Mobilnät

Det ständiga skapandet av nya smartphones har satt fart på användandet av 4G-nätverk. Dessutom kan dessa i vissa fall och länder levereras till mer förmånliga priser och med bättre mobilabonnemang. Enligt rapporter kommer 4G att passera användningen av 3G redan under 2017. Därefter kommer denna hastighet att dominera i världen. 

Fler mobilabonnemang än människor i världen

Det uppskattas att det finns drygt 7,8 mobilabonnemang fördelade på cirka 5,3 miljarder abonnenter. Detta innebär alltså att antalet mobilabonnemang är högre än antalet människor i många länder. Det beror självklart på att en individ kan ha mer än ett abonnemang. 

Däremot förutspås det att ytterligare en miljard människor kommer ha minst ett mobilabonnemang var vid 2023. Bland ökningen av abonnemang förutses det också att 4G-mobilabonnemangen kommer att öka.

4G blir alltmer vanligt och populärt

Redan under 2017 kommer 4G-teknik bli störst i världen. Anledningen till detta handlar mycket om att allt fler smartphones produceras allt billigare i länder som Kina. Samtidigt byggs näten ut och går direkt från 2G till 4G. Både nya och gamla operatörer etablerar sig mer på 4G-marknaden och lanserar numera enbart mobilabonnemang med denna hastighet. Därav har det blivit en enorm tillväxt på abonnemang, då de kan erbjuda en så pass bra kapacitet. 

Givetvis finns det kvar ställen där det bara finns tillgång till 2G eller 3G, samt sådana mobilabonnemang. 

Tips! Utnyttja ditt 4G-abonnemang för den kapacitet den faktiskt har, främst inom filmtittande.

Tillsammans med 4G kommer även 5G att dominera världen inom några år. Med just 4G har det frigjorts möjligheter för något aktuellt i dagens samhälle – streaming. 

Videotittande påverkar behovet av surf

Videotittandet i mobiler har ökat och därmed även datatrafiken. Video förändras hela tiden. Under nutid och de senaste åren har sajter som Netflix, HBO och Viaplay blivit populära. I framtiden räknas det även med filmer liknande virtual reality. Detta kräver helt enkelt en hög surfhastighet. Det har dock talats om att 5G kan komma att bli dyrt för konsumenter. När 5G väl införs kommer dock 4G fortfarande finnas kvar under en lång tid.