En bild på Tele2s logga och Hollands flaggaSammanslagningen mellan Tele2 och T-Mobile har slutförts. Foto: Photos by D / Shutterstock.com

Företagsaffärer

Tele2 och T-Mobile har arbetet för en sammanslagning på den nederländska marknaden sedan december 2017. Nu är sammanslagningen slutförd och Tele2 absorberas av T-Mobile i Nederländerna.

Sedan december 2017 har mobiloperatörerna Tele2 och T-Mobile arbetat för att slå ihop sina verksamheter i Nederländerna. I slutet av november förra året skrev vi på mobilabonnemang.se om att sammanslagningen godkänts av EU-kommissionen och att affären skulle slutföras i början av 2019.

Nu har Tele2 meddelat att sammanslagningen är slutförd och att Tele2s nederländska verksamhet absorberas av T-Mobile.

Vill bli konkurrenskraftig spelare på den nederländska marknaden

Tele2s vd och koncernchef, Anders Nilsson, säger i ett pressmeddelande att sammanslagningen är en viktig milstolpe för verksamheten i Nederländerna. Inte bara för företaget i sig utan även för konsumenter och andra företag.

I och med sammanslagningen hoppas Tele2 och T-Mobile kunna bli en konkurrenskraftig spelare på marknaden. Sammanslagningen gör det även möjligt att trappa upp investeringarna i Nederländerna på ett sätt som inte tidigare varit möjligt.

Tanken är man ska stärka Tele2 fasta nät i Nederländerna, det ska i sin tur kompletteras med mobilnätet från T-Mobile. I dagens läge kontrollerar två andra mobiloperatörer cirka 80 procent av hela den nederländska fastlinje- och mobilmarknaden.

[Ads1]

Tele2 äger 25 procent av nya bolaget

Efter att sammanslagningen nu slutförts står Tele2 som ägare för 25 procent av utökade T-Mobile och resterande 75 procent äger Deutsche Telekom.

Förutom de 25 procenten får Tele2 en kontantbetalning på 190 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 1,9 miljarder svenska kronor.