Artiklar

I våras utökade Telenor sitt familjeabonnemang till att även innefatta hunden. Intresset från kunderna har varit enormt och nu har hundabonnemangen sålt slut.

Hunden är människans bästa vän och därför blev nog många glada när Telenor i mars månad utökade sitt familjeabonnemang med möjlighet att addera hunden, något vi skrivit om tidigare. 

Hundabonnemanget består av en gps-tracker, stor som en tändsticksask, som man fäster på hundens halsband. Med gps-trackern på plats kan ägaren höra vad hunden gör samt själv ge kommandon. Det är även möjligt att med hjälp av en karta för se exakt var hunden befinner sig samt se var den befunnit sig i efterhand. 

– Vi vill att vårt familjeabonnemang Telenor Familj ska vara en lösning för alla du kallar en familj. Alla familjer ser olika ut och har olika behov. Idag gör vi det möjligt att lägga till vad vi tycker är en självklar familjemedlem, nämligen hunden, sade John-Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan, i samband med lanseringen av hundabonnemanget.

Intresset lät inte vänta på sig från hundägarna. På bara några månader har abonnemanget sålt slut och Telenor har nu tagit bort informationen från sin hemsida.

– Vi har sålt slut på produkten lite snabbare än väntat och har därför plockat bort informationen från vår webbplats, säger kommunikationschefen Niclas Bergervik på Telenor, till mobil.se.

Telenor planerar att återuppta försäljningen

Även om Telenor just nu inte säljer några fler hundabonnemang har man som ambition att snart återuppta försäljningen igen. Exakt när man kan väntas få in fler abonnemang är ännu oklart.

För den som inte kan vänta på halsbandet säljer tillverkaren Minifinder gps-trackern separat, tillsammans med både hund- och katthalsband. Den kostar då 2299 kronor med ett kontantkort, men då utan möjligheten till att se djurets position på en karta. Den går även att köpa med abonnemang för allt mellan 89 till 149 kronor i månaden, beroende på bindningstiden.