Foto: Anna Hoychuk / Shutterstock.com

Lanseringar

Mobiloperatören Tre blir först ut i Sverige med att sälja den nya modellen Apple Watch Series 3. Med ett inbyggt mobilt e-sim kan man använda mobilnätet utan att man behöver ha sin iPhone till hands.

Med Apple Watch Series 3 behöver man inte längre ha sin iPhone i närheten för att svara på telefonsamtal. Klockan går nu att koppla upp mot mobilnätet.

Tre blir först med att sälja Apple Watch Series 3 i Sverige

Apple Watch Series 3 lanserades i höstas och gav användarna möjligheten att använda mobilnätet utan ha sin iPhone i närheten. Det innebär att det går att använda klockan till att bland annat ringa och svara på meddelanden. Detta möjliggjordes tack vara ett inbyggt e-sim. Klockan har dock inte varit tillgänglig I Sverige tidigare. Men nu meddelar operatören Tre att man blir först ut i Sverige med att sälja klockan. 

Sedan Apple Watch först lanserades har den successivt fått allt fler funktioner. För den senaste modellen har Apple, förutom möjligheten att koppla upp sig direkt mot mobilnätet, även satsat på fler hälso- och träningsfunktioner. Men för att kunna använda mobilnätet krävs det först att kunden uppdaterar sin iPhone till iOS11.3 och watchOS 4.3. Därefter måste kunden även ladda den de senaste operatörsinställningarna i sin iPhone.

Går att förbeställa från början av maj

Tre kommer öppna förhandsbokningarna av Apple Watch Series fredag den 4 maj. En vecka senare, den 11 maj, kommer klockan finnas till försäljning på både nätet och i butik.

Priset och olika abonnemangsalternativ har Tre inte gått ut med än. En kostnad som dock står klar är den för att ha Apple Watch-anslutning. Det krävs för att kunna använda alla funktioner utan att ha sin iPhone nära till hands. Den kostar 99 kronor i månaden. Tre har dock meddelat att man de första sex månaderna bjuder på Apple Watch-anslutningen utan extra kostnad.