Pressbild på vimlas nya chef erik sjöberg.Vimlas nya chef är Erik Sjöberg, som bland annat har jobbat som strategichef på Telenor. Foto: Pressbild/Vimla

Telekomoperatörer

Den 1 november tar Telenors tidigare strategichef Erik Sjöberg över rodret som chef för Vimla. Han är imponerad av vad Vimla har uppnått hittills och berättar i ett pressmeddelande att han ser fram emot att tillsammans med teamet ta ytterligare steg framåt.

I morgon den 1 november axlar Erik Sjöberg, senaste strategichef på Telenor, rollen som chef för Vimla. Uppdraget är att utveckla företaget vidare, där kundnöjdhet, kundvärde och tillväxt kommer vara de största fokusområdena. 

June Solbekk, ansvarig för Telenors konsumentaffär, är väldigt glad att just Erik Sjöberg är på plats för att leda Vimla. Hon menar att han är en stark strateg med bra insikt i marknaden och dessutom bra med människor.

Har arbetat på Net4Mobility och Ericsson

Erik Sjöberg har som sagt varit Telenors strategichef, men han har även haft andra roller inom företaget och dessutom varit vd för Telenors och Tele2:s gemensamma nätbolag Net4Mobility. Han har också hunnit med några ledarroller, främst inom försäljning, på Ericsson. Branscherfarenhet finns det med andra ord gott om.

Branschens roligaste jobb att leda Vimla

Erik Sjöberg menar att branschens kanske roligaste jobb just nu är att leda Vimla. Han har följt Vimlas resa från olika håll under årens lopp, och nu ser han fram emot att få komma igång och tillsammans med Vimla-teamet leverera ännu mer värde till både nya och “gamla” kunder.

Vimlas nuvarande chef går över till Telenor

Vimlas nuvarande chef Erik Linde, som även har ansvarat för Ownit, flyttar över till Telenor och tar sig an en ny roll. Linde kommer ha ansvar för Telenors konsumentaffär inom tv och bredband, som från och med den 1 november omfattar både Telenor och Ownit.