Kvinna pratar i headset på kontor.Foto: Jacob Lund/Shutterstock.com

Utmärkelser

Comviq är det bästa telekombolaget gällande service. Det visar ServiceScore som varje år genomför en undersökning om konsumenters serviceupplevelse.

För sjunde året i rad genomförs en undersökning om konsumenters serviceupplevelse. Undersökningen berör 22 olika branscher och totalt har 3 300 personer i åldrarna 18-79 år deltagit.

Comviq ger bäst service i telekombranschen

Undersökningen visar att Comviq är Sveriges bästa operatör när det gäller service. Faktum är att man är bäst i hela telekombranschen. Det visar mätningen som undersökningsföretaget CINT genomfört på uppdrag av ServiceScore. I och med segern försvarar Comviq förstaplatsen från förra året.

Respondenterna har fått svara på hur de upplever bemötandet från företaget samt vilket företag som gett en service som överträffat ens förväntningar.

– Det är grymt kul och hedrande att hamna högst upp i den här mätningen. För oss är kunderna viktigast och vi jobbar hårt för att vara den schyssta och enkla operatören för alla. Det här är ett kvitto på att kunderna uppskattar det vi gör och jag är väldigt stolt över alla mina kollegor på Comviq som dagligen ger våra kunder service i världsklass, säger Oscar Karlsson, affärsområdeschef på Comviq, i ett pressmeddelande.

Hamnar långt bak i den totala ställningen

Förutom Comviq var även Telia och Tele2 nominerade i kategorin telekom. Om man enbart ser till de fem bästa företagen inom telekombranschen är alla mobiloperatörer.

Totalt har ServiceScore kartlagt 22 branscher. Om man ser till den totala ställningen och alla 183 företag som kartlagts faller dock Comviq en bra bit ned på listan. Mobiloperatören återfinns då inte förrän på plats 88.

Etta på listan hamnar IKEA och tvåa på listan hittar vi Systembolaget. Systembolaget har annars, de senaste fem åren, varit det företag som varit bäst på att ge service.

Topp 10-listan

  1. IKEA
  2. Systembolaget
  3. Volvo
  4. Ica
  5. Kjell & Company
  6. Apoteket Hjärtat
  7. Sas
  8. Scandic
  9. Clas Ohlson
  10. Adlibris