Hand vänder tärning med 4G till 5G.Hallon har uppdaterat alla sina mobilabonnemang med 5G. Foto: Monster Ztudio/Shutterstock.com

Mobilnät

Allt fler mindre operatörer hoppar på 5G-tåget och nu har även Hallons mobilabonnemang uppdaterats med femte generationens teknik. Operatören har dock valt att begränsa hastigheten till max 150 Mbit/s. Det rapporterar Mobil.se.

Tres lågprismärke Hallon har nu lanserat 5G på alla sina mobilabonnemang, så oavsett om ditt abonnemang innehåller 4 eller 100 GB surf har du tillgång till 5G-nätet. Så länge som du befinner dig inom täckningsområdet för Tres 5G och har en 5G-kompatibel mobil det vill säga.

Läs mer om femte generationens nätverk på vår sida om skillnaderna mellan 3G, 4G och 5G!

5G-täckning finns framför allt i storstäderna

Tres 5G-nät täcker landets större städer, närmare bestämt Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Linköping, Norrköping och Helsingborg. Och det är alltså i någon av dessa städer som du som Hallon-kund måste befinna dig för att få tillgång till 5G.

Hallon begränsar hastigheten till 150 Mbit/s

Medan Tre ger sina kunder möjligheten att köpa till tjänsterna 3Snabbare eller 3Snabbast för att få tillgång till högsta möjliga 5G-hastighet, har Hallon begränsat hastigheten till max 150 Mbit/s. Som Hallon-kund behöver du dock inte betala något extra för 5G.

Chili Mobil har också lanserat 5G

Halebop och Comviq erbjuder också mobilabonnemang med 5G, men båda har begränsat tillgången till de största (och således även de dyraste) abonnemangen. 

Nästan samtidigt som Hallon lanserade även Chili Mobil 5G. Här är det Chilis mobilabonnemang med Full Fart och det gamla obegränsad surf-abonnemanget som inkluderas, och även deras Full Fart-mobila bredband.