Undersökningar

Bara för att bindningstiden på ditt mobilabonnemang gått ut behöver du inte nödvändigtvis uppgradera till en nyare mobiltelefon. Om du är nöjd med din nuvarande mobiltelefon kan du sänka din månadskostnad genom att inte byta upp dig. Det gör att du framöver enbart behöver betala för själva kostnaden för mobilabonnemanget och ingen avbetalning för mobiltelefonen.

Det kan även vara läge att byta mobilabonnemang till ett billigare när din bindningstid för ditt förra abonnemang gått ut. Du kan då välja att byta till det billigaste mobilabonnemanget eftersom du redan har en fungerande mobiltelefon och enbart behöver ett mobilabonnemang att kunna ringa, SMS:a och surfa med. 

Med dagens mobiltelefoner är det dock vanligt att uppgradera minst vart annat år. Detta beror på att operativsystemen på de moderna mobiltelefonerna uppdateras konstant och du kan behöva den senaste hårdvaran för att operativsystemet ska fungera på bästa möjliga sätt. Många byter dock mobiltelefon lite för ofta vilket kan vara en onödig utgift eftersom ditt mobilabonnemang ofta blir dyrare om du har en ny mobil. Med hjälp av dessa 4 tips kan du enkelt avgöra när det är dags att byta mobiltelefon: 

1. Om batteriet konstant laddar ur

Den absolut vanligaste anledningen till att byta mobiltelefon är för att batteriet laddar ur extremt snabbt. Om du är en av dom som alltid har en laddare i väskan och måste leta efter eluttag har du dock ett alternativ innan du byter mobiltelefon, nämligen att se om du kan få mobiltelefonen lagad. Att byta batteri kostar oftast ganska mycket och i många fall är det då mer fördelaktigt att teckna ett mobilabonnemang där det ingår en ny mobiltelefon. 

2. Om du vill ha snabbare internet med samma mobilabonnemang

Idag har många mobiltelefoner stöd för 4G-surf men det finns vissa som fortfarande använder mobiltelefon med enbart 3G. Det är vissa skillnader mellan 4G och 3G. Med stöd för 4G surf kan du surfa betydligt snabbare och det är nästan ett krav för att du ska kunna göra det du vill på din mobiltelefon. För att surfa med 4G krävs det även att du har ett 4G mobilabonnemang. De allra flesta mobilabonnemang ger dig 4G-täckning, så här handlar det oftast om att du behöver byta mobiltelefon.

3. Om du avskyr din mobilkamera 

Mobilkameran förbättras avsevärt mycket för varje ny mobiltelefon som tillverkas. Förutom bättre bilder finns det även många funktioner som gör att en amatör kan ta bilder som liknar en pressfotografs. Att kunna ta bra bilder med din mobiltelefon är viktigt för många eftersom det är möjligt att föreviga ögonblick utan att släpa runt på en kamera. Med dagens smartphones kan du även dela bilderna till vänner och familj med ett enkelt knapptryck. Om du ofta delar bilder kan det vara bra att välja ett mobilabonnemang med fri surf eftersom att bilder ofta tar mycket surf när du delar dom. 

4. Om din mobiltelefon är allmänt slö

Att gå runt med en slö och dålig mobiltelefon som du inte är nöjd med är inte värt det eftersom att vi i dagsläget sköter det mesta med hjälp av våra mobiltelefoner. Dessutom finns det numera många mobilabonnemang du kan teckna och samtidigt skaffa en ny mobiltelefon till rabatterat pris som du dessutom får delbetala under upp till 24 månader. Det finns även flertal erbjudanden för mobilabonnemang som eventuellt kan göra det ännu billigare för dig att byta mobiltelefon.