Erbjudanden

Den som någon gång tidigare velat kommunicera med sin hund har nu chansen. Hos Telenor går det nu för första gången att ringa sin hund. Ge korta kommandon eller spåra hunden med realtidsspårning.

Telenor adderar människans bästa vän till familjeabonnemanget

Nu kan hunden adderas till familjeabonnemanget Telenor Familj. Hunden får ett eget telefonnummer där en GPS-tracker med flera funktioner ingår, den styrs med hjälp av en app i mobiltelefonen. Det kommer gå att ringa för att ge enkla kommandon, men även spåra hunden med hjälp av realtidsspårning, perfekt om hunden någon gång springer bort.

Det blir även möjligt för ägaren att höra ljud där hunden är, vilket kanske främst kommer vara en användbar funktion om det gäller en jakthund.

– Vi vill att vårt familjeabonnemang Telenor Familj ska vara en lösning för alla du kallar en familj. Alla familjer ser olika ut och har olika behov. Idag gör vi det möjligt att lägga till vad vi tycker är en självklar familjemedlem, nämligen hunden, säger John-Sebastian Slørdahl, ansvarig för Telenor Sveriges konsumentaffär på mobilsidan, i ett pressmeddelande.

GPS-trackern passar flera djur

Abonnemanget kostar 99 kronor i månaden och då ingår GPS-trackern som kallas Minifinder Atto, som i sin tur fästs på hundens halsband. Den är vattentät och passar till både mindre och större djur, alltifrån hundar till hästar. Det går att sätta larm så när djuret lämnar ett viss geografiskt område får ägaren veta detta i appen som används för att styra Minifinder Atto.

Minifinder Atto har en batteritid på 20 dagar i standby-läge men räcker i 3-4 dagar när den är aktiv. Den går även att köpa utan abonnemang inkluderat, då kostar den dock närmare 2 000 kronor och kräver ett kontantkort för att fungera. Viktiga funktioner försvinner även och det går endast att få reda på djurets position via sms.