Lanseringar

Telenor har fyllt på sitt succékoncept hundabonnemang, och nu kan den som missade tillfället förra gången köpa det i butik. Abonnemanget gör det möjligt att både spåra och ringa sin hund, med ett flertal smarta designlösningar.

Efter att ha sålt slut på nolltid är det nu tillbaka – Telenors abonnemang riktat till fyrbenta vänner. Än så länge finns det bara tillgänglig i butik, men företaget hoppas på att snart ha det uppe även online.

Hundabonnemangen var oväntat populärt

Mobilabonnemang.se skrev i mars om hur Telenor lanserat ett abonnemang för hundar. På ingen tid alls sålde halsbandet slut.

Telenors kommunikationschef Niclas Bergervik medgav vid tidpunkten att operatören inte hade väntat sig en så pass stor efterfrågan. Medan en åtgärd planerades plockades produkten bort från hemsidan. Nu är alltså abonnemanget tillbaka.

[Ads1]

Gör det möjligt att ringa sin hund

Apparaten har många smarta lösningar, som gör det möjligt att både ringa och spåra sin hund. Möjligheten att ringa sin hund må ha låtit som ett skämt till en början, men i praktiken har det en faktisk nytta.

Genom samtalsfunktionen går det att på långt avstånd ge sin hund kommandon, och det går även att lyssna hundens omgivning.

För att kunna ringa hunden krävs ett abonnemang eller kontantkort. Abonnemanget kostar 99 kronor i månaden och köps enbart halsbandet kostar det drygt 2 000 kronor.

En väldesignad hundaccessoar

Den lilla spårningsapparaten är lite större än en gammal femkrona och väger knappt 40 gram. I standbyläge räcker batteriet i 20 dagar, och i aktivt läge i 4-10 dagar när den aktivt används. Den varnar självmant genom en notis i mobilen när batterinivån är låg.

Den går att trä på i stort sett vilket halsband som helst, så länge det inte är bredare än 35 millimeter. På hemsidan säljs även halsband anpassade för apparaten specifikt designade för exempelvis jakthundar.