En bild på e-sim och Tres vd Johan JohanssonJohan Johansson och hans Tre blir först i Sverige med e-sim. Foto: pressbild/Tre

Erbjudanden

Mobiloperatören Tre blev i tisdags den första och hittills enda operatören i Sverige att erbjuda ett inbyggt sim-kort för iPhone. Sim-kortet installeras genom att scanna en kod med telefonen.

I tisdags lanserade Tre e-sim till flera olika iPhone-modeller. E-sim, eller embedded sim som det egentligen heter, är ett inbyggt sim-kort som man installerar genom att scanna en QR-kod med mobiltelefonen. Med ett e-sim behöver kunden aldrig oroa sig över att sim-kortet inte ska passa i telefonen eller att det på något sätt ska gå sönder.

– E-sim är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med e-sim för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder e-sim i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre.

Går att lagra flera mobilabonnemang i samma telefon

Det finns många fördelar med ett e-sim, bland annat blir det möjligt att ha flera mobilabonnemang i en och samma telefon. I iPhone-telefonerna har Apple gjort det möjligt att ha ett e-sim och ett fysiskt sim-kort aktivt samtidigt. Dessutom går det att lagra flera e-sim, men bara ha ett aktivt åt gången.

För att kunna använda två mobilabonnemang i en telefon tidigare har mobilen behövt ha stöd för dual sim. Det har inte heller varit en allt för vanlig funktion i de största mobiltelefontillverkarnas premiumtelefoner.

[Ads1]

Tres e-sim kommer underlätta för företag

Tre har i dagsläget många företagskunder som man tror kommer uppskatta den nya tjänsten. De slipper nu hantera alla fysiska sim-kort i samband med exempelvis operatörsbyten.

Operatören själva upplever även en mängd fördelar med att inte behöva skicka ut flera tusentals sim-kort varje månad och svara på alla frågor som berör sim-kortet. Johan Johansson säger att Tre kommer kunna effektivisera sin kundtjänst och sänka kostnader kopplade till sim-korten nu när distributionen blir helt digital. Dessutom bidrar Tre till att minska mängden plast- och metall ute i samhället.

E-simmet kommer till en början bara vara tillgängligt för den som har en iPhone Xs Max, iPhone Xs eller en iPhone XR.