Press på comviqs och tele2:s chef för kundservice malin anglert.Malin Anglert, chef för kundservice på Comviq och Tele2, är glad att deras arbete med kundupplevelsen har uppmärksammats. Foto: Pressbild/Comviq

Utmärkelser

När svenska folket får tycka till om servicegraden i telekombranschen är det Comviq som hamnar högst upp på prispallen, enligt Service Score-mätningen för 2022. Moderbolaget Tele2 landar på en andra plats följt av Halebop på plats tre.

För nionde året i rad har Service Score kartlagt kundernas upplevelser av service inom 21 olika branscher. Resultaten baseras på en riksrepresentativ undersökning där strax över 3 000 personer mellan 18 och 79 år har svarat. 

Inom telekom var det Comviq som kammade hem segern i år, följt av Tele2 och Halebop på andra respektive tredje plats.

Målet är att få Sveriges nöjdaste kunder

Malin Anglert, chef för kundservice på både Comviq och Tele2, är glad för att deras arbete med att förbättra kundupplevelsen har haft effekt och nu blir uppmärksammat.

– Att Comviq vinner årets Service Score, men även att Tele2 är nominerat är ett kvitto på att vi är på rätt väg, men vi fortsätter såklart vårt arbete med att få Sveriges nöjdaste kunder, säger hon i ett pressmeddelande.

Servicegraden inom telekom är på väg upp

Den första Service Score-mätningen gjordes 2013 och ända sedan dess har telekombranschen som segment varit sämst i klassen på service, enligt kundernas bedömning. Men nu har man faktiskt sett en uppåtgående trend, där telekom-segmentet har rört sig från index 44.6 (2013) till index 54.3 (2022).

Men saken är den att man ser samma trend inom de andra branscherna som Service Score har kartlagt, vilket innebär att telekom fortfarande ligger i botten.

Telia får blandat betyg och landar på femte plats

Telia landade på en femteplats i mätningen. Operatören hade förvisso en hög andel kunder (31 procent) som gav bra eller mycket bra betyg till servicen, men de hade samtidigt den högsta andelen (18 procent) som upplevde servicen som dålig eller till och med mycket dålig.