Lanseringar

Under 2018 klargjordes det att två av Sveriges största operatörer Halebop och Telia kommer att börja sälja mobilen OnePlus. OnePlus som är medgrundat av svenska Carl Pei är en hård konkurrent till de mer etablerade telefontillverkarna och erbjuder hög prestanda till ett lågt pris.

Telia och Halebop är de enda operatörerna som säljer OnePlus 

Telia och Halebop har troligtvis gjort en mycket bra affär. Som enda officiella återförsäljare bland operatörerna förutspås samarbetet att bli en succé. Telia uppger själva att deras kunder hör av sig dagligen och frågar om just dessa mobiltelefoner, något som operatören nu kan erbjuda. OnePlus har blivit allt mer populärt i takt med att de större mobiltillverkarna har fått en allt mindre dominerande ställning på marknaden. Märket grundades så sent som 2013 men omsätter redan i dag mångmiljardbelopp. 

OnePlus en framgångssaga 

OnePlus anses av många vara en av de mest framgångsrika mobiltillverkarna. Inte för att de nödvändigtvis har störst marknadsandel eller bäst prestanda, utan för att de lyckats slå sig in på en marknad som många ansåg var övermättad. Deras lösning på problemet var enkelt – erbjud hög prestanda, men håll ett lågt pris. 

Tänk på! OnePlus affärsmodell är baserad på hög prestanda med lågt pris

OnePlus första lansering gick inte obemärkt förbi, efter att företaget varit igång i 9 månader hade man en omsättning på 300 miljoner dollar. Raketstarten följdes av en lika intensiv resa som i lett oss till idag. Nu har man lyckats etablera sig som ett ”premium lågkostnadsmärke”  i både Asien, Europa och till viss del Amerika. 

OnePlus satsar allt mer på Norden 

Enligt ett uttalande av grundaren Pete Lau är Norden en viktig marknad. Han nämner även att man kommer att stärka sin närvaro där i framtiden, något som vi i dagsläget redan ser starten av. Genom att få Sveriges kanske största operatörer att sälja deras telefoner så har man onekligen öppnat upp en ny marknad.