Artiklar

Alla som har ett mobilabonnemang vet troligtvis vikten av att göra det mesta av sin mobilsurf. Det innefattar dels att kunna surfa snabbt, men även att få så mycket mobildata som möjligt. För att få så mycket och så snabb surf som möjligt är det flera saker man kan tänka på. Dels är det smart att byta mobilabonnemang regelbundet, men även att köpa en mobil som kan ta emot mobildata i hög hastighet.

Mer mobildata behöver inte kosta mer

Den som letar efter ett mobilabonnemang med mycket mobildata inser snabbt att vissa operatörer tar mycket betalat för denna lyx. Trots detta så erbjuder många operatörer olika erbjudanden om du väljer att teckna ett abonnemang hos operatören. Ett vanligt erbjudande är en fördubbling av din datamängd utan extra kostnad. Detta leder till en bra taktik för den som vill få mer datamängd utan att betala mer: att byta abonnemang regelbundet.

Tips! Genom att byta abonnemang ofta kan du få förmånliga erbjudanden och större surfmängd för samma pris. 

Beroende på vilket abonnemang du väljer så kan bindningstiden variera. Efter att denna är slut är det oftast en god idé att teckna ett abonnemang hos en annan operatör. Anledningen till att detta ger så förmånliga erbjudanden är att operatörerna ligger i konstant konkurrens och därför är beredda att gå långt för att få en ny kund. Letar du efter en ny operatör kan du enkelt jämföra de olika operatörerna och se vilken som är mest förmånlig för dig. 

Öka din surfhastighet 

För dig som vill maximera hastigheten för din mobilsurf så finns det flera saker att tänka på: 

  1. Välj rätt operatör. Olika operatörer har olika surfhastigheter beroende på var du bor. När du ska välja operatör är det därför en god idé att kolla sammanställningar av surfhastigheten i ditt område. 
  2. Välj rätt mobiltelefon. Olika mobiltelefoner kan ta emot mobildata olika snabbt. Om du vill surfa snabbt är det därför en god idé att köpa en mobiltelefon som kan hantera snabbare datahastigheter. 
  3. Rensa din telefon. Att ha en telefon full av appar och andra program som tar data i bakgrunden är inte bara en onödig förbrukning av din surfmängd utan det minskar även hastigheten på din anslutning. Se därför till att ta bort onödiga applikationer och stäng av användning av bakgrundsdata för de som du vill ha kvar. 

Om du följer dessa steg har du goda chanser att få en hög hastighet på din mobilsurf, vilket kan vara mycket bekvämt och tidssparande.