Telenors logga på vitt husTelenor vill ta upp kampen med Telia om att bli den största operatören på den svenska marknaden. Foto: Roman Tiraspolsky/Shutterstock.com

Artiklar

Telenor har länge varit den stora utmanaren till Telia på den svenska marknaden. Efter Tele2:s storsatsning har man dock fått se sig passerad av ytterligare en operatör. Nu vill den norska operatören återigen ta upp kampen med Telia och bli Sveriges största mobiloperatören. Det skriver Computer Sweden.

Den nordiska telekommarknaden är till stora delar en kamp mellan norska Telenor och svenska Telia. På den svenska marknaden är läget dock annorlunda. Där har Telenor fått se sig passerade av Tele2 som storsatsat i och med sammanslagningen med Com Hem.

Nu vill Telenor, med Kaaren Hilsen i spetsen, ta upp kampen med Telia och utmana om att vara den största operatören i Sverige.

Svårt att konkurrera med liknade tjänster

Att konkurrera om svenska abonnenter är dock svårt eftersom att alla operatörers produkter och tjänster är så pass lika. Kaaren Hilsen tror därför att det blir viktigt att bygga ett starkare varumärke och att veta i vilken riktning man är på väg. Förutom att locka till sig nya kunder handlar mycket även om att behålla befintliga kunder.

För att locka till sig duktiga personer som kan ta Telenor framåt på den svenska marknaden vill man kunna erbjuda en spännande arbetsplats. Bland annat har Telenor Sveriges marknadsavdelning fått börja arbeta närmare it-avdelningen.

– Vi har ungefär 600 personer som jobbar agilt med att förstå vilka produkter och tjänster som kunderna vill ha. Genom att ge mer självständighet till teamen kan vi attrahera rätt folk, säger Kaaren Hilsen.

5G blir viktigt för att locka till sig abonnenter

Förutom att locka till sig rätt folk måste Telenor göra stora investeringar för att modernisera verksamheten. En stor del av framtidens arbete kommer kretsa kring 5G. Telenor anser att de står väl rustade inför 5G-utbyggnaden i Sverige. Operatören har vunnit viktiga frekvensutrymmen och har som mål att rulla ut ett rikstäckande 5G-nät under de kommande åren.

Är det någon som ska lyckas med att ta Telenor till nästa nivå så är det Kaaren Hilsen. Hon känner till koncernen mycket väl och började arbeta på Telenor redan 2000. Under några fåtal år var hon dock en vända på spelbolaget Betsson där hon arbetade som finanschef.