Sammanslagningen mellan Tele2 och T-Mobile är klar

Publicerad: 2019-01-04 En bild på Tele2s logga och Hollands flagga

Sammanslagningen mellan Tele2 och T-Mobile har slutförts. Foto: Photos by D / Shutterstock.com

Tele2 och T-Mobile har arbetet för en sammanslagning på den nederländska marknaden sedan december 2017. Nu är sammanslagningen slutförd och Tele2 absorberas av T-Mobile i Nederländerna.

Sedan december 2017 har mobiloperatörerna Tele2 och T-Mobile arbetat för att slå ihop sina verksamheter i Nederländerna. I slutet av november förra året skrev vi på mobilabonnemang.se om att sammanslagningen godkänts av EU-kommissionen och att affären skulle slutföras i början av 2019.

Nu har Tele2 meddelat att sammanslagningen är slutförd och att Tele2s nederländska verksamhet absorberas av T-Mobile.

Vill bli konkurrenskraftig spelare på den nederländska marknaden

Tele2s vd och koncernchef, Anders Nilsson, säger i ett pressmeddelande att sammanslagningen är en viktig milstolpe för verksamheten i Nederländerna. Inte bara för företaget i sig utan även för konsumenter och andra företag.

I och med sammanslagningen hoppas Tele2 och T-Mobile kunna bli en konkurrenskraftig spelare på marknaden. Sammanslagningen gör det även möjligt att trappa upp investeringarna i Nederländerna på ett sätt som inte tidigare varit möjligt.

Tanken är man ska stärka Tele2 fasta nät i Nederländerna, det ska i sin tur kompletteras med mobilnätet från T-Mobile. I dagens läge kontrollerar två andra mobiloperatörer cirka 80 procent av hela den nederländska fastlinje- och mobilmarknaden.

Tele2 äger 25 procent av nya bolaget

Efter att sammanslagningen nu slutförts står Tele2 som ägare för 25 procent av utökade T-Mobile och resterande 75 procent äger Deutsche Telekom.

Förutom de 25 procenten får Tele2 en kontantbetalning på 190 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 1,9 miljarder svenska kronor.

Filip Svensson

Skribent

filip.svensson@mobilabonnemang.se
Hjälpte den här artikeln dig? JA NEJ

Vad är det du behöver hjälp med?

Ditt namn:

Din e-mailadress (om du vill ha svar):

Skicka