Apple WatchTele2 har tidigare erbjudit e-sim till Iphone och Samsung Galaxy Watch. Nu är det även möjligt att skaffa Apple Watch med e-sim hos Tele2. Foto: Denys Prykhodov/Shutterstock.com

Erbjudanden

Flera operatörer har erbjudit e-sim till Apple Watch, men Tele2 har av någon anledning valt att inte göra det. Fram tills nu. Från den 1 november är det även möjligt för Tele2:s kunder att skaffa e-sim till Apple Watch series 5.

Telia, Telenor och Tre har sedan länge erbjudit sina kunder e-sim till Apple Watch. Av någon anledning har dock Tele2 dröjt med att göra det. Men sedan 1 november erbjuder nu även Tele2 e-sim till sina kunder.

Tele2:s kunder har en längre tid kontaktat supporten och frågat när e-sim till Apple Watch skulle komma. Då fick de svaret att de skulle hålla utkik på hemsidan. Sedan tidigare har Tele2 bara erbjudit e-sim för Samsung Galaxy Watch och Iphone.

Klockabonnemanget kostar 49 kronor i månaden

Tele2:s kunder kommer att kunna få sin Apple Watch series 5 i en mängd olika färger och totalt tre modeller. Kunderna som lägger till ett klockarmband får de tre första månaderna gratis men därefter kostar abonnemanget 49 kronor i månaden.

Apple Watch kostar från 6 190 kronor eller 257 kronor i månaden i 24 månader.

Alla kunder kan inte skaffa e-sim till Apple Watch

På Tele2:s hemsida kan kunderna ange sitt nummer för att se om de kan skaffa Apple Watch eller inte. Det är nämligen inte alla som kan det. E-sim till Iphone kan däremot alla Tele2-kunder skaffa, oavsett mobilabonnemang.

I dagsläget gäller erbjudandet bara för Tele2:s privatkunder.

E-sim är bra på utlandsresan

Fördelarna med e-sim är många. Det blir bland annat lättare att samla både privat- och företagsabonnemanget i samma mobiltelefon. E-sim lämpar sig även bra utomlands. Eftersom det inte behövs något fysiskt sim-kort är det möjligt att enkelt skaffa ett lokalt e-sim på resan. På så sätt blir det billigare att använda sin enhet även i utlandet.