Kvinna pratar i telefon i en kundtjänstTelia är det företag i telekombranschen som ger kunderna bäst service. Foto: Bojan Milinkov/Shutterstock.com

Rapporter

Varje år genomför Servicescore en undersökning för att ta reda på vilka svenska företag som har bäst kundnöjdhet. Vinnare i telekombranschen blev Telia. Telekombranschen brottas annars med en del problem och är en kategori som genomgående får låga betyg.

I åtta års tid har Servicescore undersökt hur konsumenter upplever svenska företags service. I kategorin Telekom var det Telia, Comviq och Tele2 som var nominerade att ta hem det prestigefyllda priset. Vinnare och därmed den operatör som ger kunderna bäst service var Telia, följt av Comviq på en andraplats och Tele2 på en tredjeplats.

Sett till tidigare år har Telia nu förbättrat sin position och klättrar upp till förstaplatsen.

Telia arbetar mycket med servicen

Telia Sveriges vd, Anders Olsson, säger att just serivcen spelar en avgörande roll i alla företag. Telia arbetar konstant med att förbättra serivcen i alla delar inom företaget. Att Telia utsågs till den operatör med bäst service gör Anders Olsson och alla andra Telia-medarbetare mycket stolta och glada.

Totalt uppgav 12 procent av Telias kunder att servicen är mycket bra, 20 procent tycker den är bra och 25 procent anser att den är helt okej. Endast 6 procent tycker inte att Telias service är bra.

Tre är den operatör som förbättrar kundnöjdheten mest

Den operatör som har stått för den största förbättringen när det gäller servicen det senaste året är Tre. I år förbättrar de sitt resultat med 4,7 procent. Även Telia står för en bra förbättring jämfört med tidigare år. Mobiloperatören förbättrade i år sitt resultat med 3,8 procent.

Branschen får dåliga omdömen överlag

Telia må vara den mobiloperatör som får bäst resultat i Servicescores undersökning, men telekombranschen har mycket att förbättra. Det är branscherna telekom, posthantering och myndighet som ger allra sämst service av alla branscher. Just telekombranschen har legat i botten sedan undersökningen startade för åtta år sedan.

Bäst service återfinns inom hotell och apotek.