Vilka rabatter och erbjudanden finns på mobilabonnemang?

Mobiloperatörerna har ofta en hel del rabatter och erbjudanden. Det allra vanligaste erbjudandet är möjligheten att köpa mobilabonnemang och telefon tillsammans för att då få rabatt på mobiltelefonen. Det är även vanligt med rabatter på mobilabonnemang. Dessa gäller vanligtvis i 3–4 månader innan ordinarie pris börjar gälla igen. Även erbjudanden där du får extra surf när du tecknar ett mobilabonnemang är vanligt förekommande.

Andra erbjudanden som operatörerna ofta har är rabatter hos samarbetspartners, såsom C More, Readly, Storytel och HBO. Exakt vilka tjänster du kan få rabatt hos varierar. Detsamma gäller hur länge erbjudandet är giltig.

Hur ofta har operatörerna erbjudanden på mobilabonnemang?

Hur ofta operatörerna har bra erbjudanden varierar mellan olika operatörer. Det finns dock vissa dagar på året då det är extra vanligt att operatörerna har kampanjer, till exempel under mellandagsrean och Black Friday.

I samband med nylanseringar av mobiltelefoner brukar många operatörer erbjuda bra priser eller så får du någon produkt med på köpet. Det förekommer även kampanjer i samband med exempelvis mors dag och fars dag.

Det behöver dock inte vara någon speciell dag eller högtid för att operatörerna ska ha kampanjer. Det finns nästan alltid någon operatör som har något bra erbjudande.

Vissa lågprisoperatörer har alltid billiga mobilabonnemang eftersom man erbjuder begränsad kundtjänst. Det innebär lägre kostnader för att driva verksamheten och möjlighet att erbjuda lägre priser.

Hur mycket kan man spara på att utnyttja ett erbjudande?

Hur mycket pengar du kan spara på att utnyttja ett erbjudande beror på vad det är för typ av erbjudande. Det går inte att ge någon exakt summa eftersom att erbjudandena varierar så stort. Det rör sig dock vanligtvis om hundratals kronor per år.

För att du ska spara pengar gäller det dock att du faktiskt är i behov av och vill ha tjänsten eller produkten som erbjuds. Om du skaffar en produkt eller tjänst som du egentligen inte vill ha förlorar du alltid pengar, oavsett hur stor rabatten är.

Exempel: Vimla har erbjudit sina kunder halva priset på alla mobilabonnemang i tre månader. Vimla har ett mobilabonnemang med 50 GB surf, fria samtal och sms för 320 kronor i månaden. Med rabatten innebär det att du sparar 160 kronor i månaden. 160 kr X 3 månader = 480 kronor. Med Vimlas erbjudande kan du spara 480 kronor.

När ska man köpa mobiltelefon och mobilabonnemang separat?

Du bör tacka nej till erbjudanden om att köpa mobiltelefon och mobilabonnemang tillsammans om du inte vill binda dig till en viss operatör. Det ger dig friheten att byta mellan olika operatörer om du inte är nöjd med din nuvarande.

Många operatörer har bra erbjudanden på mobiltelefoner med tillhörande mobilabonnemang. Det kan vara lockande eftersom många operatörer då erbjuder dig rabatt på telefonen. Det förutsätter dock att du binder dig till operatören under en viss tid, vanligtvis 12 eller 24 månader.

Tips! Jämför priserna för att se om det verkligen är billigare att köpa mobiltelefonen och mobilabonnemanget ihop.

Du bör dock vara uppmärksam. Det är nämligen inte alltid billigare att köpa mobilabonnemang och mobilen ihop. Ibland kan kostnaden vara densamma när du köper telefon och abonnemang separat. Det enda du i sådana fall har gjort är att ha bundit dig till en specifik operatör.

Är det värt att vänta på ett bättre erbjudande?

Eftersom du inte vet när operatörerna har sina erbjudanden eller vilka produkter och tjänster de kommer ha rabatter på är det inte värt att vänta. Undantaget är om det snart närmar sig mellandagsrea, Black Friday eller någon annan dag då det är vanligt med rabatter. Då kan du vänta och se vilka mobilerbjudanden som finns.

Med det sagt är det alltid värt att kolla ifall någon mobiloperatör har några rabatter eller erbjudanden innan du tecknar ett mobilabonnemang eller köper en ny mobiltelefon.