4g/5g-mast mot blå himmel.I dagsläget når Tele2:s 5G-nät ut till 1,2 miljoner av Stockholms invånare. Foto: LariBat/Shutterstock.com

Mobilnät

Tele2 fortsätter med utrullningen av sitt 5G-nät i Stockholm, och operatören meddelar nu att 1,2 miljoner av stadens invånare har tillgång till 5G-hastigheter på upp till 1 Gbit/s under optimala förhållanden. Det rapporterar Mobil.se.

Net4Mobility, Tele2 och Telenors gemensamma nätbolag, arbetar vidare med etableringen av 5G i Stockholmsregionen. Och arbetet går helt klart framåt, för nu meddelar Tele2 att hela 1,2 av stadens invånare har tillgång till deras 5G-nät, som under optimala förhållanden kan ge surfhastigheter på upp till 1 Gbit/s. 

Täckningsgraden varierar mellan olika områden

Om man tar en titt på 5G-tillgången i regionens olika områden finns det dock tydliga skillnader. I vissa delar, till exempel Danderyd och Lidingö, ligger täckningsgraden på 80 procent av invånarna. I Stockholms stad och Huddinge är det strax över 55 procent som har 5G-täckning.

Målet är att samtliga invånare i Stockholm ska ha tillgång till 5G-nätet innan årsskiftet 2023/2024.

Modernisering av 4G-nätet ska öka kapaciteten med 300 procent

Via Net4Mobility fortsätter Tele2 och Telenor med 5G-utbyggnaden även i övriga delar av landet, och samtidigt pågår en modernisering av 4G-nätet. Enligt Tele2 kommer arbetet med det senare innebära en kapacitetsökning med hela 300 procent.

Kolla in Tele2:s 5G-täckning i Stockholm

Om du vill se vilka områden i Stockholm som har tillgång till Tele2:s 5G i dagsläget ska du bege dig till operatörens täckningskarta. Där kan du även se hur god täckningen är i de olika delarna.