Nya 3huset med utsikt över Globen och löparbana på taket. Foto: Tre/Pressbild

Artiklar

Tre intar ett nytt kontor som blivit byggt efter de anställdas egna preferenser. Kontorsbyggnaden går under namnet 3huset och finns i Söderstaden, Stockholm. Flytten skedde i samband med operatörens femtonårsdag.

Kontoret är 14 300 kvadratmeter och 14 våningar. Inne i byggnaden finns arbetsytor, café, restaurang, mötesytor, matsal, spelrum, gym samt två takterrasser.

Medarbetarna på Tre har bidragit med preferenser kring det nya kontorets upplägg. Dels har man varit med i valen av möbler, men även utformningen av arbetsytor – kontorslandskapet ska vara öppet.

– Kontoret ger utrymme för varje medarbetare att forma sin arbetsdag själv. Vi har alltid varit drivande inom mångfald, vilket vårt nya hus återspeglar. Olikheterna gör att vi blir bättre tillsammans när vi skapar framtidens telekom, säger Johan Johansson, vd för Tre.

Byggnaden kommer att leda medarbetarna genom en gemensam entré, vidare till ett café med en ljusgård. Alla avdelningar på företaget får möjlighet att sprida ut sig – och därigenom hoppas Tre på att stärka känslan av gemenskap.

Nytt kontor ska locka rätt kompetens

Anledningen till att Tre flyttar kontoret söderut är ett taktiskt val. De kommer att vara den enda operatören med kontor så långt söderut, vilket gör att Tre får en geografisk fördel.

Yrkesaktiva tenderar att välja ett jobb som är nära bostaden. Tre hoppas därför med det nya kontoret locka till sig den bästa kompetensen från den södra sidan av huvudstaden.

Tre firar 15 verksamma år

Mobilabonnemang.se rapporterade i maj i år om Tres femtonårsdag. Redan då fanns planer på kontoret i söder. 

– I höst flyttar vi till vårt nya huvudkontor som också blir en nystart, sade Johansson i samband med firandet av födelsedagen.

Operatören skapades redan år 2000 men verksamheten drog i gång först maj 2003. Idag har Tre en omsättning på nästan åtta miljarder kronor och dryga 1 500 medarbetare.