Person som håller händerna under svävande symboler för nätsäkerhet.Telenor har lanserat den nya tjänsten Nätsäker, och samtidigt ändrat både surfmängder och priser för nästan alla mobilabonnemang. Foto: TierneyMJ/Shutterstock.com

Lanseringar

Telenor har precis lanserat en ny säkerhetstjänst som de kort och gott kallar Nätsäker och kommer läggas till i alla nya mobilabonnemang. Samtidigt passar operatören på att ändra både surfnivåer och priser. Det skriver Mobil.se.

Nu sällar sig Telenor till skaran av operatörer som erbjuder kunderna utökad nätsäkerhet. Telia har exempelvis Trygghetspaketet och Tele2 sitt ID-skydd. Telenor har döpt sin variant till Nätsäker, som nu kommer ingå i alla nya mobilabonnemang.

Tar bort oönskade bilder och hjälper till med juridiskt stöd vid nätmobbning

Nätsäker ska till exempel hjälpa till med att ta bort oönskade bilder på internet och juridiskt stöd om man råkar ut för nätmobbning och falska profiler. Du ska även få hjälp med polisanmälan.

Telenor lanserar även en ännu mer omfattande version som fått namnet Nätsäker Plus och inkluderar utökat skydd mot ID-kapningar och ekonomisk förlust, utökat stöd av jurist och psykolog och även utökat ekonomiskt stöd. Oavsett version så är det noll kronor i självrisk som gäller.

Ändrar surfnivåerna och priserna

Samtidigt som Telenor lanserar sin nya säkerhetstjänst justerar de både surfnivåerna (i alla fall de flesta) och priserna på mobilabonnemangen. Abonnemanget med 15 GB finns kvar, men här har priset gått från 329 till 299 kronor/månad.

Abonnemanget Obegränsad, tidigare 569 kronor/månad, har Telenor ersatt med två obegränsade varianter: Obegränsat för 449 kronor och Obegränsat Plus för 549 kronor som inte bara inkluderar Nätsäker Plus utan även prioriterad kundtjänst och skärmförsäkring

Även några surf- och prishöjningar

När det gäller Telenors abonnemang med 30 GB surf har priset ökat från 379 till 399 kronor/månad men då har Telenor också höjt surfen med 5 GB. Operatörens minsta abonnemang med 4 GB för 219 kronor har uppdaterats med 1 GB och fått en 10 kronor dyrare prislapp.