Foto: Paolo Bona / Shutterstock.com

Rapporter

Telenor har slagit surfrekord, det gick operatörens pressavdelning ut med tidigare i veckan. Alla län såg en ökning på mer än 100 procent, och på sina håll ökade surfandet med mer än 300 procent. Ökningen tycks inte helt oväntad, då en ny passande tjänst nyligen lanserats.

I samband med sommarens värmebölja slogs det surfrekord bland Telenors kunder. I samtliga län mer än fördubblades surfvanorna, och på sina håll även tredubblades.

Rekorden slogs under juli månad.

Telenor slår surfrekord tack vare värme och fotboll

Operatören gick i början av veckan ut med att ett surfrekord slogs under juli månad i år. Jämfört med året innan hade surfmängden mer än fördubblats. 

Telenor tillskriver fotbolls-VM och det ovanligt varma sommarvädret den ökande statistiken.

Något motsägelsefullt visade sig en av de regnigaste dagarna vara den dag användarna surfade mest. Natten till den 22 juli föll på somliga håll i Sverige nästan en meter regn, och då toppade även surfandet.

Även på datumen för två av Sveriges VM-matcher pikade surfvanorna, däribland VM-finalen den 15 juli.

Gotland stod ut med sin ökning

Det var i sommarparadiset Gotland som det surfades som mest. Där ökade surfandet med knappt 250 procent, vilket är en betydligt större ökning än något annat län.

Resterande vinnare var Norrbotten, Uppsala och Jämtland. Värmland såg femte största ökning, och hade även kommunen med allra högst ökning.

Grums kommun hade ökat sina surfvanor med 317 procent.

De verkar ha tänkt på det tidigare under sommaren

Telenor verkade inte helt överraskade av statistiken, och tycks förstå det utökade surfbehovet. 

Tidigare under sommaren lanserade Telenor en strömningstjänst som inte ska påverka surfpotten. Det innebär att det går att strömma obegränsade mängder fotboll på SVT 1.

Det ingår även flera kanaler i tjänsten Stream Film och Serier, så den som avskyr fotboll kan välja något annat på MTV, BBC eller Comedy Central.