Foto: Esa Riutta/Shutterstock.com

Lanseringar

Telia och Halebop smygstartar försäljningen av nya OnePlus 6. Med det blir man de första operatörerna att sälja modellen.

OnePlus har upplevt både upp- och nedgång sedan starten 2013. När OnePlus 6 ska lanseras är förväntningarna från Android-entusiasterna skyhöga.

Telia och Halebop först med att sälja OnePlus 6

Musik, tävlingar, giveaways och överraskningar bjuds det på i Telia-butiken på Kungsgatan i Stockholm på måndag. Anledningen är försäljningen av den nya OnePlus 6. Telia blir tillsammans med Halebop de två första svenska operatörerna att sälja telefonen.

Den nya OnePlus-modellen kommer finnas till försäljning mellan 17:00 – 20:00 under måndagen.

Förväntningarna på nya OnePlus är höga. Mobiltillverkaren har haft som mål att tillverka den bästa Androidmobilen som nått marknaden. 

Två 20 MP kameror

Hur designen av den nya OnePlus 6 kommer se ut är det inte många som vet. Men läckta bilder visar en design med dubbla kameror, vertikalt staplade på baksidan av telefonen. Även fingeravtrycksläsaren ska sitta på baksidan av mobilen. 

Uppgifter som läckt ut skvallrar om att baksidekamerorna är på 20 respektive 16 megapixlar. Även den främre kameran ska vara på 20 megapixlar.

OnePlus har gjort succé sedan starten 2013

OnePlus har på senare år smugit fram i Sverige. Utomlands är det dock ingen liten mobiltillverkare vi talar om. Bolaget grundades 2013 av Pete Lau och svenske Carl Pei och redan med första modellen gjorde man stor succé.

Modellen var svår att få tag på och en särskild inbjudan krävdes för att få köpa telefonen vilket skapade en enorm hajp kring OnePlus. Idag är man en stark utmanare till både iPhone och Samsung.