kollegor som träffas på möteTre är enligt Great Place to Work en av Sveriges bästa arbetsplatser. Foto: VGstockstudio/Shutterstock.com

Undersökningar

På Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser hamnar operatören Tre högst upp av alla aktörer i telekombranschen. Nycklarna till framgång är enligt företaget en positiv och öppen medarbetarkultur där alla får möjligheten att göra karriär.

För artonde året i rad har undersöknings- och konsultföretaget Great Place to Work utsett Sveriges bästa arbetsplatser. Undersökningen baseras på 30 års forskning om vad som kännetecknar en bra arbetsplats, och rankingen på listan bygger sedan på hur medarbetarna själva upplever företagskulturen.

I kategorin ”Stora organisationer”, med 250 medarbetare eller fler, placerar sig operatören Tre för andra året i rad på femte plats. För sjunde året hamnar Tre därmed bland de tio bästa arbetsplatserna i Sverige.

En speciell Tre-kultur

Elias Berglund, HR-direktör på Tre gläds åt den fina placeringen på listan, men även åt att medarbetarna verkar trivas så bra.

– Många som jobbar här lyfter ofta fram att vi har en speciell och härlig Tre-kultur och vi jobbar mycket med att skapa en gemenskap där alla känner sig delaktiga och har kul på jobbet. Våra medarbetare är vår största tillgång, säger han i ett pressmeddelande.

Nycklarna till framgång

I Great Place to Works bedömning av arbetsplatsen tittar man på parametrar som rättvisa, kamratskap, respekt, trovärdighet och stolthet. Även företagets kulturprofil väger in i den slutgiltiga bedömningen.

Elias Berglund menar att Tres nycklar till framgång grundar sig i en öppen och positiv medarbetarkultur, där alla, både äldre och yngre, får chansen att utvecklas och göra karriär inom företaget.

Internationella kvalitetsutmärkelser

Great Place to Work är från början ett USA-baserat företag med över 30 års erfarenhet om vad som utmärker en bra arbetsplats. De utför varje år medarbetarundersökningar av 11,5 miljoner medarbetare från över 10 000 organisationer i 90 länder.

De företag som får bäst omdöme av sina medarbetare får sedan en eller flera kvalitetsutmärkelser, och hamnar på listan över de bästa arbetsplatserna i Sverige, Europa eller i hela världen.