Oscar Karlsson, affärsansvarig för Comviq på Tele2.Enligt Oscar Karlsson, affärsansvarig för Comviq på Tele2, har intresset för 5G ökat markant under den senaste tiden. Därför är det extra roligt att kunna erbjuda 5G-abonnemang till alla Comviqs kunder. Foto: Press/Comviq

Mobilabonnemang

Är du Comviq-kund? Grattis! Comviq har lanserat 5G-abonnemang och för 275 kronor i månaden kan du få tillgång till det snabba 5G-nätet, skriver Telekom idag.

Lågprisoperatören Comviq har lanserat 5G-abonnemang. Alla befintliga och nya kunder som har en telefon med stöd för 5G kan nu ta del av det snabba 5G-nätet. Comviq-kunder som har ett abonnemang med en datamängd på minst 30 GB kan redan nu få 5G aktiverat.

Stort intresse för 5G

Utrullningen av 5G-nätet pågår just nu för fullt i hela landet. Comviq, som är ett dotterbolag till Tele2, kommer att dela 5G-nät med moderbolaget.

Enligt Oscar Karlsson, affärsansvarig för Comviq på Tele2, har intresset för 5G och status på utrullningen ökat rejält under den senaste tiden. Det många Comviq-kunder som har uppgraderat sina mobiler.

Andelen kunder med 5G-telefoner som ser fram emot att ta del av den nya generationens mobilteknologi som 5G-nätet erbjuder har ökat. Inom ett par år kommer Comviq att ha en lika bra täckning med 5G-nätet som man har med 4G-nätet.

5G ger säkrare och snabbare svarstider

5G-nätet ger snabbare datahastigheter och nedladdningshastigheter. Med 5G får man mindre buffrande och bättre kvalitet när man exempelvis streamar film. Framför allt är det ett riktigt stort plus för de som spelar mycket spel på mobilen.

Enligt Oscar Karlsson är det inte bara hastigheten som förbättras med 5G. Förutom snabbare svarstider är 5G-nätet både säkrare och mer robust.

Tre olika abonnemang med olika datamängd

Till en början kommer det att finnas tre abonnemang med olika datamängd som har stöd för 5G. Du kan välja mellan 30 GB data för 275 kronor per månad, 50 GB data för 325 kronor per månad och 100 GB data för 375 kronor per månad. Maxhastigheten ligger på 100 Mbit per sekund.