En bild på Per Stigenberg från TrePer Stigenberg

Utmärkelser

Mobiloperatören Tre har under året varit först med en rad olika tjänster, däribland möjlighet att skicka surf. Dessutom var man först med e-sim för iPhone. För sitt goda arbete prisades Tre i förra veckan på årets IT-gala. 

På årets it-gala, CIO Awards, i Stockholm tog mobiloperatören Tre hem priset som årets Business Accelerator. Priset som delades ut för första gången går till ett snabbväxande bolag som gjort ett bra digitaliseringsarbete och främjar innovation. Tres representanter på galan var Jonny Engel, Head of IT Development och Per Stigenberg, CTO.

Det är IT-managementföretaget Sofigate som står bakom priset.

– Tre har blivit lite av en symbol för digitalisering inom konsumentsektorn och har utmärkt sig som en ständig utmanare i en mycket konkurrensutsatt bransch, säger Björn Olofsson, vd på Sofigate Sverige.

Tre är först med många nya tjänster

Tre är mycket glada över priset man fått och företaget känner själva att de ligger långt fram i utvecklingen. Bara under året har mobiloperatören varit först med att erbjuda e-sim för både iPhone och Apple Watch. Dessutom var Tre den första operatören med en tjänst som gjorde det möjligt att skicka surf.

Jonny Engel som arbetar som Head of IT Development hos Tre säger att man tycker det är roligt att få ett erkännande för innovationskulturen som finns på bolaget.

I Sofigates motivering skriver man bland annat att Tres förmåga att ligga i täten gällandes innovation och digital transformation bidragit till en positiva tillväxt man kunnat visa upp. Sofigate skriver också att Tre är en stark spelare att räkna med även i framtiden.

[Ads1]

Flera stora företag utvärderades

Innan en vinnare kunde koras har Sofigate fått utvärdera och analysera en mängd stora företag. Företagen har utvärderats utifrån produkt- och tjänsteutbud, innovation och hur pass långt fram man kommit i digitaliseringen. Sofigate har även tittat på företagens ledarskap samt omsättning och lönsamhet.

Därefter togs tre finalister ut. I slutändan stod det mellan Tre, Scandic och Assa Abloy.