Telias fasad med lite gröna växter framför och en man med blå t-shirt och svart ryggsäck som går för bi i rask taktTelias förvärv av mobiloperatören Fello AB kommer att komplettera Telias befintliga verksamhet. Foto: A. Aleksandravicius/Shutterstock.com

Företagsaffärer

Mobiloperatören Fello AB har blivit uppköpta av Telia. Från och med 1 juli i år tog Telia över hela verksamheten, skriver Telia i ett pressmeddelande.

Telias produktportfölj har genom förvärvet av mobiloperatören Fello AB utökats och kompletterats. Från och med 1 juli i år tog Telia över hela verksamheten för Fello AB. Fello AB har haft ett samarbete med Telia sedan företaget startade. Telia var då nätleverantör till Fello AB.

Fello AB har sju anställda och verksamheten är belägen i Göteborg. I och med förvärvet når Telia ett nytt segment. 

Fello AB kompletterar Telias befintliga verksamhet

Enligt Telia Sveriges kommersiella chef Anders Ekström är man mycket nöjd med affären. Fello AB är ett företag som är innovativt och har ett starkt varumärke. Mobiloperatören har vuxit väldigt snabbt. Sedan 2018 har Fello AB dubblerat sin kundbas. Intresset för avskaldade tjänster som Fello AB erbjuder är stort och Fello AB kommer att komplettera Telias befintliga verksamhet inom nya områden på ett positivt sätt.

Fello AB föddes genom missnöje

Fello AB är en mobiloperatör som startades av ett syskonpar under 2013. Efter att ha blivit grundlurad vid tecknandet av det som sades vara marknades billigaste mobilabonnemang och blivit dåligt bemötta av trötta kuntjänstmedarbetare bestämde sig syskonen för att starta en egen mobiloperatör. De ville förändra telekombranschen.

Telia hade annonserat ut att det fanns möjligheter till att starta en ny mobiloperatör i Telias nät, något som syskonen nappade på. Fello AB skulle vara en mobilöperatör som behandlade kunderna som sina vänner. Inga krångliga villkor, finstilta texter eller asterisk-stjärnor. Kunderna skulle vara deras fellos och att vara en fello ska vara enkelt. Det viktigaste för Fello AB var att ha nöjda abonnenter.

Eftersom Fello AB använder sig av Telias nät har du som Fello-abonnent exakt samma täckning som Telias och Halebops kunder. Fello AB kommer att fortsätta vara ett eget varumärke men inom Telia-koncernen. Kunderna kommer inte att påverkas av förändringen.