Foto: Cineberg/Shutterstock.com

Artiklar

Mobiloperatören Tre fyller 15 år. Tre Skandinavien (Hi3G Access AB) startades dock redan 2000 men den kommersiella starten skedde inte förrän i maj 2003.

På 15 år har Tre kommit att bli en av landets största mobiloperatörer. Idag driver man 3G- och 4G nät i Sverige. Totalt har man nästan 2 miljoner kunder.

Tre fyller 15 år

Tre Skandinavien startade i december 2000 med visionen att skapa en ny plattform för mobil kommunikation. Cirka två och ett halvt år senare i maj 2003 drog dock den kommersiella starten igång och nu firar man alltså 15 år.

– Vi är stolta över den resa vi gjort tillsammans med alla våra anställda och kunder. 2003 slog vi ner med dunder och brak på den svenska telekommarknaden och bidrog till att förnya hela branschen, säger Johan Johansson, vd för Tre Sverige, i ett pressmeddelande.

Omsätter idag närmare 8 miljarder

Bolaget har inte bara vuxit i antal kunder. Man har också vuxit från 159 anställda till dagens 1 504. Sedan 2004 har man även gått från en omsättning på 1,8 miljarder kronor till 7,6 miljarder kronor 2017.

Bolagets vd Johan Johansson ser nu framemot 15 nya år. De kommande åren kommer man lägga ännu mer fokus på digitalisering och kundnöjdhet parallellt med innovation för nya tjänster och paketeringar.

 – I höst flyttar vi till vårt nya huvudkontor som också blir en nystart, säger Johan Johansson.

Flera milstolpar i Tres 15-åriga historia

Tre har genom åren nått flera milstolpar. Bland annat blev man först i Sverige med videosamtal år 2003, före bland annat Skype. När bolaget 2006 lanserade mobilt bredband var man den tredje operatören i världen som gjorde det. För det mobila bredbandet mottog man sedan pris som Sveriges snabbaste mobila bredband de kommande fem åren.

Framgångarna för Tre avlöser varandra och för några veckor sedan kunde man meddela att man blir först i Sverige att sälja klockor med e-sim. Från och med idag går det att förbeställa den nya Apple Watch Series 3, med inbyggt e-sim, vilket Mobilabonnemang.se tidigare rapporterat. Från och med 11 maj kommer den även finnas till försäljning i både butik och på webben.