mobil med office 365 på skärmen mot gul bakgrundTelia blir först på marknaden att erbjuda företagskunder 5G-redo mobilabonnemang med fri surf mot Office 365. Foto: Pe3k/Shutterstock.com

Lanseringar

Telia blir den första operatören på svensk mark att lansera mobilabonnemang riktade mot företagskunder, där till exempel fri surf på appar inom Office 365 Business/ Enterprise ingår. Ett extra plus är att abonnemangen även är redo för framtidens 5G-nät.

Nu är det klart att Telia, som den första aktören på den svenska telekommarknaden, från och med 1 april kan erbjuda sina företagskunder flertalet mobilabonnemang med fri surf mot Office 365 Business/Enterprise. Så länge det finns surf kvar på abonnemanget kommer kunderna då ha fri tillgång till appar som till exempel Microsoft Teams, Word, OneDrive och Outlook.

Mobilabonnemangen kommer även vara redo för att kopplas upp mot på 5G-nätet, när den nya tekniken väl blir tillgänglig.

Vill minska klyftan mellan små och stora verksamheter

På Telia vill man genom sitt nya erbjudande bidra till att företag, stora som små, ska få chans att utvecklas och kunna ta vara på de tekniska möjligheter som faktiskt finns i dag. Enligt Tobias Larsson, Telias chef för företagsaffären, är det i dagsläget viktigare än någonsin att som företag kunna erbjuda sina medarbetare digitala lösningar för den dagliga verksamheten.

– Vi vet att det finns en klyfta mellan stora och små verksamheter, där just många mindre företag kämpar med att tillgodogöra sig ny teknik. Genom att vi i våra nya abonnemang inkluderar trafiken för Office 365 hoppas vi kunna minska tröskeln och bidrar till att fler mindre företag tar steget mot en digital arbetsplats, samt att större företag fortsätter utveckla sitt digitala arbetssätt, säger han i ett pressmeddelande på Telias hemsida.

Erbjudandet gäller flera olika abonnemang

Telias nya erbjudande om fri surf på appar inom Office 365 ingår i mobilabonnemangen

  • Jobbmobil 15 GB
  • Jobbmobil 40 GB
  • Jobbmobil Obegränsad