Karma Mobil passar dig som vill ha ett enkelt, tryggt och prisvärt mobilabonnemang

Karma Mobil är en relativt ny mobiloperatör som grundades i syfte att erbjuda enkla och prisvärda abonnemang till mobilanvändare i den lite äldre generationen. Operatören strävar efter att få alla att känna sig trygga i den alltmer digitala vardagen, och kan förutom ett bra utbud av olika abonnemang även erbjuda en omfattande kundtjänst med flera kontaktvägar.

Moilabonnemangen tecknas utan bindnings- och uppsägningstider, vilket innebär att du när som helst kan ändra abonnemangsform eller helt enkelt avsluta abonnemanget om du inte är nöjd. Priserna placerar sig bland marknadens lägsta och du behöver inte heller oroa dig för några startavgifter. Det finns inga särskilda erbjudanden för olika målgrupper, men däremot en så kallad åldersrabatt de två första månaderna som ny kund. Ju äldre du är, desto större blir rabatten.

Ytterligare en fördel med Karma Mobil är att de delar nät med Telenor, som har god täckning över i princip hela landet. En av ytterst få nackdelar är att du inte kan spara oanvänd surf till nästkommande månad, men på det stora hela är Karma Mobils erbjudanden riktigt bra och passar de flesta – oavsett ålder.

Fördelar

 • Lägre priser för seniorer
 • Kundtjänst tillgänglig för telefon
 • Inga bindnings- eller uppsägningstider

Nackdelar

 • Ej möjligt att spara oanvänd surf

Karma Mobils mobilabonnemang har varken bindnings- eller uppsägningstider

En stor fördel med Karma Mobil är att de har slopat bindnings- och uppsägningstider. Om du väljer att säga upp ditt abonnemang upphör det att gälla från och med det datum du önskar.

Kan jag upp- eller nedgradera mitt abonnemang?

Ja, hos Karma Mobil kan du enkelt både upp- och nedgradera ditt abonnemang om du märker att surfmängden du valt inte motsvarar dina behov. Om du vill uppgradera sker ändringen direkt och du får då tillgång till surfmängden i ditt ”nya abonnemang”. Nedgraderar du abonnemanget sker bytet vid nästkommande månadsskifte.

Tillfälligt slut på surf? Då kan du enkelt köpa till 1, 3 eller 10 GB extra genom att sms:a Ladda 1, Ladda 3 eller Ladda 10 till Karma Mobil på nummer 076-514 63 59. Tänk dock på att extra surf kan bli dyrt i längden. Märker du att du ofta behöver fylla på kan det vara mer prisvärt att helt enkelt byta abonnemangsform.

Välj mellan flera olika surfpaket

Karma Mobil erbjuder flera olika abonnemangsformer där den enda skillnaden är hur mycket surf som ingår varje månad. Fria samtal och sms/mms ingår alltid. 

Surfpaketen som finns att välja på är

 • Bas med 5 GB surf
 • Medium med 15 GB surf
 • Stor med 25 GB surf
 • Större med 40 GB surf
 • Störst med 100 GB surf

Karma Mobils mobilabonnemang är bland de mest prisvärda på marknaden just nu, och eftersom utbudet är så pass varierat borde de allra flesta hitta ett passande alternativ. Hur mycket surf du ska köpa? Det är omöjligt att svara på eftersom det beror på dina personliga behov och önskemål.

Kolla din dataförbrukning

Har du en Iphone kan du se din dataförbrukning genom att gå in på Inställningar, vidare till Mobilnät och sedan finns en sammanställning under rubriken Mobildata. På Iphone går det dock i regel inte att se förbrukningen varje månad eller vecka, utan du måste själv dividera totala mängden data med antal månader sedan mätningen nollställdes. 

På en Android-mobil är det lite enklare. Här går du till Inställningar och Dataanvändning, och hittar där en sammanfattning över den totala dataförbrukningen för en viss period men även per app. Du kan själv välja för vilken tidsperiod du vill se din förbrukning.

Lägg till extra simkort till huvudabonnemanget

Om du vill dela surfen i ditt abonnemang med en annan enhet, till exempel surfplattan eller datorn, kan du köpa till ett extra simkort för 29 kronor per månad. Hos Karma Mobil kan du lägga till upp till sju extra simkort till ditt huvudabonnemang.

Om du ska teckna ett nytt abonnemang kan du enkelt fylla i att du vill ha ett eller flera extra simkort i din orderbeställning, och om du redan är kund hos Karma kan du ringa eller mejla så får du hjälp med din beställning.

Med Karma Mobil ringer och surfar du i Telenors nät

Karma Mobil går under samma mobilnät som Telenor, som enligt uppgift ska täcka 90 procent av landets yta och nå ut till 99,9 procent av befolkningen. Du kan själv spana in täckningskartan på Telenors hemsida, och där kan du även söka på din adress och få exakta resultat. Bra va?

Har Karma Mobils mobilabonnemang stöd för 5G?

Nej, Karma Mobils mobilabonnemang har inte stöd för 5G utan kan bara kopplas upp mot operatörens 2G- 3G- och 4G-nät.

Har Karma Mobil särskilda erbjudanden för olika målgrupper?

Karma Mobils abonnemang riktar sig särskilt mot lite äldre mobilanvändare. Operatören vill minska den digitala klyftan mellan generationerna och erbjuder därför abonnemang med fokus på det enkla och trygga. Vem som helst kan såklart teckna ett abonnemang hos Karma Mobil, men ju äldre du är desto större rabatt får du som ny kund de två första månaderna. Om du är 25 år får du 25 procent rabatt, är du 75 får du 75 procent rabatt och så vidare.

När du anger ditt personnummer i din beställning räknas rabatten ut och sedan visas priset för ditt abonnemang de två första månaderna.

Kan jag använda Karma Mobils abonnemang utomlands?

Om du reser inom EU/EES fungerar ditt mobilabonnemang från Karma i regel precis som hemma i Sverige med fria samtal och sms och du kan även använda surfen.

Precis som många andra operatörer tillämpar Karma Mobil ”Fair Usage Policy” i syfte att förhindra att abonnemanget används utanför Sveriges gränser längre än vad som är rimligt för en tillfällig utlandsvistelse. Om du ska resa till ett land utanför EU/EES bör du ta en titt på operatörens Prislista Roaming, och om du ska ringa från Sverige till ett annat land finns prisinformation i Prislista Utland.

Hur omfattande är Karma Mobils kundtjänst?

En av Karma Mobils största fördelar är kundtjänsten. Du kommer i kontakt med Karma Mobil både via chatt, mejl och telefon. För frågor angående uppsägning av abonnemang eller någon annan tjänst, eller ändring av betalningsmetod, rekommenderar operatören att du hör av dig via telefon. Öppettiderna på vardagar är relativt generösa, på helger är det däremot stängt.

Tips! Håll utkik på operatörens hemsida om information gällande en särskild app med namnet Mitt Karma. Tjänsten har inte släppts ännu, men när den väl lanserats kommer du själv kunna hantera ditt abonnemang och se din förbrukning och dina fakturor via appen. Smidigt va?

Karma Mobils supportsida hittar du även en så kallad kunskapsbank där operatören har samlat vanliga frågor och svar i olika kategorier. Du hittar till exempel information om mobilabonnemangen, fakturor, täckning eller vilka priser som gäller.

 • Chat
 • E-post
 • Facebook
 • Telefon

Vanliga frågor om Karma Mobils mobilabonnemang

Kan jag spara surf hos Karma Mobil?

Nej, hos Karma Mobil kan du inte spara oanvänd surf till nästkommande månad.

Har Karma Mobil särskilda erbjudanden för seniorer?

Karma Mobils mobilabonnemang riktar sig framför allt mot en äldre målgrupp, där stort fokus ligger på det enkla och trygga. Ju äldre du är, desto större rabatt får du som ny kund.

Vilka erbjudanden har Karma Mobil på mobilabonnemang?

Du kan se Karma Mobils aktuella erbjudanden på mobilabonnemang här på sidan. Informationen uppdateras regelbundet. 

Kan jag använda Karma Mobils mobilabonnemang utomlands?

Reser du inom EU/EES kan du ringa, sms:a och även surfa precis som hemma, förutsatt att du har surf kvar i din månadspott såklart. Inom EU/EES tillämpar Karma ”Fair Usage Policy”, vilket innebär att abonnemanget inte får användas utomlands längre än vad som är rimligt. Ska du resa utanför EU/EES gäller operatörens Prislista Roaming.

Vilket nät använder Karma Mobil?

Karma Mobil går under Telenors mobilnät som har god täckning över hela Sverige, men framför allt i landets södra och mellersta delar.

Helena Darlöf
Helena Darlöf Telekomskribent helena.darlof@mobilabonnemang.se