Operatörsbloggarna du vill hålla lite extra koll på!

Mobilabonnemang.se är stolta över att äntligen få presentera listan över de bästa operatörsbloggarna 2023.

Allt fler aktörer tar sig en plats på webben vilket leder till att konkurrensen hela tiden växer sig starkare. Det innebär också att det inte har varit lätt att välja ut de fyra operatörsbloggar som vi har ynnesten att få presentera i listan som följer.

Operatörsbloggarna har valts ut av den enkla anledningen att de är bäst på vad de gör. Alla som har fått en plats på listan utmärker sig på olika men lika bra sätt. Den slutgiltiga kompotten består av sajter om mobil kommunikation. Med andra ord finns det något lärorikt att plocka från alla bloggar på listan. 

Listan som du alldeles strax ska få ta del av har ingen särskild rangordning. Alla operatörsbloggar som vi på Mobilabonnemang.se har valt att ta med förtjänar att uppmärksammas lika mycket. Vill du läsa mer om våra kriterier finns de längst ner på sidan.

Vi har skapat den här listan för att lyfta och uppmärksamma de operatörsbloggar som vi anser gör ett bra jobb. Mobilabonnemang.se är Sveriges ledande sida för att jämföra mobilabonnemang.

Sveriges bästa operatörsbloggar 2023

Telness

Telenor

Telia

Tre

Telness Blogg


Sidans huvudfokus: Telekomlösningar för företag             

Lanseringsår: 2017                                                                                                                        

Motiveringen lyder: Telness företagsblogg levererar nyttig information i form av kundporträtt, smarta guider för både kunder och företag, kända växeloperatörer och inlägg som allmänt handlar om hur de jobbar för att öka förtroendet för telekombranschen i Sverige.

När man läser inläggen på Telness blogg slås man av att de är välskrivna och har den där lilla extra glimten i ögat som ger läsaren ett stort leende på läpparna. Kombinationen nyttig och relevant information i ett roligare format lockar till vidare läsning vilket görs möjligt genom att bloggen uppdateras kontinuerligt.

Telness blogg håller sig till en enkel och funktionell design som tydligt förhåller sig genom temat och färgskalan. Förutom de rent estetiska aspekterna är sidan lätt att navigera sig runt på och lättöverskådlig för den som önskar få en bra överblick. Det varierande men också intressanta och uppdaterade innehållet tillsammans med sidans design är dynamiken som ger Telness företagsblogg en plats på listan över Sveriges bästa telekomsidor 2020. 

Läs vår intervju med Simon Hemph – CMO på Telness.

Det här gillar vi med Telness företagsblogg

+ Spännande kundintervjuer

+ Varumärkesbyggande innehåll

+ Användarvänlig disposition

Vill du veta mer om Telness? Läs vår recension av Telness.

Telenor – Inspirera mig

Sidans huvudfokus: Mobil inspiration

Lanseringsår: 2018

Telenors blogg Inspirera mig bjuder på artiklar inom tydliga ämneskategorier: inspiration, smarta prylar, säkerhet och mobil. Artiklarna är utförliga och tar upp högaktuella ämnen – särskilt när det kommer till det senaste inom mobil kommunikation som Telenor erbjuder sina kunder.

Bloggen har ett tydligt visuellt tema som återkopplar till både logga och färgtema vilket gör det tydligt för läsaren att det är en sida som tillhör Telenor. Och när det kommer till att ta sig runt på sidan är det enkelt att hitta rätt.

Telenors kreativa sätt att inspirera sina läsare till att ta del av det senaste inom mobil kommunikation är det som får Inspirera mig-bloggen att få ta plats på listan Bästa operatörsbloggarna 2020. 

Det här gillar vi med Telenors Inspirera mig 

+ Inspirerande innehåll

+ Uttänkt disposition

Vill du veta mer om Telenor? Läs vår recension av Telenor.

Telia – Digitala Sverige

Sidans huvudfokus: Digitalisering för alla

Lanseringsår: 2018 

Telia imponerar på läsaren med innehållet på bloggen Digitala Sverige. Bloggens innehåll handlar om arbetet mot ett mer digitalt inkluderande Sverige. Innehållet går under kategorierna Uppkoppling överallt, Digital inkludering och Säkerhet.

För den som vill hålla sig uppdaterad om nya inlägg och uppdateringar på bloggen kan enkelt ta del av nyhetsbreven som Digitala Sverige skickar ut till sina prenumeranter. Allt du behöver göra för att anmäla dig som prenumerant är att skicka in din e-postadress. Innehållet väcker intresse hos läsaren och uppdateras kontinuerligt.

Designen på sidan håller sig till Telias standardiserade utseende vilket skapar extra trust hos läsaren. Med andra ord skapar den en trovärdig läsning vilket i sin tur lyfter den visuella upplevelsen. Digitala Sverige är också användarvänlig i och med att sidan är lätt för besökaren att förstå sig på. Innehållet presenteras direkt på startsidan, är lättnavigerat och möter en bred målgrupp. Därför har Telias blogg Digitala Sverige fått en plats på listan för de Bästa operatörsbloggarna 2020. 

Läs vår intervju med Johanna Tham och Robert Liljeström – grundarna av Digitala Sverige.

Det här gillar vi med Digitala Sverige

+ Gratis prenumeration och nyhetsbrev

+ Digital inkludering

+ Visuellt målgruppsanpassad

Vill du veta mer om Telia? Läs vår recension av Telia.

Tre – Företagsbloggen 

Sidans huvudfokus: Mobiltelefoni för företag

Lanseringsår: 2019

Motiveringen lyder: Företagsbloggen som mobiloperatören Tre har tagit fram är en satsning som erbjuder inspirerande innehåll för företagare som behöver hjälp med sin mobila kommunikation. Här möts läsaren av ett kreativt flöde som består av intresseväckande innehåll tillsammans med en lockande variation av ett visuellt tilltalande format.

Tre har ett genomgående tema och följer en röd tråd som skapar tydlighet hos den tilltänkta målgruppen. Innehållet på Företagsbloggen består av allt ifrån guider och tips relevanta för företagare till intervjuer, branschnyheter och kampanjer. Företagsbloggen erbjuder läsaren ett format och gör det enkelt för företagaren att förstå dispositionen på sidan.

Det här gillar vi med Företagsbloggen 

+ Inspirerande innehåll

+ Fokus på företag

Vill du veta mer om Tre? Läs vår recension av Tre.


Våra tre kriterier för valet av de bästa operatörsbloggarna 2023

1.Innehåll

Hur unikt, intresseväckande och lärorikt är innehållet på sidan? Hur ofta uppdateras bloggen?

2. Design

Finns det estetiska element som lyfter upp den visuella upplevelsen?

3. Användarvänlighet 

Hur användarvänlig är sidan? Är det lätt att navigera och orientera runt på sidan?