Vilka rabatter och erbjudanden finns på mobilabonnemang?

Mobiloperatörerna har mängder med rabatter och erbjudanden. Det allra vanligaste rabatterna är möjligheten att köpa mobilabonnemang och telefon tillsammans för att då få rabatt på mobiltelefonen. Det är även vanligt med rabatter på mobilabonnemang. Dessa gäller vanligtvis i 3–4 månader innan ordinarie pris börjar gälla igen. Även erbjudanden där du får extra surf när du tecknar ett mobilabonnemang är vanligt förekommande.

Andra rabatter som mobiloperatörerna ofta har är hos samarbetspartners. Det kan handla om att du får testa på C More, Readly, Storytel, HBO och många andra tjänster när du blir kund hos en mobiloperatör. Exakt vilka tjänster du kan få rabatt hos varierar. Detsamma gäller hur länge rabatten är giltig.

Hur ofta har operatörerna kampanjer på mobilabonnemang?

Hur ofta operatörerna har kampanjer varierar mellan olika operatörer. Det finns dock vissa dagar på året då det är extra vanligt att operatörerna har kampanjer. Mellandagsrean och Black Friday är exempelvis två tillfällen då det är vanligt med diverse rabatter och erbjudanden.

I samband med nylanseringar av mobiltelefoner brukar många operatörer erbjuda bra priser eller så får du någon produkt med på köpet. Det förekommer även kampanjer i samband med exempelvis mors dag och fars dag.

Det behöver inte vara någon speciell dag eller högtid för att operatörerna ska ha kampanjer. Det finns nästan alltid någon operatör som har någon kampanj eller något erbjudande.

Hur mycket kan man spara på att utnyttja en kampanj?

Hur mycket pengar du kan spara på att utnyttja en kampanj beror på vad det är för typ av kampanj. Det går inte att ge någon exakt summa eftersom att kampanjerna varierar så stort. Det rör sig dock vanligtvis om hundratals kronor.

Exempel: Vimla har erbjudit sina kunder halva priset på alla mobilabonnemang i tre månader. Vimla har ett mobilabonnemang med 50 GB surf, fria samtal och sms för 320 kronor i månaden. Med rabatten innebär det att du sparar 160 kronor i månaden. 160 kr X 3 månader = 480 kronor. Med Vimlas erbjudande kan du spara 480 kronor.

För att du ska spara pengar gäller det dock att du faktiskt är i behov av och vill ha tjänsten eller produkten som erbjuds. Om du skaffar en produkt eller tjänst som du egentligen inte vill ha förlorar du alltid pengar, oavsett hur stor rabatten är.

När ska man köpa mobiltelefon och mobilabonnemang separat?

Du bör köpa mobiltelefon och mobilabonnemang separat om du inte vill binda dig till en viss operatör. Det ger dig friheten att byta mellan olika operatörer om du inte är nöjd med din nuvarande.

Många operatörer säljer mobiltelefoner med tillhörande mobilabonnemang. Det kan vara lockande eftersom många operatörer då erbjuder dig rabatt på telefonen. Det förutsätter dock att du binder dig till operatören under en viss tid, vanligtvis 12 eller 24 månader.

Tips! Jämför priserna för att se om det verkligen är billigare att köpa mobiltelefonen och mobilabonnemanget ihop.

Du bör dock vara uppmärksam. Det är nämligen inte alltid billigare att köpa mobilabonnemang och mobilen ihop. Ibland kan kostnaden vara densamma när du köper telefon och abonnemang separat. Det enda du i sådana fall har gjort är att ha bundit dig till en specifik operatör.

Är det värt att vänta på ett mobilerbjudande?

I och med att du inte vet när operatörerna har sina mobilerbjudanden eller vilka produkter och tjänster de kommer ha rabatter på är det inte värt att vänta. Undantaget är om det snart närmar sig mellandagsrea, Black Friday eller någon annan dag då det är vanligt med rabatter. Då kan du vänta och se vilka mobilerbjudanden som finns.

Med det sagt är det alltid värt att kolla ifall någon mobiloperatör har några rabatter eller erbjudanden innan du tecknar ett mobilabonnemang eller köper en ny mobiltelefon.