Kvinna sitter i soffa med mobil i händerna.I början av mars slås Mybeat och Karma Mobil samman till ett gemensamt bolag. God service, enkla abonnemang till lägre priser kommer vara fortsatt fokus och precis som tidigare vänder man sig lite extra till äldre mobilanvändare. Foto: fizkes/Shutterstock.com

Företagsaffärer

Nu står det klart att operatörerna Mybeat och Karma Mobil slås samman till ett varumärke, där målet är att kombinera det bästa delarna av respektive bolag. Den gemensamma verksamheten kommer gå under namnet Mybeat, och övergången beräknas ske 7–9 mars. Det rapporterar Mobil.se som pratat med Mybeats vd Fredrik Horn-Berlin.

Karma Mobil startade verksamheten 2020, och har precis som Mybeat varit en operatör under Telenors mobilnät. Med liknande fokus och målgrupp har de två bolagen beslutat att gå samman för att bilda en starkare operatör med ännu bättre erbjudanden.

Behåller namnet Mybeat

De två bolagen kommer gå under det gemensamma namnet Mybeat. Mybeats vd Fredrik Horn-Berlin menar att de båda har fokuserat på att kunna erbjuda en tillgänglig support, smarta mobilabonnemang till låga priser och målet är nu att kombinera de bästa delarna av bolagens respektive erbjudanden.

Från Karma kommer till exempel en app där användarna kan logga in på Min sida och se all information om sitt abonnemang, betala fakturan via Swish och själva ändra abonnemangsform vid behov. Detta blir nytt för tidigare Mybeat-kunder.

Tidigare Karma-kunder får nytt simkort

Som befintlig kund hos Mybeat eller Karma kommer du få behålla samma pris som tidigare. Du som har varit Karma-kund ska dock få hem ett nytt simkort med posten i samband med att man kör igång med nya system i början av mars. 

Fredrik Horn-Berlin betonar att sammanslagningen annars bara kommer innebära fördelar, och att de tack vare sammanslagningen blir både starkare, snabbare och ett mer lönsamt företag.

Mybeat och Karma har gemensamma värderingar och fokus

Förutom att kundgruppen växer och systemen förbättras, ser Fredrik Horn-Berlin mycket positivt på att de får dela Karma Mobils “själ” med stort fokus på service, kvalitet och tilltalande priser. Han menar att de har haft samma tankar i mycket, med extra fokus på lite äldre mobilanvändare.

Fredrik Horn-Berlin säger till Mobil.se att han är särskilt nöjd med att Karma Mobils vd Kristoffer Engardt kommer stanna kvar i det gemensamma bolaget.