En bild på Telenors logga på fasadTelenor redovisar goda siffror för det tredje kvartalet. Foto: Bascar / Shutterstock.com

Rapporter

Telekomföretaget Telenor redovisar ett rörelseresultat på 12,37 miljarder norska kronor för det tredje kvartalet. Resultatet är bättre än vad analytikerna förutspått. Telenor trodde tidigare på en tillväxt mellan 2-3 procent, den prognosen höjer man nu till 3-4 procent.

Teleoperatören Telenor har i dagarna kommit ut med sin kvartalsrapport för årets tredje kvartal. I den redovisar det norska bolaget ett rörelseresultat på 12,37 miljarder norska kronor. Det är upp med 0,6 miljarder norska kronor jämfört med förra året.

Resultatet är även bättre än vad analytikerna förutspått. De trodde istället på en sjunkande vinst ned till 11,5 miljarder.

Till följd av de fina resultaten höjer Telenor sin prognos för helåret och tror på en tillväxt på mellan 3-4 procent. Tidigare hade man räknat med en tillväxt på mellan 2-3 procent.

Omsättningen steg marginellt

I kvartalsrapporten kan Telenor redovisa en omsättning på 27,6 miljarder norska kronor. Det är en marginell uppgång jämfört med samma tid förra året då omsättningen var 27,5 miljarder norska kronor.

Det framgår även i rapporten att Telenor väljer att sänka sin prognos för 2018 års kapitalinvesteringar. Man sänker prognosen från 17-18 miljarder till 16-17 miljarder istället.

[Ads1]

Telenor blir OnePlus operatörspartner

Att det går bra för Telenor just nu råder det inga tvivel om. Den norska operatören kunde för ett par dagar sedan glatt meddela att man blir OnePlus operatörspartner i Sverige och att man kommer sälja nya OnePlus 6T. Telenor gör därmed operatörskonkurrenten Telia sällskap om att sälja mobiltelefoner från OnePlus i Sverige. 

Även Netonnet och Webhallen säljer OnePlus-modeller vilket innebär att den kinesiska tillverkaren nu har fyra återförsäljare i Sverige.

För den som inte vill köpa mobiltillverkarens telefoner direkt från företaget så går det också att göra via OnePlus hemsida.