Utmärkelser

Nyligen släpptes listan över vilka operatörer som har nöjdast kunder 2017. Listan innehåller alla operatörer baserat på kundernas omdömen kring deras tjänster. För dig som funderar på att teckna ett mobilabonnemang kan detta vara en bra rapport att utgå ifrån. 

Halebop högst kundnöjdhet

I rapporten presenteras Halebop som vinnaren av kundnöjdhet hos privatkunder. För dig som ska teckna ett mobilabonnemang kan med andra ord Halebop vara ett bra alternativ. Vet du inte vilket abonnemang som passar dig bäst kan du jämföra alla Halebops abonnemang. Genom att jämföra deras olika abonnemang kan du hitta det som passar dig bäst både vad gäller surf och samtal men även pris. Generellt kunde man se att de mindre mobiloperatörerna hade nöjdast kunder, men även generellt var kunderna hos alla operatörer nöjda (66/100 snittbetyg). 

Fler faktorer än kundnöjdhet spelar roll 

Även om det kan vara en trygghet att andra är nöjda med operatören finns det andra faktorer att tänka på. Exempelvis skiljer det sig mellan privata och företagskunder. För dig som ska teckna ett mobilabonnemang för företag var exempelvis Telias abonnemang mest uppskattade. Utöver det finns det flera saker att tänka på, exempelvis: 

  • Erbjudanden. Många av de som är allra nöjdast med sitt abonnemang tecknade med något erbjudande. Exempelvis har vissa operatörer satsat mycket på mobilabonnemang för studenter. Även tidsbegränsade erbjudanden kan vara särskilt fördelaktiga, det gäller därför att hålla noga uppsikt över alla operatörerna. 
  • Pris. Även om en viss operatör har sämre kundnöjdhet kan det sett till priset vara ett bra alternativ. I slutändan är ditt val av operatör personligt och du måste därför väga för- och nackdelar med de olika operatörerna. 
  • Täckning. För dig som bor på landet kan täckningen skilja sig mycket från storstäderna. Kolla därför alltid geografisk data där du kan jämföra täckningen. 

Detta är några exempel på vad man ska tänka på när man ska teckna ett mobilabonnemang. Ska du teckna ett mobilabonnemang är det klokt att själv göra lite efterforskning och sedan jämföra de operatörer som är av intresse. Då kan du både få en operatör som du är nöjd med samtidigt som du får en låg månadskostnad.