erbjuder fri roaming gäller separata prisplaner. Du hittar prisplanerna för respektive land på Telenors hemsida.

Kontakta Telenors kundtjänst om mobilabonnemang

Telenors kundtjänst är omfattande Det går att ringa och mejla företaget, och de har dessutom en omfattande frågor och svar-sida som svarar på många generella frågor.

Det bästa med kundtjänsten är öppettiderna. Telenor har öppet från morgon till sen eftermiddag både på vardagar och helger.

Telefon
Vardagar
08.00-19.00
Lördagar
Stängt
Söndagar
Stängt

Vanliga frågor om Telenors mobilabonnemang

Kan man spara surf på Telenors mobilabonnemang?

Nej,  hos Telenor kan du inte spara oanvänd surf.

Hur snabbt kan man surfa med Telenors moiblabonnemang?

Telenors surfhastigheter ligger på mellan 10 och 40 Mbit/s, men det kan såklart variera beroende på var i landet du bor. Med 5G är hastigheterna är högre.

Hur kollar jag surfen hos Telenor?

För att få kolla på hur mycket surf du har kvar på ditt abonnemang loggar du in på Mitt Telenor, antingen via hemsidan eller via appen.

Har man ångerrätt på Telenors mobilabonnemang?

Ja, om du har tecknat abonnemang hos Telenor på distans, det vill säga online eller via telefon, eller utanför affärslokal har du alltid 14 dagars ångerrätt. Meddela Telenor via kundservice, mejl eller post att du vill frånträda avtalet.

Hur avslutar man Telenors mobilabonnemang?

Om du vill avsluta ett mobilabonnemang hos Telenor är det enligt informationen på hemsidan ”bara” att höra av sig till supporten så hjälper de dig med det. Kolla upp vilken bindnings- och uppsägningstid du har innan.

 

Vad har Telenor för uppsägningstid på sina mobilabonnemang?

Om du har ett Telenor-abonnemang som tecknades efter den 1 maj 2014 är uppsägningstiden en månad, medan abonnemang som tecknats före den 1 maj 2014 har en uppsägningstid på tre månader.

Erbjuder Telenor VoLTE-samtal?

Ja, Telenor erbjuder VoLTE-samtal.