Foto: Pressbild/Tele2

Företagsaffärer

En dryg månad efter godkännandet från EU-kommissionen har Tele2 och Com Hem slagit samman sina verksamheter. I samband med fusionen kliver Com Hems tidigare vd in som vd för den nya koncernen med Tele2:s namn.

Det var för en knapp månad sedan som sammanslagningen mellan Tele2 och Com Hem fick grönt ljus från EU-kommissionen. Den godkändes då utan villkor.

Sammanslagningen är nu genomförd och har gått som planerat. Com Hem holding är inte längre ett registrerat företag hos Bolagsverket och har därför upphört.

Nyemission och ny vd

Som följd av expansionen och sammanslagningen har Tele2 utlyst emissioner, då Com Hems aktieägare nu istället ska äga aktier inom Tele2.

I samband med utvecklingen väljer företagets vd att avgå från sin post. Allison Kirkby, som har suttit som vd sedan september 2015, meddelade redan under våren att hon planerade att lämna sitt uppdrag.

Hon meddelade att hon ansåg sitt arbete slutfört i och med en stor expansion inom Östersjöregionen. Hennes efterföljare blir Anders Nilsson, som sedan februari 2014 suttit som vd för Com Hem.

– Jag är både glad och ödmjuk inför möjligheten att leda Tele2 framåt, tillsammans med min nya ledningsgrupp. Framförallt är jag stolt över att få leda en så stark organisation med orädda och engagerade medarbetare, säger han i samband med tillkännagivandet, säger Nilsson i en kommentar.

[Ads1]

Behåller namnet Tele2 för koncernen

Efter sammanslagningen kommer det inte längre att finnas något som heter Com Hem. Båda företagen går ihop under namnet Tele2.

Resultatet av sammanslagningen kommer enligt pressmeddelandet att nå kunderna inom kort i form av nya produkter och reklamkoncept.

– Förenade som Tele2 har vi enorm potential och kommer att skapa stort värde för både individer, hushåll, företag och våra aktieägare, säger Anders Nilsson.

Tele2 erbjuder i nuläget mobil- och bredbandstjänster till över 17 miljoner kunder i nio olika länder. Exakt hur sammanslagningen kan komma att påverka utbudet återstår att se.