Eu-flaggor på rad vid kontorskomplex.Foto: symbiot/Shutterstock.com

Samarbeten

Sammanslagningen av Tele2 och Com Hem har fått sitt godkännande från EU-kommissionen. Godkännandet genomfördes utan några villkor och information från Tele 2 menar att preliminärt datum för fusionsavslutande är den 5 november i år. 

Det var under måndagen som Tele 2 offentliggjorde EU-kommissionens godkännande av teleoperatörens sammanslagning med Sveriges ledande TV- och bredbandsleverantör Com Hem. Fusionen godkändes utan villkor.

Com Hem och Tele 2 ska bli den ledande operatören inom Östersjöregionen

Tele 2:s avgående vd Allison Kirkby menar att hennes mål, som handlat om att skapa en aktör vilken ska bli ledande inom Östersjöregionen, snart är redo att förverkligas. 

Kirkby, som under tisdagen presenterades som ny vd hos danska TDC, menar vidare att hon efter EU-kommissionens godkännande kommer att lämna ett Tele 2 som är en starkare och mer kundfokuserad operatör kopplad till en ny digitaliserad värld. 

Tillsammans med Com Hem kommer Tele 2 nu att arbeta tillsammans för att underlätta det uppkopplade livet för allmänheten.

[Ads1]

Nya vd:n ser fram emot ett spännande år

Anders Nilsson är tillträdande vd och koncernchef på Tele 2 och ska ta över rodret efter Allison Kirkby. Han menar att sammanslagningen kommer att innebära stora fördelar riktade mot individer och hushåll. 

Även företag och aktieägare kommer gynnas av samarbetet mellan Tele 2 och Com Hem och han ser fram emot ett spännande första år.

Nilsson menar vidare att förberedelserna för sammanslagningen är i full gång för att integrationen ska bli så smidig och effektiv för både kunder och medarbetare. Målet är att vara redo att köra igång integrationen den 5 november 2018. 

Integrationen kommer att ske i flera steg 

Sammanslagningen genomförs i verklig anda då fusionen blir registrerad hos Bolagsverket och upplösningen av Com Hem är klar. 

Integrationen sker sedan, rent praktiskt, i flera steg när det kommer till den interna organisationen, arbetssättet och kommersiella erbjudanden.